IMMORTAL Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Panowie, czy któryś z posiadaczy: "20 Tatula SV TW 103SHL ; oznaczenie: 00630090, mógłby zwymiarować mi koło przedkadni i pinion? Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Od ilu gram wam tak realnie startują tatule 24r 100HL z przełożeniem 7:1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Lata podobnie jak ze starych Zilionów, bez tws. 6 - 7 gramów na plecionce 20 lb, nawet na wietrze. Kupiłem tą Tatulę z ciekawości - może być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia (edytowane) Sławku model 100? Ile i jaką linkę nawinąłeś? Jest może na opakowaniu informacja ile linki PE 1.0 na niego wejdzie? Widzę że szpulka jest trochę płytsza niż w starszych modelach. Edytowane 11 Kwietnia przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Nieznanski Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Cześć. Ostatnio nabyłem Tatule SV TW 103XSL i poszukuje drag click'a do tego multika. Czy może ktoś poleci jakiś zestaw który pasuje? Kupiłem zestaw do SV TW 103HSL, ale niestety nie pasuje, za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Najnowsza, ultra lekka szpula do Tatuli Wiem, że minęły wieki, ale ryjąc po wątku nie trafiłem na Twoją odpowiedź na pytanie od ilu udało Ci się wystartować? Znalazłem wczoraj w szafie Tatule R i tak pomyślałem o niej że może warto... pamiętasz jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Ok, napisałeś 4 miesiące później : Praca na ceramicznych łożyskach jest na poziomie wystarczającym do podania dobrym wędziskiem (1-4g/4lb), przynęt już od 3,4g na 15-20m. Najlżejsza jaką udał się rzucać 2,4g, ale rzuty krótkie, w granicach do 5m. Jeśli ciurek wąziutki, to z Bogiem sprawa, ale na większe odległości zabawa bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obserwator86 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Tatula 70 TW SV do jakich gramatur górą działa ok ? 20g będzie ok ? Chciałem to sparować z kijem 3-18g/4-20g (Dragon Sugoi najpewniej), przy czym te np. 15g może być np. wahadłówką/woblerem (czyli jakiś tam jednak opór przy zwijaniu dodatkowy jest). Curado BFS opisują jako 3-15g i teraz nie wiem, czy w Daiwie Tatula 70, to odpowiednik Curado BFS, a odpowiednikiem Curado 70mgl jest tatula 80, czy jak. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Pociągnie. Tatula 70 to raczej odpowiednik Curado 71 (70). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Panowie a jeśli chodzi o zilliona 1000 21 sv tw ( japan ) jak to na oryginalnej szpuli wygląda jeśli chodzi o cw góra dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja U mnie dołem główka 4gr i jakiś keytech 3 cale i fajnie latało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Witam. Ile wejdzie metrów plecionki 2.0pe do tatula 100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Witam. Ile wejdzie metrów plecionki 2.0pe do tatula 100?Trochę na oko strzele, że około 80 m, bo jesli dobrze pakietam to PE 1.2 w długości 150 yd wypełniało praktycznie cała szpulę. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 30 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Dziękuję! Pytam, ponieważ szukam multika, który pomieści mi 150m 2.0pe i żeby startował od 7-10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obserwator86 Opublikowano 30 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Dziękuję! Pytam, ponieważ szukam multika, który pomieści mi 150m 2.0pe i żeby startował od 7-10gJeśli szukasz czegoś, co pomieści 150 metrów plecionki o "średnicy" 0,25 mm, czyli jakieś 15-17kg wytrzymałości, to oznacza, że mamy do czynienia z zestawem do grubszego łowienia. Po co w takim razie to ma startować od 7 czy 10 gramów, skoro wymierzone to jest na większego zwierza... Do takich linek, to Tatulę 200 można jako minimum rozważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Pewnie kolega chce łowić sumy na woby, które lotne nie są, albo trocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Szukam multika pod parametry kija 213cm 10-28g 20lb, który ma służyć do sandaczowania w dużej rzece, w której jest dużo zaczepów z możliwym przyłowem suma i właśnie dlatego ta linka 2.0 PE 150m, żeby mieć szansę na wyholowanie przyłowu.A ten start 7-10g, to dlatego, że czasami wymagają warunki do podania na dużej odległości lekką przynętę i właśnie poszukuję multika, który startuje z około 7g i który ma zapsa linki 2.0 PE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) Szukam multika pod parametry kija 213cm 10-28g 20lb, który ma służyć do sandaczowania w dużej rzece, w której jest dużo zaczepów z możliwym przyłowem suma i właśnie dlatego ta linka 2.0 PE 150m, żeby mieć szansę na wyholowanie przyłowu.A ten start 7-10g, to dlatego, że czasami wymagają warunki do podania na dużej odległości lekką przynętę i właśnie poszukuję multika, który startuje z około 7g i który ma zapsa linki 2.0 PEJeśli te 7-10g jest lotne (blacha, cykada) to bałbym Zilliona SV TW albo HD. Steez A też to robi, ale drożej. Edytowane 2 Sierpnia przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Właśnie poważnie rozważam zakup STEEZ A II TW 1000HL. Ale jeszcze jestem na etapie poszukiwań i zgłębiania tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Wie ktoś może czy rozmiar koła zębatego przekładni między Tatulą 200 a 300 jest taki sam czy różnią się wielkością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Z tego co pamiętam to 100 i 200 ma taki sam, 300 jest większa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Przyznaję bez bicia że nie przeczytałem całego wątku, i nie wiem czy już było. Czy robił ktoś tuning szpuli SV (bez boost), polegający na zamontowaniu mocniejszej sprężynki, tak żeby rotor opadał szybciej z maksymalnego położenia? Jeśli rotor opada dopiero po wpadnięciu przynęty do wody, to cały system tak naprawdę nie ma sensu. Edytowane 28 Sierpnia przez Piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi