TAURUS1989 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Porównanie przekładni ryoga 2020L i tatula 150 hd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 A jak z wyglądają z góry? Tzn szerokość przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 takie foto znalazłem w sieci moja hd najprawdopodobniej przyjedzie w przyszłym tygodniu na stówkę zajrzę do środka i wstawię jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Waga podobna do kultowego już Alphasa 150HL. Może go godnie zastąpi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tych szpulkach, gdzie tam jest łożysko?http://es.aliexpress.com/item/Modified-TATULA-spider-wire-cup-cup-special-modified-line-simple-packaging/32520444316.html?spm=2114.04020208.0.554.Ot0ihI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 tatula niema szpulki podpartej obustronnie na łożyskach? Masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Czy łożyska zawsze muszą być na szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) W zasadzie to nie bardzo rozumiem porownanie w/w Daiwy Tatutli 150Hd z Ryoga 2020l???inna półka cenowa... Edytowane 21 Listopada 2015 przez Skob.el Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ma podpartą na łożyskach, ale na szpuli ich niet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Ale Ryoga to round a tatulka niskoprofilowiec za kilka stowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Tam czasem te przekładnie nie są z różnych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Tatulka 150hd(chyba JDM) troszkę ponad tysiaka kosztuje, przeznaczona jest również do ciezszych zadań takze mozna ja z ryoga porównywać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 http://www.aliexpress.com/item/DIY-fishing-spool-for-TATULA-100-serie-fishing-reel-13-9g-free-shipping/32520444316.htmlDla tych co szukają tanio zapasowej szpulki.Ktoś już zamawiał szpulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Zajrzałem do wnętrza tatulki i......jest moc!!! Przekładnia jak w ryodze 2020hl, ten sam materiał oraz wielkość kół zębatych!!! Miałem sprzedawać ale jednak zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Jaka jest szerokość przekładni w mm? 5mm? PS Coś sucha była ta przekładnia. Edytowane 27 Listopada 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nie zmierzylem szerokości ale myślę ze spokojnie było tam 5mm :-) Na przekładni nie było prawie wogóle smalcu. Czekam na smar, łożyska i biorę się za tatule :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) A co to za Tatulka? 100? Jak już się za nią bierzesz to 2 łożycha dorzuć do wałka posuwu wodzika. Dwa do knobów też. Ale te drugie mniej ważne. Edytowane 27 Listopada 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 A co to za Tatulka? 100? Jak już się za nią bierzesz to 2 łożycha dorzuć do wałka posuwu wodzika. Dwa do knobów też. Ale te drugie mniej ważne.Na fotkach jest HD custom a nie 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 150HD :-) Dorzucę 2 na wałek i do knobów 2 :-) zastanawiam się tez nad tuningiem wizualnym mam tu na myśli śrubki, dekielek od wodzika, precik tuż za wodzikiem, korbka rcs i konny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Ja wczoraj wymieniałem tulejki na łożyska w mojej nowej 100HSL. Myślałem, że to będzie jakaś trudniejsza sprawa ale jednak okazało się dość proste. Choć wydaje mi się, że teraz pojawił się jakiś minimalny luzik poprzeczny na osi korby (tak jak zaznaczyłem na zdjęciu). No ale może mi się tylko wydaje... Edytowane 28 Listopada 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Czy ktos ważył oryginalna pusta szpulę od 100HSL? Z góry dzieki za info o jej masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Poszukaj info na forum - mialem chyba 1 w PL wersje hl - gdzies wrzucałem masę szpulki na forum - najszybciej w castingiwej cafejce http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-tatula-103shl-tw-r120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Jako że wczoraj przyszła moja 103SHL-TW, a dziś dziwnym zbiegiem okoliczności miałem wolne... to wyskoczyłem na mały fishing .pierwsze wrażenie,leci z tego daleeeko,ok 10m dalej przy tej samej przynęcie i takim samym naładowaniu kija niż z Revo S (którego tatula zastąpiła).Nawet pozwoliłem sobie zmierzyć i np. 10cm cannibal na główce 10g.przy porządnym załadowaniu kija leciał na +-50m (mierzone),nie wiem czy to dużo ja dla mnie tak.Druga sprawa,ostatnio na casta łowie głównie sandacze i okazało się że przełożenie 7,3 jest do jigowania lepsze niż 6,4 w moim Revo.Szybciej się kasuje luz , łatwiej podbija gumę i kontroluje hol. Ryby nawet brały i na 5 strzałów cztery sandaczyki wyjęte,więc fartowna.Niestety wszystkie w przedziale ok.50-60cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Kusicie chwalicie tą tatule i chyba też ją kupię z tym samym przeznaczeniem co kolega Wobi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi