Maciek1 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) Panowie doradźcie jaki ponton wybrać czy Bush Crab 360 czy Kolibri KM360D cena podobna szczególnie interesują mnie opinie użytkowników. :DAle wszystkie rady mile widziane dodam że ponton będzie użytkowany z silnikiem Tohatsu 9,8 Edytowane 22 Maja 2013 przez Maciek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 bush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drago75 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Mercedes czy Fiat - oczywiście Bush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Bush... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Panowie ogromnie szanuję Wasze zdanie i wręcz powinienem poprzeć, gdyż miałem do czynienia i z jednym i z drugim, ale...może nieco więcej argumentów za, lub przeciw? PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ...może nieco więcej argumentów za, lub przeciw?Bush i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Bush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Panowie ogromnie szanuję Wasze zdanie i wręcz powinienem poprzeć, gdyż miałem do czynienia i z jednym i z drugim, ale...może nieco więcej argumentów za, lub przeciw? PozdrówkaKamil...właściwości nautyczne na korzyść Busha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 wszystko inne się kryje Brig i Bush rządzą. Sam poluje na jakiegoś 3 metry lub przemodeluję sobie pawęż i kil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 może coś więcej jakieś dokładniejszą opinie, chociaż po tym co do tej pory koledzy napisali to będzie bush :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ...właściwości nautyczne na korzyść Busha...Przecież i tak żaden z nich w ślizgu nie poleci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Przecież i tak żaden z nich w ślizgu nie poleci.... Nie prowokuj, bo się dyskusja rozkręci i modero będzie musiał znowu wątek zblokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Że niby ja coś komuś imputuję?? A całkiem serio pytałem, bo szczerze trzeba przyznać, że nawet takiemu sporo tańszemu ProMarine w kwestii materiałowej nic zarzucić nie można(rozkładany i składany sukcesywnie na każdej wyprawie z kumplem i wielkich śladów zużycia ni ma). A jeszcze od bodajże tegorocznej wersji zmienili sposób mocowania ławek na ten z Busha, co wygodnie pozwala rozplanować bądź co bądź ograniczoną i niewielką powierzchnię pokładu. PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 w pro marine nie masz pawęży w v-ke i to ogranicza własności nautyczne. Po za tym kil nie jest tak wyprofilowany jak w bushu i brigu. Co nie zmienia faktu że pływam nim choć pewniej się czuje we dwie osoby na odkręconej manetce niż samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Pawęż w "v-kę"? Pływałem na Kaimanie i musiał mi umknąć ten szczegół. Co do profilowania kila, to rzeczywiście, musiałbym porównać oba modele(pompując jeden obok drugiego), bo tak to ciężko to dojrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 W pro marine spód pawęży jest płaski a bushu czy brigu ma kształt rozdeptanego v Ponad 3/4 manetki zaczyna mi falować podłoga gdyż nie ma ciągłości kila do pawęży. W dwie osoby problem znika bo ponton jest bardziej zanurzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Celna uwaga! Nie zwróciłem na ten element uwagi, może dlatego, że pływając na Bushu ślizg był zawsze(9.8KM Tohatsu), a na ProMarine nigdy- elektryk, lub mini spalinka(inne łowiska i potrzeby). Przeglądam teraz zdjęcia "pomponów" z różnych ujęć i rzeczywiście, jakoś się wcześniej nie rzuciło w oczy. Dzięki Kuba! PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Bierz Bush , ostatnio na podstawowe części zamienne do Kolibri czekam już od grudnia 2012r. pontony dobre ,ale serwis kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marianosum Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 wszystko inne się kryje Brig i Bush rządzą. Sam poluje na jakiegoś 3 metry lub przemodeluję sobie pawęż i kil Zobacz busha http://tablica.pl/m/oferta/ponton-wedkarski-bush-330-lepszy-nizlodka-ID2RXs5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Mi trzeba 3 metry 330 to landara już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A mi właśnie taki by pasił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Mi trzeba 3 metry 330 to landara jużAlconite to tylko 35cm i 5kg więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 ..chłopak rośnie u panny jak na drożdżach - w sensie nabiera niekontrolowanej masy także 330 cm by mu sie nadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 hehe Ostatnio czkasiek tak mi wjechał na ambicję że biegać zacząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A propos Busha, mnie podloga faluje czasem ale ma to scisly zwiazek z pompowaniem kila, ktory permanentnie jest niedopompowany. Trudno jest jednoznacznie okreslic konkretny model do kupienia...troche to tak jak z wedkami...a nawet trudniej bo bywaja ludzi uzywajacy kilkunastu wedek, natomiast trudno sie spodziewac, ze ktos uzywal kilku modeli pontonu. Moze i jestem fizol ale do mnie w przypadku pontonu przemawia jego mechaniczna jebutnosc czyli wiaze sie to z tym, ze jak ponton wiekszy to podczas przenoszenia nosi gosci po calej łące . Po zwodowaniu zas maluje sie na ich twarzach widoczna ulga... Jebutnosc ta, w polaczeniu ze spora dlugoscia i duza srednica plywakow (zauwazylem, ze malo kto to analizuje) stwarza szanse udanego zakupu. Dobrze tez robi sztywna podloga (pompowana moze sie rozejsc ale dechy nie), z tym ze nie aluminiowa bo zimna jak cholera tylko dechy (sprawdzone - wytrzymuja) Skoro juz mamy skorupe warto przyjrzec sie innym detalom (bywa, ze sprzedawcy prezentuja model napompowany - wtedy napierać), jak np. sposob umocowania wiosel a przede wszystkim knagi - do przenoszenia (tak zeby bylo mozliwe we 2 osoby) i do kotwiczenia. Dobrze jak sa 2 laweczki chociaz zauwazylem, ze niektorzy preferuja niskie krzeselka... Mysle, ze trzymajac sie danych dostarczonych do tej pory przez uzytkownikow mozna dobrac odpowiednia jednostke, ktora posluzy ladnych kilka lat... Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciek1
Panowie doradźcie jaki ponton wybrać czy Bush Crab 360 czy Kolibri KM360D cena podobna szczególnie interesują mnie opinie użytkowników.
:DAle wszystkie rady mile widziane dodam że ponton będzie użytkowany z silnikiem Tohatsu 9,8
Edytowane przez Maciek1Odnośnik do komentarza
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi