kaczynumer1 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam,W imieniu kolegi chciałem podpytać o opinie o kołowrotkach Van Staal. Jak z ich niezawodnością i jak prezentują się na tle innych kołowrotk?łw.Cię?źko znaleźć jakiekolwiek głosy na ten temat.Szuka niezawodnego młynka na trocie. Rozwa?źa wszelkie mo?źliwe opcje. Cena jest mniej istotna, to na czym mu zale?źy to: moc, niezawodność, płynność pracy(Slammera nie chce, bo twierdzi, ?źe łowienie nim przypomina mu ciągnięcie walizki na k?łłkach po lotnisku). Obecnie ma Daiwę Certate Hyper Custom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A nie lepiej Stellę SW4000 PG ni?ź jakiś jubilerski wynalazek??P.S. czego brakuje Daiwie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Moc i niezawodność Stalowego na piątkę z plusem ale praca mechanizmu - ciąganie po lotnisku walizki z urwanym k?łłkiem... Choroby wibracyjnej mo?źna dostać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 To niestety nie moja p?łłka. Ma je natomiast kolega, katuje (dosłownie to tak wyglada a on nie ułomek 100++ wagi i łapa jak dwie moje) tak od 3 lat w Norewgii ze 3 - 4 razy w roku. I NIC. Miałem je w ręku, chodziły lepiej od moich nowych Penn?łw Slammer?łw - ale to ju?ź moje nieobiektywne wra?źenie . Tak jak pisałem to kwestia p?łłki cenowej i jak twierdzi kolega - nie ma czasu na p..nie się z serwisem (ponoć do?źywotnia gwarancja i zalane olejem - odpada oliwienie !!!!). A gdybym miał TP i Stellę to do Norwegi bym ich nie wziął (a tymbardziej dał do ręki koledze). Mniejszego (wielkościowo coś jak Penn Slammer 360) kolega u?źywa te?ź w Szwecji (i te?ź na tamtejsze sandacze) i tez się spisuje. Ale ta jego ręka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Dla zainteresowanych cała seria Vanstaal obecnie jest produkowana w chinach,na forach w USA gorąco na ten temat.ponoć jakość spadła a cena NIE! to po co do china pytają jak wyczytałem około 25% klient?łw po otwarciu pudła z kołowrotkiem i przeczytaniu wygrawerowanego na stopce napisu Made in chinazwr?łciło sprzęt.Vanstaal rozwa?źa nawet wycofanie sie z Chin i monta?ź ponownie w USA niezłe jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Tez bym odeslal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Czy może ktoś z kolegów miał,lub słyszał jakieś opinie o kołowrotku spinningowym Van Staal,wiem tylko,że cena to około 3,6 tys.zł,i ponoć jedna z lepszych,trwalszych na naszym globie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ech.... 1.http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=search& 2.http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?SQ=1667b58ab71af838 b6ffc776bc454ca2&t=search&srch=van+staal&btn_sub mit=Szukaj&field=all&forum_limiter=&search_logic =AND&sort_order=DESC&author= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Kołowrotek ciężko chodzi, wg. Mnie solidność tego kołowrotka nie ma zastosowania na nasze śródlądowe wody, chyba, że łowisz spore sumy tak często jak 15-to centymetrowe okonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Poczytałem,posłuchałem-dzięki za ifo.Wygląd ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kurna, wygląda jak kołowrotek z gwiezdnych wojen:)))))) Sorki za offa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Masz 1 sztukę? szukam czarnego koloru USA,brat ma srebrny,mega moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aston Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kurna, wygląda jak kołowrotek z gwiezdnych wojen:)))))) Sorki za offa. Myślę że nie jeden Van Staal dotrwa do epoki "gwiezdnych wojen" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kurna, wygląda jak kołowrotek z gwiezdnych wojen:)))))) Sorki za offa.Bo on jest z Gwiezdnych Wojen...sprzęt z nie z tej planety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush112 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Mnie się nie podoba żadna rewelacja epokowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 O ile wiem ten kołowrotek jest na rynku od wielu lat więc o rewelacjach nie ma co gadać, wielu osobom sie nie podoba (nie jestes wyjątkiem) ale o gustach estetycznych nie dyskutujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) A jak sie z tego rzuca bez kabłąka???? Ma łozyska kulkowe czy wszystko na slizgach? Kusi mnie.... Jak oni go złożyli bez śrubek? Jak układa linkę? Ktoś używa, czy tylko jako ciezki kolczyk może służyć.... Edytowane 21 Maja 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 A po co Ci kabłąk do rzucania? Rzucasz normalnie a potem paluszkami nakładasz żyłkę-plecionkę na prowadnicę i kręcisz korbą Tutaj chodzi o to aby nie było absolutnie niczego co by można było zepsuć. Przełącznika obrotów wstecznych również nie ma bo i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aston Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) najprostsze rozwiązania są najlepsze Edytowane 21 Maja 2013 przez Aston Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 budowa cepa jest bardziej skomplikowana niż ten kręcioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Zapytałbym, czy czasem nie ząbkuje, ale offtopu robić nie chcę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Te kręcki jak stelle nie kręcą,koło jest zaraz pod panelem bocznymtym okrągłym i jest na jego całej wielkości,ten waży nieco ponad 300gram ale juz VSB z kabłakiem prawie 500.nawija całkiem okey,a pojemnośc ma jak jakiś wielkosci 6000 "zwykły kręciek" spoko na sumy i dorsze można zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 I o to chodzi! Cepy z XIX w. do dzisiaj działają.PS aby było jasne, nie mam nic wspólnego ze sprzedażą tego kręciołka, który na giełdy polskie nie trafia zbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aston Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Zaryzykuję stwierdzenie że jest to obecnie najtańszy Van Staal sprzedawany na świecie, oczywiście uwzględniając model, jego stan i kraj pordukcji. Jeśli się mylę to proszę dać znać Edytowane 21 Maja 2013 przez Aston Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 A po co Ci kabłąk do rzucania? Rzucasz normalnie a potem paluszkami nakładasz żyłkę-plecionkę na prowadnicę i kręcisz korbą Tutaj chodzi o to aby nie było absolutnie niczego co by można było zepsuć. Przełącznika obrotów wstecznych również nie ma bo i po co?A miałeś wiele młynków bez kabłąka Brak przełącznika wstecznych polecam. Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi