MichuA Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Dzięki za info. Już bardzo długo myślę nad multikiem i w końcu jak nie udało mi się znaleźć używki, te z dobrymi opiniami mają zbyt szybkie zajście, to padło na Tatulę z ali. Teraz jeszcze muszę ją zamówić i jeszcze rozglądam się za wędką 10-30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Panowie macie namiar na szpulkę do tatula hd custom 150hl-tw? np. z Alie.. żeby było tanio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Piotrek, jak będziesz miał Tatule to przymierzymy czy pasuje od mojej zwykłej 100HSL. Wtedy łatwiej będzie znaleźć pewnie.Od CT jest chyba szersza. Szkoda, do tej CT jest multum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 To mogę sprawdzić jutro i dać znac :-) Tapatalknięte ze srajfona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 a kazałeś jakoś oznaczyć jako gift albo ze wartość poniżej 45 ?Oznaczanie nie ma znaczenia , może być napisane nawet i dupa, napisy ich nie interesują.Ale jak będą chcieli dowalic VAT to dowalą i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Panowie macie namiar na szpulkę do tatula hd custom 150hl-tw? np. z Alie.. żeby było tanioNiestety nie pasują naprzemiennie.Sorki za jakość zdjęć. Ta od HD jest większa i nie mieści sie w ogóle w zwykłej Tatuli. Tapatalknięte ze srajfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Niestety nie pasują naprzemiennie.Sorki za jakość zdjęć.Ta od HD jest większa i nie mieści sie w ogóle w zwykłej Tatuli. Tapatalknięte ze srajfona Dzięki, czyli trzeba szukać innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Dzięki, czyli trzeba szukać innej.Do wszystkich tatul są customowe szpule oprócz tej, którą kuiłeś. HD 150 Custom póki co nie ma płytszej szpuli i nie sądzę, żeby była, bo to multik ze szpulą o 2mm większej średnicy w porównaniu do pozostałych tatul i cięższym przeznaczeniem. Jak chcesz po prostu szpulę na drugą linkę to tylko tutaj: http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3385 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Tomek dzięki za link. 47 dolarów mi powiedziało, ze nie potrzebuję drugiej sztuki :-) Tapatalknięte ze srajfona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Może w nie do końca odpowiednim temacie,ale pytanie dotyczy konkretnie Tatuli. Jaki jest na tą chwilę najbardziej odpowiedni smar na przekładnie,oliwka/smar na wodzik/ łożyska do tego multika. Chodzi mi o konkretne nazwy. Myślałem że smar to smar,a tu do Shimano taki,inny do Daiwy. Sporo tego na forum.ale już zgłupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Może w nie do końca odpowiednim temacie,ale pytanie dotyczy konkretnie Tatuli. Jaki jest na tą chwilę najbardziej odpowiedni smar na przekładnie,oliwka/smar na wodzik/ łożyska do tego multika. Chodzi mi o konkretne nazwy. Myślałem że smar to smar,a tu do Shimano taki,inny do Daiwy. Sporo tego na forum.ale już zgłupiałem.Fanaberie użytkowników ,każdy który się sprawdził w Shimano czy Abu podejdzie i do Tatuli.Ten jest dobry http://allegro.pl/smar-teflonowy-super-lube-z-ptfe-12g-alco-i6712667212.htmlrobią też oliwkę. Edytowane 10 Lutego 2017 przez bob61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Panowie, dopiero zaczynam zabawę z castem. Chcę kupić Tatule, ale jako początkujący zgłupiałem, gdy zobaczyłem ilość odmian. Chcę używać do jerków max. 70g, gumy, sweepery. Który byście polecili ze względów użytkowych:1.DAIWA TATULA CT 100HSL Type R 2. Daiwa Tatula 100 HSL 3. DAIWA TATULA 100HSL CT TYPE-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Panowie, dopiero zaczynam zabawę z castem. Chcę kupić Tatule, ale jako początkujący zgłupiałem, gdy zobaczyłem ilość odmian. Chcę używać do jerków max. 70g, gumy, sweepery. Który byście polecili ze względów użytkowych:1.DAIWA TATULA CT 100HSL Type R 2. Daiwa Tatula 100 HSL 3. DAIWA TATULA 100HSL CT TYPE-R1 i 3 to ten sam multik Weź obojętnie jaką, która tańsza Każda wytrzyma takie łowy. Ja bym wziął wersję CT z przełożeniem 6.3 albo 7.3 i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Dzięki.Czyli mniejsze przełożenie lepsze? 1 i 3 mylą laika literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 przy zakupie na aliexpres left hand oznacza rękę kręcącą czy trzymającą kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Kręcącą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 dzięki.czyli dla praworęcznych.przełożenie 7:3:1 czy 6;3:1 do jerkowania i gum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 A tak na przyszłość to literka L w symbolu np SHL oznacza model w którym korba jest z lewej strony , czyli tej właściwej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 dzięki.czyli dla praworęcznych.przełożenie 7:3:1 czy 6;3:1 do jerkowania i gum?Moim zdaniem obydwa się nadadzą,kwestia preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 dzięki.ciężki los nowicjusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 w takim razie, co oznacza CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Compact Tatula, znaczy mniejsza i lżejsza od zwykłejTak gdzieś wyczytałem Edytowane 13 Lutego 2017 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Mniemam,że jakby rocznik :-)A i jest podpowiedź. Edytowane 13 Lutego 2017 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 CT to pewnie skrót od Coś Tam Napisz skąd jesteś, bo może w twojej okolicy ktoś ma Tatulę i da Ci trochę pokręcić Jeśli będziesz w weekend na targach w poznaniu, to może jakaś Tatula będzie na stoisku Daiwy i ktoś zwiedzający z forum coś na miejscu podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 bolesławiec, dolny śląsk, ale ie sądzę aby ktoś miał w okolicy.czyli w sumie to ct nie ma znaczenia, jeżeli mniejsza, zgrabniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi