Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby nie było na mnie - dzisiaj tylko z 50 rzutów nią zrobiłem. Woda była tak płytka i tak mocno zarośnieta, że nawet pływajacy jerk nie chciał przejść. Tylko guma z offsetem , spoon i popper Rapali dawały radę.

Po rozkręceniu powiem więcej, ale nie wiem, czy będę zaglądał tej zimy.

Edytowane przez godski

I tu sie rodzi dylemat, czy brac kijek z zapasem mocy w moim przypadku 25- 100g oby czasem potrolowac czy 70g zupelnie starczy? mysle  ze 18- 70g tatula nie mialaby problemu, choc to nowosc i faktycznie musialo by to polatac sezon,dwa zeby uzyskac zblizona opinie.

Raczej nie. To super maszynka sprzed lat. Wtedy jeszcze ksiegowych nie było  :D

Hahaha, dokładnie, księgowość jest mocno dokuczliwa:-) Mam to samo, mój wydział księgowy powoli nawet się uczy co ile może kosztować, dziękuję Ci Internecie...

Tak czy inaczej nadal nie ma konkretów jak kręcioł się sprawuje w boju. Więc może poczekajmy aż ktoś go dobrze przeora, wtedy będzie wiadomo z czym to zjeść. Moim zdaniem Daiwa nie strzela sobie sama w kolano i nie wypuszcza maszynki za 600 pln która miałaby pobić - na przykład - zilliona. Ci goście dobrze wiedzą co robią, nie wypuszczają czegoś bez uzasadnionych korzyści materialnych. Polityka sprzedaży to jedno, a rzeczywisty efekt i stosunek jakości do ceny to sprawa kompletnie inna. także sorry zwolennicy Tatulki, jestem dość sceptycznie do niej nastawiony. Tudzież chętnie mile się zaskoczę;-)

Nom, masz rację. Chociaż pewnie tamtejsze drapieżniki są dużo agresywniejsze i jest ich o wiele więcej (wnioskuję po innych jego filmikach). Wrzuciłem to tylko dlatego, bo występuje tutaj Daiwa Tatula. Zresztą, nie znam się, zestaw castingowy mam od 5 dni, i złowiłem na niego tylko 3 ryby :)

Czyli że nie kupujesz multików poniżej 2000 PLN ;> ?

nie.... stwierdzilem ze bez dostakowych multikow i wedek (w tym roku kuplem 5 patykow) też sobie jakoś poradze, natomiast coraz bardziej wkurza mnie brak silnika i jednostki plywajacej. wiec plan sie realizuje... Ponton w sumie jest... Silnik stoi w garazu... 

do pewnych decyzji trzeba dorosnac... albo po prostu trafić mega okazje :D

nie.... stwierdzilem ze bez dostakowych multikow i wedek (w tym roku kuplem 5 patykow) też sobie jakoś poradze, natomiast coraz bardziej wkurza mnie brak silnika i jednostki plywajacej. wiec plan sie realizuje... Ponton w sumie jest... Silnik stoi w garazu... 

do pewnych decyzji trzeba dorosnac... albo po prostu trafić mega okazje :D

Po co Ci silnik przy naszym klimacie (zwłaszcza teraz) wystraczy maszt i żagiel xD