mifek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Rozważam opcję zanabycia, jako że maszynki czasami mozna wyrwac w cenie ponizej 200$/€ głownie do ciepania za horyzont pod kątek bolenia (jesli Antek 5 - ze wzgledu na magnezową szpule) lub bolen/bolena/ seatrouty jesli chodzi o Calais 201A Interesuje mnie od ilu gram ten kołowrotek ...yyyyy multik - przepraszam potrafi rzucać na duże odległości. Oczywiście przy odpowiednio dobranym kiju. Srednica szpuli 37mm pozwala przypuszczać, że sporo to może potrafić - tylko pytanie od ilu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ten drugi mialem chwilke pare lat temu. Jakos mnie nie zachwycil, cos z 10 gram, dla ciebie zapewne ciut mniej. Ta szpula jakas magnezowata jest ale nie do ul. Albo jeszcze inaczej- cc201 dc smigal od 2-3 gram mniej. No chybaz, ze uzyjesz wiertarki do szpulki i lozysk z Krasnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 CALAIS ma standardowo nawiercana szpuleantek 5 magnez nie zalezy mi na ciepaniu 5 gramami - do tego mam morumka ZX 1601 chodzi o to by te 10-12 gram lecialy juz bez zajakniecia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Znajde kolege, ktoremu go sprzedalem, bedzie w stanie powiedziec wiecej ale nie widze wiekszych problemow. Wlasnie ta szpula powodowala, ze z najmniejszymi wabikami tak sobie radzil Tu cos bylo o nim @jerzy: Antares 5 nie mial chyba odpowiednika na rynku amerykanskim. Calais 201A jest nieco innym multiplikatorem.Na Antaresa 5 mozesz nawinac relatywnie duzo plecionki, bo plytkosc szpuli jest konpensowana jej szerokoscia i srednica zewnetrzna. To multiplikator do dalekich rzutow. Faktycznie uzycie w slonej wodzie niewskazane. Szpula moze korodowac.Do jerkowania sredniej wielkosci wabikami Metanium XT zdecydowanie pasuje. Jakby stworzony do takiego wlasnie lowienia. Na odpowiednim kiju, i mniejsze szczupakowe wabiki obsluzy. Na szkiery jaknajbardziej.Jak szukasz Antaresa do ciezkiego lowienia to byla wersja Antares Scorpion V2, ale tylko na prawa reke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi