Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za info. Już bardzo długo myślę nad multikiem i w końcu jak nie udało mi się znaleźć używki, te z dobrymi opiniami mają zbyt szybkie zajście, to padło na Tatulę z ali. Teraz jeszcze muszę ją zamówić i jeszcze rozglądam się za wędką 10-30.

Panowie macie namiar na szpulkę do tatula hd custom 150hl-tw? np. z Alie.. żeby było tanio

Niestety nie pasują naprzemiennie.

Sorki za jakość zdjęć.

Ta od HD jest większa i nie mieści sie w ogóle w zwykłej Tatuli.

6946cbba19e84a38fbcc32e48ab4205b.jpg

a253f272c9c36bea97d0865176c5b3a0.jpg

Tapatalknięte ze srajfona

Dzięki, czyli trzeba szukać innej.

Do wszystkich tatul są customowe szpule oprócz tej, którą kuiłeś. HD 150 Custom póki co nie ma płytszej szpuli i nie sądzę, żeby była, bo to multik ze szpulą o 2mm większej średnicy w porównaniu do pozostałych tatul i cięższym przeznaczeniem. Jak chcesz po prostu szpulę na drugą linkę to tylko tutaj:

http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3385

• Like 2

Może w nie do końca odpowiednim temacie,ale pytanie dotyczy konkretnie Tatuli. Jaki jest na tą chwilę najbardziej odpowiedni smar na przekładnie,oliwka/smar na wodzik/ łożyska do tego multika. Chodzi mi o konkretne nazwy.  Myślałem że smar to smar,a tu do Shimano taki,inny do Daiwy. Sporo tego na forum.ale już zgłupiałem.

Może w nie do końca odpowiednim temacie,ale pytanie dotyczy konkretnie Tatuli. Jaki jest na tą chwilę najbardziej odpowiedni smar na przekładnie,oliwka/smar na wodzik/ łożyska do tego multika. Chodzi mi o konkretne nazwy.  Myślałem że smar to smar,a tu do Shimano taki,inny do Daiwy. Sporo tego na forum.ale już zgłupiałem.

Fanaberie użytkowników ,każdy który się sprawdził w Shimano czy Abu podejdzie i do Tatuli.

Ten jest dobry  http://allegro.pl/smar-teflonowy-super-lube-z-ptfe-12g-alco-i6712667212.html

robią też oliwkę.

Edytowane przez bob61

Panowie, dopiero zaczynam zabawę z castem. Chcę kupić Tatule, ale jako początkujący zgłupiałem, gdy zobaczyłem ilość odmian. Chcę używać do jerków max. 70g, gumy, sweepery. Który byście polecili ze względów użytkowych:

1.DAIWA TATULA CT 100HSL Type R

2. Daiwa Tatula 100 HSL

3. DAIWA TATULA 100HSL CT TYPE-R

Panowie, dopiero zaczynam zabawę z castem. Chcę kupić Tatule, ale jako początkujący zgłupiałem, gdy zobaczyłem ilość odmian. Chcę używać do jerków max. 70g, gumy, sweepery. Który byście polecili ze względów użytkowych:

1.DAIWA TATULA CT 100HSL Type R

2. Daiwa Tatula 100 HSL

3. DAIWA TATULA 100HSL CT TYPE-R

1 i 3 to ten sam multik ;)

Weź obojętnie jaką, która tańsza ;) Każda wytrzyma takie łowy. Ja bym wziął wersję CT z przełożeniem 6.3 albo 7.3 i po sprawie.

CT to pewnie skrót od Coś Tam ;)

Napisz skąd jesteś, bo może w twojej okolicy ktoś ma Tatulę i da Ci trochę pokręcić ;) 

Jeśli będziesz w weekend na targach w poznaniu, to może jakaś Tatula będzie na stoisku Daiwy i ktoś zwiedzający z forum coś na miejscu podpowie ;)