Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem sie pochwalic ze zostalem szczesliwym posiadaczem daiwy tatuli 100hsl Po pierwszych rzutach zakochalem sie poprostu w castingu az boje sie pomyslec co sie stanie teraz z moimi zestawami spinnigowymi;) Wiem ze wsrod was jest wielu maniakow i tuningowcow pozwole wrzucic sobie taki filmik , wiem ze wielu zwas bylo zainteresownych bebechmi tego kreciolka ;)

Przy okazji chcialem podziekowac Wam za jakakolwiek pomoc.Dzieki wielkie.

Heheh ale Was fajowo Godski  wkręcil ;)

Lipa...miałem zamiar za jakieś 1,5 miesiąca zamawiać mam nadzieje że to tego czasu nie wycofają :(

Manniek po tym czasie to może tak być, że będziesz i miał problem, ale to z wyborem bo ma jeszcze wejść na wiosne model o nazwie Tatulla Japan podejrzewam, żę będzie to wersja 103. Znając Daiwy logistykę wiosna u nich to może być dopiero w czerwcu a co idzie za tym  iCast 2014. Tak czy siak są spekulacje, że plat będzie miał jąw shopie.

Chłopaki, zna ktoś możliwości Type R w stosunku do zwykłej tatuli ? Warto dołożyć trochę do niej ?

o 2 gramy lżejsza szpula poza tym tylko kosmetyka, więc odpowiedz sobie sam ;) na to pytanie ;)

Edytowane przez Andan

Heheh ale Was fajowo Godski  wkręcil ;)

Manniek po tym czasie to może tak być, że będziesz i miał problem, ale to z wyborem bo ma jeszcze wejść na wiosne model o nazwie Tatulla Japan podejrzewam, żę będzie to wersja 103. Znając Daiwy logistykę wiosna u nich to może być dopiero w czerwcu a co idzie za tym  iCast 2014. Tak czy siak są spekulacje, że plat będzie miał jąw shopie.

o 2 gramy lżejsza szpula poza tym tylko kosmetyka, więc odpowiedz sobie sam ;) na to pytan

Chętnie bym sobie na to pytanie odpowiedział ale...nie wiem czy te 2 gramy to mało czy dużo i jak to wpłynie na właściwości rzutowe lżejszymi i mniej lotnymi woblerami gdyż się po prostu na castingu nie znam ;) A co do wersji Japan, raczej i tak bym się na nią nie zdecydował gdyż na początku kwietnia mój znajomy wraca z pracy z USA i może mi przywieźć kołowrotek więc troszkę taniej mnie to wyjdzie. 

• Like 1

Chętnie bym sobie na to pytanie odpowiedział ale...nie wiem czy te 2 gramy to mało czy dużo i jak to wpłynie na właściwości rzutowe lżejszymi i mniej lotnymi woblerami gdyż się po prostu na castingu nie znam ;)

Biorąc pod uwagę, że mówimy o szpuli głębokiej, którą i tak musisz zapełnić sporą ilością linki to 2 gr szału nie zrobi. Przewaga jest w jednej dostępnej opcji: 8.1:1, o ile taka jest Ci potrzebna. 

Edytowane przez Krzysiek_W

nie czuje sie wkrecony, chcialem sie tylko dowiedziec skad pochodzi ta informacja

Pitt myśleż że to skutek tzw "czarnego humoru" ;)

Chętnie bym sobie na to pytanie odpowiedział ale...nie wiem czy te 2 gramy to mało czy dużo i jak to wpłynie na właściwości rzutowe lżejszymi i mniej lotnymi woblerami gdyż się po prostu na castingu nie znam ;) A co do wersji Japan, raczej i tak bym się na nią nie zdecydował gdyż na początku kwietnia mój znajomy wraca z pracy z USA i może mi przywieźć kołowrotek więc troszkę taniej mnie to wyjdzie. 

Rozumiem Manniek, 2 gramy przy tych zakresach gramatur obu szpul będą miały znacze lecz pod warunkiem że w swoich przemyśleniach zastosoania konstrukcji będziesz chciał zejść do klasy zwanej light medium.

Edytowane przez Andan

Pitt myśleż że to skutek tzw "czarnego humoru" ;)

Rozumiem Manniek, 2 gramy przy tych gramaturach szpul będą miały znacze lecz pod warunkiem żę w swoich przemyśleniach zastosoania konstrukcji będziesz chciał zejść do klasy zwanej light medium.

Ja kupuję go z przeznaczeniem głównie na sandacza oraz bolenie :) Szczupaków na jerki raczej nie będę łowił :) 

Przynęty sandaczowe to takie klasyki 7-9cm silikon + 6-30g ołowiu i o to się nie martwię bo raczej bardzo komfortowo mi tatulka to załatwi :) Gorzej z boleniami, początkowo miałem w planach łowienie castem tylko na jerki i cięższe bezsterowce czyli bardzo lotna wobki 12-25g lecz ostatnio myślałem również o lżejszym łowieniu co znaczy u mnie wobki boleniowe od 6g w górę.Lżejszych raczej stosować nie będę a jeśli już to będą one bardzo małe a co za tym idzie masa będzie ładnie skupiona i zaliczą się do tych bardzo ładnie latających. 

Meth666 nie sciągaj Mefisto na ciemną stronę mocy ;) hihi

Ja kupuję go z przeznaczeniem głównie na sandacza oraz bolenie :) Szczupaków na jerki raczej nie będę łowił :)

Przynęty sandaczowe to takie klasyki 7-9cm silikon + 6-30g ołowiu i o to się nie martwię bo raczej bardzo komfortowo mi tatulka to załatwi :) Gorzej z boleniami, początkowo miałem w planach łowienie castem tylko na jerki i cięższe bezsterowce czyli bardzo lotna wobki 12-25g lecz ostatnio myślałem również o lżejszym łowieniu co znaczy u mnie wobki boleniowe od 6g w górę.Lżejszych raczej stosować nie będę a jeśli już to będą one bardzo małe a co za tym idzie masa będzie ładnie skupiona i zaliczą się do tych bardzo ładnie latających. 

Przy niskim gramaturach odczujesz w pozostałym przypadku nie - lecz do pełnego sukcesu (zwłaszcza dolnego zakresu gramatur) będzie potrzebne dobrze przemyślane wędzisko.

Edytowane przez Andan