piatras Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Czesc, ja zaczelam operowacz tatulą 150hsl i to do 100g max. - swinie straika pro , bustery no ir kilka bigbandziorow... Spulka plytsza ale wzeszlo 150yds superkasta x9 30lb A jeszce jest instalowany dragclicker.com Edytowane 9 Maja 2019 przez piatras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Tatula jako ten kombajn uniwersalny, wash&go, strzyże, goli, i ... Dość marna próba powtórzenia sukcesu, starego dobrego Alphasa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Tatula jako ten kombajn uniwersalny, wash&go, strzyże, goli, i ... Dość marna próba powtórzenia sukcesu, starego dobrego Alphasa..Marna czy nie, jedno jest pewne że sukces odniosła. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Przeca powtórki cały czas są, Sławciu. Alphasa już przebiła.Postęp ma wiele twarzy. I ludzie go tworzą, na swą modłę, i zarazem zgubę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Przeca powtórki cały czas są, Sławciu. Alphasa już przebiła.Postęp ma wiele twarzy. I ludzie go tworzą, na swą modłę, i zarazem zgubę. Jak na zgubę to tylko w portfelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Na ryby ma ryby Panowie !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Tatula jako ten kombajn uniwersalny, wash&go, strzyże, goli, i ... Dość marna próba powtórzenia sukcesu, starego dobrego Alphasa..Jak zwykle, krytyka gołosłowna, bez pokrycia, demagogia ble, ble, ble... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Tatula jako ten kombajn uniwersalny, wash&go, strzyże, goli, i ... Dość marna próba powtórzenia sukcesu, starego dobrego Alphasa..Nie masz racji. Miałem jedno i drugie i moim zdaniem Tatula przebija starego Alphasa 150HL. Hamulec, lepsza praca i większe bebechy. Mnogość wersji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Poza tym porównywanie Tatuli za 800PLN z Alphasem za 1200PLN, to trochę jak porównywanie Audi A8 z Golfem VIII... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Nie do końca bo są też droższe wersje Tatuli i na pewno z Tatuli leci dalej. Mam oba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Panowie posty Sławka są tylko prowokacją i nic nie wnoszą do tematu najlepiej go ignorować. Mam dwie tatulę i uważam że w relacji jakość cena to jeden z lepszych wyborów. Bez znaczenia co było jego pierwowzorem. Napewno im więcej daiwa sprzeda tatul tym nowy steez i exist będą lepsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Nie prowokuję, ale prezentuję własną opinie opartą na osobistym doświadczeniu.. W sumie jest to dość słaby kręciołek - to taki cenowo przyjazny, ubogi krewny Zilliona, mocno reklamowany hit z pseudo nowością polegającą na możliwością wymiany szpulek - dobrych, bo tanich!! - przez co staje się kołowrotkiem do wszystkiego, przysłowiowym kombajnem trzy w jednym - czyli wash&go. Nie trzeba mieć innych - Tatula je zastąpi.. I co niby w tym stwierdzeniu prostego faktu jest takiego drażliwego !? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Najnowsza, ultra lekka szpula do Tatuli Skrobnij Aleksandrze kilka słów jak się sprawdza w boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Jeszcze nie była nad wodą, brak czasu Ale mam nadzieję, że w najbliższy weekend wypróbuję. Przygotowałem sobie specjalne pudełko z przynętami od 2 do 5g, najróżniejsze, od wahadłówek, poprzez wirówki, woblery, poppery, po mikro gumki. Będę trenował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Podpowie ktoś gdzie/czy można dokupić szpulę do Tatuli 200H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3385 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3385Liczyłem na jakiegoś chinola tym bardziej, że w tej cenie uwzględniając wysyłke kupiłem nowy multik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No cena 80% nowego multika haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) Nie prowokuję, ale prezentuję własną opinie opartą na osobistym doświadczeniu.. W sumie jest to dość słaby kręciołek - to taki cenowo przyjazny, ubogi krewny Zilliona, mocno reklamowany hit z pseudo nowością polegającą na możliwością wymiany szpulek - dobrych, bo tanich!! - przez co staje się kołowrotkiem do wszystkiego, przysłowiowym kombajnem trzy w jednym - czyli wash&go. Nie trzeba mieć innych - Tatula je zastąpi.. I co niby w tym stwierdzeniu prostego faktu jest takiego drażliwego !?Proszę o rozwiniecie i wyjaśnienie.Powyższa opinia sugeruje że masz obłowionego Zilliona i masz tez na koncie sporo roboczogodzin z Tatulą(może nie jedną,bo opinia Twoja jest jednoznaczna).Nie przypuszczam przecież abys porównywał Zilliona z Tatula bez praktycznej wiedzy o obu?!Ja Tatul miałem wiele,Zilliona żadnego,takie porównanie od doświadczonego użytkownika może dużo wnieść do wątku.W czym przejawia się Twoim zdaniem słabość modelu Tatula?Lub też jeśli nie stricte słabośc to słabość w porównaniu do Zilliona,bo zakładam że to możesz mieć na myśli.Na pewno bierzesz także pod uwagę że Zillion i Tatula to w większości multiki z innej półki cenowej(oprócz może pojedynczych modeli droższych Tatul).Na pewno uwzględniłeś to przy powyższej ocenie.Z góry dziękuję za rzeczowe odniesienie się do tematu. Edytowane 14 Maja 2019 przez drag 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Zilliony mam z kolejnych serii, do J- Dream. Są jakościowo bez najmniejszego zarzutu, tak samo jak Steez albo Sol. Tatulę kupiłem skuszony sieciowym rwetesem - ale to jest inna półka. Niższa pólka pod każdym względem - to chyba nie ulega wątpliwości.. No a i sama idea z przekładaniem szpulek i przepoczwarzaniem kołowrotka mh albo h, w ultralighta, może i mieć jakiś sens - ale chyba tylko dla wyjątkowo oszczędnego użytkownika jednego czy dwóch kijów. A przecież casting idealnie zestrojonymi zestawami stoi - nie złotą rączką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 (edytowane) Zilliony mam z kolejnych serii, do J- Dream. Są jakościowo bez najmniejszego zarzutu, tak samo jak Steez albo Sol. Tatulę kupiłem skuszony sieciowym rwetesem - ale to jest inna półka. Niższa pólka pod każdym względem - to chyba nie ulega wątpliwości.. No a i sama idea z przekładaniem szpulek i przepoczwarzaniem kołowrotka mh albo h, w ultralighta, może i mieć jakiś sens - ale chyba tylko dla wyjątkowo oszczędnego użytkownika jednego czy dwóch kijów. A przecież casting idealnie zestrojonymi zestawami stoi - nie złotą rączką..Z ostatnim zdaniem zgadzam się całkowicie,bo nie ma z czym dyskutować.Pozostałe w żaden sposób moim zdaniem nie uzasadniają nazwania Tatuli w jakiejkolwiek wersji kołowrotkiem słabym.Jest opcją tańszą od Zilliona ,pozycjonowaną niżej(to także pokazuje że nie ma sensu tych dwóch kołowrotków porównywać) ale,tak twierdzę,dobrą,wytrzymałą i nie sprawiającą żadnych problemów w eksploatacji.Co do przerabiania Tatuli na modłę BFS-od czegoś trzeba zacząć aby wyrobić sobie pogląd czy nawet bardziej wzbudzić sobie chęc brnięcia w BFS głębiej i na całość.Tez tak z lekkim castingiem zaczynałem i możliwości modyfikacji uznaję bardziej za plus Tatuli niż minus.Nie zgadzamy się więc,nie pierwszy to jednak raz więc ja przynajmniej się przyzwyczaiłem.Ale dziękuje za odpowiedź. Edytowane 15 Maja 2019 przez drag 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 (edytowane) Rzadko a właściwie prawie nigdy nie zgadzam się ze Sławkiem (i jeko prowokującymi, kontrowersyjnymi wpisami), jednak w jego ostatnim wpisie nie widzę nazwania Tatuli "słabym" kołowrotkiem (może użył takiego określenia wcześniej? nie będę analizował) Tatula jest "innym" sprzętem a na pewno z innej półki. Jenak daje szansę mniej zasobnym wielbicielom castingu użytkowania na prawdę bardzo przyzwoitego sprzętu. Mam Zilliona Type R i dwie Tatule (używałem testowo pewnie ze dwie inne) i nie mam zamiaru porównywać odczuć jakie mam użytkując oba (flaki mnie nie interesują, nie zaglądam do wnętrza multików), ale mogę stwierdzić, że np. 200HD daje radę z wabikami 90-130gr nawet w słonej wodzie, a moi serwisanci potwierdzają stan wewnętrzny po takich wyprawach. Więc co się czepiać? Niech każdy łowi tym na co go stać i czerpać z tego frajdę...na pewno tańsza Tatula nie wpływa na mniejsza ilość brań w naszych wodach Edytowane 15 Maja 2019 przez BOB 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Nie prowokuję, ale prezentuję własną opinie opartą na osobistym doświadczeniu.. W sumie jest to dość słaby kręciołek - to taki cenowo przyjazny, ubogi krewny Zilliona, mocno reklamowany hit z pseudo nowością polegającą na możliwością wymiany szpulek - dobrych, bo tanich!! - przez co staje się kołowrotkiem do wszystkiego, przysłowiowym kombajnem trzy w jednym - czyli wash&go. Nie trzeba mieć innych - Tatula je zastąpi.. I co niby w tym stwierdzeniu prostego faktu jest takiego drażliwego.Robert,no jak widzisz właśnie uzył,niespecjalnie to podpierając faktami.Porownanie do Zillionów tez nie na miejscu moim zdaniem,dlatego pozwoliłem sobie podrążyć.Chciałem się dowiedzieć czemu ta Tatula taka słabowita i w czem się przejawia jej słabośc ale cóż... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 (edytowane) Imienniku mój posypuj głowę taczkami popiołu Bo tataula to wyjątkowo udany i trwały multiplikator dostępny dla mniej zamożnych. Ja pójdę jeszcze dalej. Jeśli ktoś nie ma kasy albo najpierw chce sprawdzić czy cast to to jest to to są i jeszcze tańsze alternatywy aczkolwiek na pewno nie tak udane jak tatula. Osobiście to sprawdziłem. Edytowane 15 Maja 2019 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Robert,no jak widzisz właśnie uzył,niespecjalnie to podpierając faktami.Porownanie do Zillionów tez nie na miejscu moim zdaniem,dlatego pozwoliłem sobie podrążyć.Chciałem się dowiedzieć czemu ta Tatula taka słabowita i w czem się przejawia jej słabośc ale cóż...Tak jak napisałem nie analizowałem, a wręcz unikam lektury wpisów Sławka (tak postanowiłem dla dobra własnego i otoczenia) i odniosłem się tylko do ostatniego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi