paawelek83 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam koledzy.Zamontowałem sobie na linii paliwowej przepływowy filtr paliwa(podobny jak były kiedyś w maluchach).Po czym usłyszałem że nie powinno się tego montować bo podobno te filtry zatrzymują w sobie olej rozcieńczony w paliwie.Opinię tą słyszałem od innego wędkarza a nie w żadnym serwisie.Prosił bym o opinię doświadczonych w tym temacie kolegów.PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Wyślij tego kolegę na dalsze nauki bo akurat na tych lekcjach był na wagarach z tąd taka opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Filtr ma za zadanie zatrzymywać cząstki stałe a olei to płyn, pierdoły ci opowiadał ten człowiek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sobol Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Zrób sobie kolego taki oto eksperyment jak nie daje to Ci spokoju,zmieszaj benzyne z większą ilością oleju np 2do 1 i zobacz co się stanie,benzyna rozcienczy olej więc filterek takowy nie zatrzyma oleju w sobie.Chyba że masz w tej siateczce dodatkowy wkład papierowy to jakieś małe procenty oleju zostaną na nim,alę to przy baaaaaardzo długiej eksploatacji silniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drozdo Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 zalecane jest stosowanie takich filtrów do 2 suwów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ja osobiście stosuje bo jakość naszego paliwa ma dużo do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 minecjusz Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja stosuję i wcale mi tam litr oleju po sezonie nie zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
paawelek83
Witam koledzy.
Zamontowałem sobie na linii paliwowej przepływowy filtr paliwa(podobny jak były kiedyś w maluchach).
Po czym usłyszałem że nie powinno się tego montować bo podobno te filtry zatrzymują w sobie olej rozcieńczony w paliwie.
Opinię tą słyszałem od innego wędkarza a nie w żadnym serwisie.
Prosił bym o opinię doświadczonych w tym temacie kolegów.
Pozdrawiam
Paweł
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi