bigbite Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Chcialem sie pochwalic ze zostalem szczesliwym posiadaczem daiwy tatuli 100hsl Po pierwszych rzutach zakochalem sie poprostu w castingu az boje sie pomyslec co sie stanie teraz z moimi zestawami spinnigowymi;) Wiem ze wsrod was jest wielu maniakow i tuningowcow pozwole wrzucic sobie taki filmik , wiem ze wielu zwas bylo zainteresownych bebechmi tego kreciolka ;) Przy okazji chcialem podziekowac Wam za jakakolwiek pomoc.Dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dziękuję za film. Rozmiar łożysk 4x7x2,5 . Już szukam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja też kupiłem type - R, z przełożeniem 6.3....teraz czekam aż przyleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 To mi sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja zamówiłem kilka 100HSL i kilka Type R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jak tacy znamienici wędkarze i znawcy jak Mefi, Arek i Tomy kupują to nie ma lipy z Tatulą... Brać , bo Daiwa wkrótce zamierza wycofać ją z rynku ze względu na drastyczny spadek sprzedaży innych modeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Andrzej, nawet jeśli to prawda, mam nadzieje że tylko o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Brać , bo Daiwa wkrótce zamierza wycofać ją z rynku ze względu na drastyczny spadek sprzedaży innych modeli. Ale żartujesz, czy gdzieś to na poważnie wyczytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Lipa...miałem zamiar za jakieś 1,5 miesiąca zamawiać mam nadzieje że to tego czasu nie wycofają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Brać , bo Daiwa wkrótce zamierza wycofać ją z rynku ze względu na drastyczny spadek sprzedaży innych modeli. to jakis model kapitalizmu postkomunistycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Mam jedną ale juz druga idzie jako zapas. Tym bardziej że podatna na tuning jest . 4 łożyska można dołożyć. a może i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 moglbys napisac skad jest powyzsza informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Chłopaki, zna ktoś możliwości Type R w stosunku do zwykłej tatuli ? Warto dołożyć trochę do niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Heheh ale Was fajowo Godski wkręcil Lipa...miałem zamiar za jakieś 1,5 miesiąca zamawiać mam nadzieje że to tego czasu nie wycofają Manniek po tym czasie to może tak być, że będziesz i miał problem, ale to z wyborem bo ma jeszcze wejść na wiosne model o nazwie Tatulla Japan podejrzewam, żę będzie to wersja 103. Znając Daiwy logistykę wiosna u nich to może być dopiero w czerwcu a co idzie za tym iCast 2014. Tak czy siak są spekulacje, że plat będzie miał jąw shopie. Chłopaki, zna ktoś możliwości Type R w stosunku do zwykłej tatuli ? Warto dołożyć trochę do niej ? o 2 gramy lżejsza szpula poza tym tylko kosmetyka, więc odpowiedz sobie sam na to pytanie Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Właśnie to jest najgorsze , logistyka Daiwy nie powala na kolana i mają spore poślizgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Heheh ale Was fajowo Godski wkręcil Manniek po tym czasie to może tak być, że będziesz i miał problem, ale to z wyborem bo ma jeszcze wejść na wiosne model o nazwie Tatulla Japan podejrzewam, żę będzie to wersja 103. Znając Daiwy logistykę wiosna u nich to może być dopiero w czerwcu a co idzie za tym iCast 2014. Tak czy siak są spekulacje, że plat będzie miał jąw shopie. o 2 gramy lżejsza szpula poza tym tylko kosmetyka, więc odpowiedz sobie sam na to pytanChętnie bym sobie na to pytanie odpowiedział ale...nie wiem czy te 2 gramy to mało czy dużo i jak to wpłynie na właściwości rzutowe lżejszymi i mniej lotnymi woblerami gdyż się po prostu na castingu nie znam A co do wersji Japan, raczej i tak bym się na nią nie zdecydował gdyż na początku kwietnia mój znajomy wraca z pracy z USA i może mi przywieźć kołowrotek więc troszkę taniej mnie to wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 nie czuje sie wkrecony, chcialem sie tylko dowiedziec skad pochodzi ta informacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Chętnie bym sobie na to pytanie odpowiedział ale...nie wiem czy te 2 gramy to mało czy dużo i jak to wpłynie na właściwości rzutowe lżejszymi i mniej lotnymi woblerami gdyż się po prostu na castingu nie znam Biorąc pod uwagę, że mówimy o szpuli głębokiej, którą i tak musisz zapełnić sporą ilością linki to 2 gr szału nie zrobi. Przewaga jest w jednej dostępnej opcji: 8.1:1, o ile taka jest Ci potrzebna. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jdm tatula jest na stronie daiwy japan, też tam widziałem parametry techniczne, ale nie czarujmy się jej cena będzie dużo wyższa jakby nie liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jaja sobie robię. Ale kto wie. Ale rzeczywiście zapas będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) nie czuje sie wkrecony, chcialem sie tylko dowiedziec skad pochodzi ta informacja Pitt myśleż że to skutek tzw "czarnego humoru" Chętnie bym sobie na to pytanie odpowiedział ale...nie wiem czy te 2 gramy to mało czy dużo i jak to wpłynie na właściwości rzutowe lżejszymi i mniej lotnymi woblerami gdyż się po prostu na castingu nie znam A co do wersji Japan, raczej i tak bym się na nią nie zdecydował gdyż na początku kwietnia mój znajomy wraca z pracy z USA i może mi przywieźć kołowrotek więc troszkę taniej mnie to wyjdzie. Rozumiem Manniek, 2 gramy przy tych zakresach gramatur obu szpul będą miały znacze lecz pod warunkiem że w swoich przemyśleniach zastosoania konstrukcji będziesz chciał zejść do klasy zwanej light medium. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Mefisto jaka bedziesz mial cene Type R ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja będę miał tylko jdm w ofercie, ta co teraz leci do mnie to jedna prywatna sztuka z usa i ebaya po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Pitt myśleż że to skutek tzw "czarnego humoru" Rozumiem Manniek, 2 gramy przy tych gramaturach szpul będą miały znacze lecz pod warunkiem żę w swoich przemyśleniach zastosoania konstrukcji będziesz chciał zejść do klasy zwanej light medium.Ja kupuję go z przeznaczeniem głównie na sandacza oraz bolenie Szczupaków na jerki raczej nie będę łowił Przynęty sandaczowe to takie klasyki 7-9cm silikon + 6-30g ołowiu i o to się nie martwię bo raczej bardzo komfortowo mi tatulka to załatwi Gorzej z boleniami, początkowo miałem w planach łowienie castem tylko na jerki i cięższe bezsterowce czyli bardzo lotna wobki 12-25g lecz ostatnio myślałem również o lżejszym łowieniu co znaczy u mnie wobki boleniowe od 6g w górę.Lżejszych raczej stosować nie będę a jeśli już to będą one bardzo małe a co za tym idzie masa będzie ładnie skupiona i zaliczą się do tych bardzo ładnie latających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Meth666 nie sciągaj Mefisto na ciemną stronę mocy hihi Ja kupuję go z przeznaczeniem głównie na sandacza oraz bolenie Szczupaków na jerki raczej nie będę łowił Przynęty sandaczowe to takie klasyki 7-9cm silikon + 6-30g ołowiu i o to się nie martwię bo raczej bardzo komfortowo mi tatulka to załatwi Gorzej z boleniami, początkowo miałem w planach łowienie castem tylko na jerki i cięższe bezsterowce czyli bardzo lotna wobki 12-25g lecz ostatnio myślałem również o lżejszym łowieniu co znaczy u mnie wobki boleniowe od 6g w górę.Lżejszych raczej stosować nie będę a jeśli już to będą one bardzo małe a co za tym idzie masa będzie ładnie skupiona i zaliczą się do tych bardzo ładnie latających. Przy niskim gramaturach odczujesz w pozostałym przypadku nie - lecz do pełnego sukcesu (zwłaszcza dolnego zakresu gramatur) będzie potrzebne dobrze przemyślane wędzisko. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi