Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz okazję, proszę bardzo na portalu z ostatniego linka możesz kupić steeza za 190$ a ziliona za 170$, jeżeli kupisz więcej niż minimalne 50szt to jeszcze negocjujesz cenę, pewnie za jakiś czas zawita tam i tatula. Pozdrawiam

Jakoś nie przekonuje mnie alibaba.com  i 50 sztuk to za dużo :D. Miałem wykładowce który zabraniał handlu z muzumanami twierdząc że takich oszustów niema nigdzie (autentyk) B) .  Ale 10 kupił bym za 100$ i wystawił na allegro po 450 może 500 zł. Prędzej czy później cena spadnie. Bo wejdą nowsze modele w tym segmencie cenowym. Może stare Curado stanieje (jakaś wyprzedaż magazynowa) bo wchodzi nowe, ma wejść Ryobi Pluma (prawdopodobnie odświeżona i odchudzona Aquila + 2 łożyska z tą samą szulą ale mogę się mylić),  za rok może  jeszcze coś fajniejszego. Albo wady wyjdą na jaw czego nikomu nie życzę.

Edytowane przez DP Fishing

Wiecie czy w PL kupię gdzieś model P 5:3 lub ewentualnie HL?  Może jakiś sklep da radę - chodzi o to żeby mieć gw. I co odnośnie tej "ukrytej wady wodzika" - istnieje taka?  

Odnośnie pierwszej części pytania  -  Tak jak Ty, szukam gdzie mogę,bez rezultatu.

"Wada" jest tak dobrze ukryta,że nikt o niej nic nie wie.(z wyjątkiem tych co mają bujną

wyobraźnię) ;)

Panowie czy macie jakieś nowe wrażenia z używania tatuli? Mocno zastanawiam się między zakupem nowej tatulki hsl a kupnem używanego shimano scorpiona 1501. I szczerze mówiąc mam coraz wiekszy mętlik w głowie... W cenie różnica jakichś 30$ na korzyść tatuli. Jeśli zaś chodzi o konstrukcję to shimano jest zdecydowanie bardziej sprawdzone.

Edytowane przez coma

• 2 tygodnie później...

pojawiaj sie kolejne modyfikacje....

i coś na deser do poniedziałkowej kawy... Tak żeby pomieszać nieco w głowach tych, którzy już kupili TA(ran)TULE lub są już prawie zdecydowani  :P  :P

TD Sol II A new sunrise

http://daiwafishing.com.au/td-sol-ii-baitcaster/

solii_hro.jpg

solii_100h.jpg

solii_hl.jpg

solii_p2.jpg

solii_p4.jpg

W sumie jakby tak to co srebrne zmienić na klasyczną, piękną i głęboką czerń to by było coś  :)

Ale wracając do tatuli, wczoraj miałem ją w ręce i jakoś rozklekotana była... Albo już przeszłą swoje na półce sklepowej (co prawda długo tam nie stoi), albo taki jej urok. No ale cóż, trzeba poczekać na wieści z praktycznego łowionego użycia.

To nie jest typowe rozklekotanie ani luzy. Wszystko tak lekko i bez oporów chodzi, że aż ma sie wrażenie rozklekotania. Ciężko to opisać.

a był tam wogole jakiś fabryczny smar? ja swojej nie rozkręcałem -niech sezon połowi  he he znaczy taka aksamitna praca :good:  w mojej tez tak jest Pierwszy raz jak ja pokręciłem to myślałem ze zepsuta jakas taka jest :D Praca przynajmniej na sucho -rewelacja zobaczymy jak będzie pod obciążeniem :)

Edytowane przez grzegorz197503