Mateo90 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Gdzieś na fejsowej grupie Daiwy mignął mi wpis jakiegoś testera że Tatula 300 jest opisana do 140 g, ale ni w ząb nie mogę tego teraz odkopać, jak odkopię to oczywiście wkleję linka. Spoko, pewnie jest tak jak ten tester piszę, a że tak zrobie mały offtop, jak się ma tatula 200 do Abu Revo Beast 41, bo też rozważam. Chyba też mocna maszyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Tak, mocna. Tatula ma nieznacznie mniejsza budę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Spoko, pewnie jest tak jak ten tester piszę, a że tak zrobie mały offtop, jak się ma tatula 200 do Abu Revo Beast 41, bo też rozważam. Chyba też mocna maszyna Beast lepiej rzuca ( większa rozpiętość gramatury) i hamulec w beast to jak skrzynia automatyczna w samochodzie ( plyyynny) tatula to manual ale precyzyjny[emoji6][emoji41]. Tatula za to aksamitnej kręci jak by przynęta spadła i zwijasz sama linke[emoji848], nie ze beast jest gorszy tylko subtelnie „twardszy”. [emoji4][emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Porównując te multiki, warto jeszcze rozważyć mało popularny, ale moim zdaniem warty uwagi LAW’S SUPER DUTY 300 SPEED SPOOL LFS (mam oba omawiane i ten i jestem bardzo zadowolony) Edytowane 23 Grudnia 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Do maja mam nad czym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 WitamOto skrót mojej wymiany mejli z Daiwa UK odnośnie maksymalnej masy przynęt nowej Tatuli 300.P:HiWhat is the maximum lure weight to fish with Tatula 300?Is it 140g or can be more, mostly swimbaits and rubber shads.Thank YouMichal O:Hi Michal,The reel will handle lures 140g no problem.Regards,Kris Smith. P:Hi Kris Thanks for answerHow about more then 140? Can go with 170? or it's too much?RegardsMichal O:Hi Michal,Up to around 180g-200gRegards,Kris. Także jakby co, mamy to czarno na białym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 WitamOto skrót mojej wymiany mejli z Daiwa UK odnośnie maksymalnej masy przynęt nowej Tatuli 300.P:HiWhat is the maximum lure weight to fish with Tatula 300?Is it 140g or can be more, mostly swimbaits and rubber shads.Thank YouMichal O:Hi Michal,The reel will handle lures 140g no problem.Regards,Kris Smith. P:Hi Kris Thanks for answerHow about more then 140? Can go with 170? or it's too much?RegardsMichal O:Hi Michal,Up to around 180g-200gRegards,Kris. Także jakby co, mamy to czarno na białym Śmieszne to, nie ma czegoś takiego jak max dla danego multika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 A posiada ktos ta tatule 300 ? Ciekaw jestem jak to sie ma w porównaniu do lexy 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Śmieszne to, nie ma czegoś takiego jak max dla danego multika. @godski, czepiasz się słówek, oficjalnie może i nie ma, ale chyba zgodzisz się że 100g dla takiej np Tatuli SV czy jakiegoś Revo MGX to za dużo, zresztą ludzie co chwilę o to pytają i dostają dość konkretne odpowiedzi.Odległości od pazura do końca dolnika też próżno szukać w katalogach, a dla użytkowników jest to jeden z ważniejszych parametrów. A posiada ktos ta tatule 300 ? Ciekaw jestem jak to sie ma w porównaniu do lexy 300Też jestem ciekaw, jeżeli ktoś z Trójmiasta posiada tą 3-setkę to chętnie się umówię na testy i porównanie do Lexy. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Poniekąd sami tworzymy kanony, przeto domyślam się o co Andrzejowi chodzi. Panowie, coś takiego chodzi u mnie przy kiju do 100g:https://pl.aliexpress.com/item/32824448038.htmlNawet nie jęknie, hamulec działa płynnie. I plecionka nie jakieś tam japońskie PE ileś tam, tylko chiński Kastking opisany jako 20 lb, a nawinięty dlatego,że dobry, tani i niebieski, co ma dla mnie znaczenie, zważywszy, iż młynek jest przyczepiony do ABU Vollatile. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Poniekąd sami tworzymy kanony, przeto domyślam się o co Andrzejowi chodzi. Panowie, coś takiego chodzi u mnie przy kiju do 100g:https://pl.aliexpress.com/item/32824448038.htmlNawet nie jęknie, hamulec działa płynnie. I plecionka nie jakieś tam japońskie PE ileś tam, tylko chiński Kastking opisany jako 20 lb, a nawinięty dlatego,że dobry, tani i niebieski, co ma dla mnie znaczenie, zważywszy, iż młynek jest przyczepiony do ABU Vollatile. Też domyślam się o co Andrzejowi chodzi, ale myślę że są realne i uzasadnione powody dla których dyskusje typu: "...ile ten młynek pociągnie, a od ilu startuje" się toczą, wszak każdy z nas chce mieć zestaw optymalnie skomponowany, wygodny w użyciu i zdolny stawić czoła obciążeniom jakim będzie poddawany. Osobiście wiele razy skorzystałem z rad tego typu (dlatego tu jestem), a że nikt nie podaje takich danych oficjalnie, to już inna kwestia.edit:Piotrze prosiłbym o namiar na tą plecionkę.dzięki Edytowane 8 Stycznia 2021 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Dlatego szukam cos do przynet 300g. I zastanawiam sie właśnie nad tatula.300 jak pojawila sie. Lexa da rade bez problemu ale czy tatula ? Brak opinii poki co o tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Michał, tak wygląda szpula, oczywiście są różne kolory i wytrzymałości : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Może teraz: Wziąłem szpulę od kumpla. Starcza na dwa średnie multiki. Jak widzę, teraz jest nieco droższa. Łódź team kupił jakieś 2 lata temu parę szpulek, w różnych kolorach. Nikt z chłopaków nie narzeka. Jest sporo pozytywnych opinii o tej lince. Ma wadę. Lubi pić wodę, co przy ujemnych temp.może być irytujące. Poza tym, mocna , nie strzępiąca się. Przy ciężkim łowieniu raczej nie wykrywam innych wad. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez Novis 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Dla jednych przerost formy nad treścią, dla drugich poezja dla uszu. Drag Clicker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Dla jednych przerost formy nad treścią, dla drugich poezja dla uszu.Drag ClickerNiestety cicha ta poezja - to dla tych co myślą że tak jak w stałej szpuli będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Dla mnie osobiście w sam raz, jak ktoś potrzebuje głośniej to są również i takie,czyli podwójna blaszka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Ja tam lubię takie brzęczenie ... nawet cichutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Nie jest wcale takie ciche, ja przed założeniem podginam jeszcze palcami delikatnie tą blaszkę przez co jest odrobinę głośniej. Tak robiłem w dwóch abu revo beast i tak zrobiłem w Tatuli. Grunt że działa, oby jak najczęściej śpiewał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 A jaka jest utrata mocy hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 (edytowane) Moim zdaniem żadna a jak już to znikoma, sprawdzałem tylko organoleptycznie ręką przed i po ciągnąc za plecionkę w różnych nastawach. Po zakręceniu hamulca na max szpula stoi i nie idzie jej ruszyć. Sam hamulec działa nadal płynnie. W miejsce tej oryginalnej cienkiej carbonowej podkładki idzie pełna więc tutaj teoretycznie siła hamulca powinna wzrosnąć. Ja tam osobiście nie widzę różnicy, a jak już jest, to dla mnie nie zauważalna.Trzeba by to sprawdzić na jakimś urządzeniu dokładnie. Sam nie mam za bardzo na czym to sprawdzić dokładnie. Oby trafił się taki szczupak co by ten hamulec nie dał rady Chociaż porównując do revo beast to czuć że w bestii jednak hamulec jest dużo mocniejszy Edytowane 27 Lutego 2021 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Teoretycznie siła hamowania jest zależna od średniej średnicy podkładki z maty węglowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek8 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Dla mnie osobiście w sam raz, jak ktoś potrzebuje głośniej to są również i takie,czyli podwójna blaszka.Gdzies mozna takie glosne podkladki kupic? Kupilem tatule 200 hl i chcialbym rowniez mieć cos podobnego u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Ebay, produkcja na Ukrainie i z tamtąd wysyłane. Tylko cena nie Ukraińska Kupowałem do Revo Beast, Revo Beast X i teraz do Tatuli i zawsze bezproblemowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek8 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Dziękuję bardzo za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi