Skocz do zawartości

Okolice Malmo

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś łowił/ma informację na temat jezior otaczających Malmo?? Czy jest tam możliwe łowienie szczupaków w Bałtyku, tzn występują szczupaki. Wiem że dorsze tak.... ale to trochę nie ten klimat. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

@Standerus

Okolice Malmo pod kątem szczupaków to przedewszystkich rzeka Kvalinge i okoliczne jeziora. Ja łowiłem głównie na Sovde, Vomb i Hackebarie. Wielkiego nadmiaru ryb nie ma (zbyt blisko duzej aglomeracji miejskiej) ponieważ napływowa ludność za nic ma poszanowanie obowiązujących przepisów. Nie mniej jednak można czasami trafic na fajny dzionek :D.

PZDR

Zanderix

standerus-znalezc cos na temat polowu szczupaka w tych okolicach to jak szukanie igly w stogu .Z tego co sie dowiedzilem najbardziej popularne lowisko to -pozwole sobie zacytowac

Det finns gott om havs?ringsst?llen runt om i skåne. I Malm? kan du ta dig till brof?stet och få fisk. Det ligger en vik på h?ger sida om bron sett från Sverige som ofta håller ?ring.

Jag har ?ven fiskat en del i kanalen och lyckats få torsk och abborre. Oljehamnen ?r ett annat bra st?lle f?r just torsk och abborre.

Jest dozo miejsca do polowu troci w okolicach skone .W malmo mozesz pojechac do brof?stet ( prawdopodobnie nazwa mostu) i zlowic rybe.Tam lezy zatoka po prawej stronie tam trzyma sie troc .Ja lowilem kawalek w kanale (to tem nidzy dania a sz...).Udalo mi sie zlowic dorsza i okonie .W porcie (Oljehamnen) jest inne miejsce na dorsza i abore.--------I tu sie urywa .

Same polowy w kanale laczancym z dania-tu tez troche poczytalem -zlowisz tam szczupaka ale konkretnych miejsc brak .To doza woda .Wiekszosc miejscowych lowi pewnie troche od miasta .A nawet jezeli jest cos to pewnie najszybciej dowiesz sie tu

http://www.sportfiskegiganten.se/info.html

Kevin M?ller jest znanym szczupakowcem i bodajze przewodnikiem ,napewno cos doradzi .Z angielskim -bez problemu.Napewno poczujesz sie jak u Siebie .

Ja moze powiem pare slow zeby zachecic standerusa.

Jest rok 2005 Marek Grylewski zalicza szczupaczka 18,60 kg na KAVLINGEN zdjecie tej pieknej ryby laduje w miejscowej gazecie i bije na glowe tabele z rekordami .Piekna ryba -Gratulacje panie Marku .standerus ty sie dlogo niezastanawiaj lepszego przewodnika na tej wodzie nieznajdziesz . :D

kuba STRZAL W 10-CHE .

Cos Mi juz swita z tymi Nil....

• 7 lat później...
  • 2 lata później...

Odświeżę trochę temat.

Witam, jadę do Szwecji, niestety tylko jeden dzień będe mieć wolny, aby połapać. 

Możecie polecić coś w okolicach Malmo (do 200 km)? Dobrze byłoby, gdyby na miejscu była jakaś łódka do wypożyczenia. 

W grę wchodzi raczej średni spinning szczupak/sandacz.

Pozdrawiam