HIFI Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Koledzy nie mogę znaleźć w necie schematów do DAIWA TATULA CT lub DAIWA TATULA CT Type R, może mnie ktoś poratować zdjęciem lub skanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 http://www.daiwa.com/us/service/manuals/index.html Może tu coś znajdziesz. Akurat jestem w delegacji jak nikt Ci nie pomoże to popowrocie Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 http://www.daiwa.com/us/service/manuals/image/baitcasting/TATULA-R100H_100XS.pdf Porównałem schematy obu multiplikatorów i wygląda na to, że są identyczne. Nawet szpule na schemacie są takie same. Nie sprawdzałem czy nr części się różnią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Szukam schematów do TATULI CT bo chcę porównać przekładnie ze zwykłą TATULĄ. Na stronie Daiwy jest informacja tylko, że przekładnie w Ct został wykonane w takiej samej koncepci ale schematów brak. Edytowane 1 Marca 2017 przez HIFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Szukam schematów do TATULI CT bo chcę porównać przekładnie ze zwykłą TATULĄ. Na stronie Daiwy jest informacja tylko, że przekładnie w Ct został wykonane w takiej samej koncepci ale schematów brak.https://www.youtube.com/watch?v=fGYOcQ4QNEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Jakby ktoś się jeszcze zastanawiał nad kupnem Tatuli z aliexpresu to powiem, że doszło do mnie już 5 z 6 zamówionych sztuk i nie płaciłem żadnego cła ani vatu. Pozdrawiam Bo nie podlegasz pod WER Zabrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 http://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Tatula_CT_Type-R_50th_Anniversary_Casting_Reel/descpage-T1S.html Ta wygląda ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 zamówienie złożyłem 28.02. dziś przyszła już przesyłka, a w środku tatula przesyłka China Post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 VAT Ci naliczyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Trochę się ten temat zamienił w info na temat aliexpres a nie samej tytułowej tatuli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) jaki vat? paczka nieotwierana :)na paczce wartość 19 Edytowane 13 Marca 2017 przez wiking10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 jaki vat? paczka nieotwierana :)na paczce wartość 19 juanów ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Lepiej otwarcie nie pytać i pisać o podatku VAT bo nie wiadomo kto tu zagląda, albo czy ktoś nie jest TW..... urzędu skarbowego..... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 przy dobrej zmianie jaka teraz jest to chyba można czołg sprowadzić z chin i nie naliczą vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Dobra zmiana nie ma tu znaczenia. To tylko kwestia osoby wysyłającej. Swojego czasu ściągałem sobie z USA wykrywacze, bo miałem rozsądnego wysyłającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Dzięki podpowiedziom kolegów z tego forum nabyłem tatulę, jak już wcześniej pisałem. Przyszła pora na naukę rzutów, jako żem nowicjusz castingowy. Kij TD 10-30, pletka" jakaś" do nauki. pierwszy rzut - bródka, nie broda . Zabawa z pokrętłem "jakimś". godzina młócenia i żadnej brody. Rzuty coraz dłuższe i nawet od dołu (przyzwyczajenie spiningowe). Teraz już wiem, to jest to Dzięki Panowie za wcześniejsze podpowiedzi. Teraz jeszcze muszę dokupić kij 30-60, drugą inną daiwę, i będzie gitara. Dzięki. Edytowane 18 Marca 2017 przez wiking10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Najważniejsze to nie zapomnieć wcisnąć tego guziczka przed rzutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Mam kolegę ,który twierdził ,że umie łowić na casting i właśnie spust naciskał podczas rzutu ???? dopiero jak mu pokazałem o co chodzi ,to rzucał ,jak trzeba ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Najważniejsze to nie zapomnieć wcisnąć tego guziczka przed rzutem.pomimo ćwiczeń tylko przed domem, wiem, że nie ma guziczka wciskanego przed rzutem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dzięki podpowiedziom kolegów z tego forum nabyłem tatulę, jak już wcześniej pisałem. Przyszła pora na naukę rzutów, jako żem nowicjusz castingowy. Kij TD 10-30, pletka" jakaś" do nauki. pierwszy rzut - bródka, nie broda . Zabawa z pokrętłem "jakimś". godzina młócenia i żadnej brody. Rzuty coraz dłuższe i nawet od dołu (przyzwyczajenie spiningowe). Teraz już wiem, to jest to Dzięki Panowie za wcześniejsze podpowiedzi. Teraz jeszcze muszę dokupić kij 30-60, drugą inną daiwę, i będzie gitara. Dzięki.To chyba kolejny zarażony chorobą castingową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dzięki podpowiedziom kolegów z tego forum nabyłem tatulę, jak już wcześniej pisałem. Przyszła pora na naukę rzutów, jako żem nowicjusz castingowy. Kij TD 10-30, pletka" jakaś" do nauki. pierwszy rzut - bródka, nie broda . Zabawa z pokrętłem "jakimś". godzina młócenia i żadnej brody. Rzuty coraz dłuższe i nawet od dołu (przyzwyczajenie spiningowe). Teraz już wiem, to jest to Dzięki Panowie za wcześniejsze podpowiedzi. Teraz jeszcze muszę dokupić kij 30-60, drugą inną daiwę, i będzie gitara. Dzięki.I do nowego zestawu, nie kupuj "plećki" ! ... kup plecionkę! Miłej zabawy Kolego już zakręcony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Ja miałem ostatnio odwrotne doświadczenie.Po wielu latach castingu sięgnąłem po wędkę spinningową żeby bez większych nakładów połowić ultralightem ....Mój Boże ; jakie to było żałosne doświadczenie.Albo zbyt blisko , albo za daleko , albo na lewo , albo na Prawo , w każdym razie nigdy w punkt. Zapominałem otworzyć kabłąk , w złym momencie puszczałem żyłkę , wszędzie mi się zahaczała ta korba ....no dramat jakiś.Najgorsze jednak było to że nie można normalnie opuścić przynęty żeby oczyścić ją z zielska , trzeba za każdym razem wyciągać żyłkę na siłę z kołowrotka.Chyba już nigdy więcej nie spróbuję .Zostanę przy castingu do końca swoich dni. Edytowane 19 Marca 2017 przez samwieszkto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) w maju pochwalę się, jak było nad wodą. aczkolwiek ćwiczonka przed domem, ku uśmiechowi sąsiada, wpisuję w grafik tygodniowy spining to dla dziewczyn, od wczoraj. Edytowane 19 Marca 2017 przez wiking10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Panowie czy ktoś z was używa tuningowej szpulki z Ali? Dzisiaj robiłem testy z taką ażurowana i nawet po skręceniu hamulca magnetycznego na max mam wrażenie że on nie działa z ta szpulka.Tzn nie ma efektu wyhamowywania szpuli w końcowej fazie rzutu, czy jest to normalne? Czy może ta szpulka jest dedykowana do np typeR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 ja nie pomogę. chciałem zamówić, ale już facet ich nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi