BOB1 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Ojjjj ... ciężki smar na łożyska i przekładnię da radę. Wiem co piszę bo to przerabiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Według mnie to wygląda tak jakby wałek szpulki był za mały, w łożysku widać nawet ten luz. Przez co szpula ma luzy i dotyka obudowy. Nawet jak spuszczam przynętę z wysokości to słychać ten dźwięk. Sprzedawca mówi, że będzie chciał nowy dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Dc w tatuli, siok ???? A tak na poważnie: skoro piszesz, że szpula gdzieś ociera to nawet po jednym takim "gwiździe" na pewno zostały na niej ślady i to poważne ... Oglądałeś szpulkę ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) Niee, nie wyjmowałem. Powiem Wam Panowie co powie daiwa Jeszcze moja jakoś tak nie równo strasznie nawijała plecionke, przewijałem 2 razy i zero poprawy. Edytowane 2 Września 2021 przez zmorces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Daiwa TATULA SV TW 103HL - NEW 2020 Jakie gramatury ogarnia?Nada się pod sandacza do główek 10-20g.Jakieś opinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Nada. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Nada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 To tak Panowie, tatula została na wieczność w serwisie w Niemczech, dostałem zwrot pieniędzy. Nowej nie dostanę. Nie mają na magazynie, czas oczekiwania 3 miesiące, tak więc kupiłem następną u innego sprzedawcy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 To samo miałem rok temu z Abu, ale drugiego już nie kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Doszła nowa, nawinęła plecionkę o niebo lepiej, rzuty na podwórku ciche. Chyba będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Witam Panowie, mam tatulke sv tw podpiętą pod suzuki do 18g, takze zbyt duzych przeciązeń nie ma, jak podpiąłbym do troszkę mocniejszego kija pod przynęty do max 40g ogarnie bez obaw? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Bez problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Bez problemów do 60g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WędkarzKRK Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Witam koledzy, Obecnie łowię stuningowaną Tatula CT100 HL i zakupiułem do cieżkich zadań bez wielkiego wywiadu Tatula Type-HD 200HL i tu zaskoczenie.Czy ten multik jest mocniejszy od CT100 HL? Nie wygląda. Nie wiem czy jest sens zacząć łowić tym drugim, pierwszy chodzi super ale chciałem coś pod mocne łowienie ciężkimi gumami i wielkimi wobkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Witam koledzy, Obecnie łowię stuningowaną Tatula CT100 HL i zakupiułem do cieżkich zadań bez wielkiego wywiadu Tatula Type-HD 200HL i tu zaskoczenie.Czy ten multik jest mocniejszy od CT100 HL? Nie wygląda. Nie wiem czy jest sens zacząć łowić tym drugim, pierwszy chodzi super ale chciałem coś pod mocne łowienie ciężkimi gumami i wielkimi wobkami.Tatula wbrew wielu opiniom nie jest multikiem do wielkich przynęt, rama i przekładnia ta sama co w setce. Ciut większa i pojemniejsza szpulka i większa korbka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Ja napiszę tak. Nie wiem jak to jest z Tatulą 100 (bo jej nie miałem i nie używałem) Mam natomiast Tatulę 200HD z nawiniętą poważną linką. Używam jej już kilka sezonów do jerków max 150-160gr w wodzie słodkiej jak i w solance na szkierach. Zero problemów. Mój serwisant nie dostrzegł jeszcze żadnych oznak zużycia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Mam rozmiar 100 i rozmiar 200. Różnice jak wyżej napisałem.Ja osobiście używam rozmiaru 100 do 50-60 gramów a 200 ze względu na pojemność szpulki i grubsza linkę do 100-120 g. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Daiwa Tatula Tactical 100XSL czy taki multik nada się pod jerki 10-12cm (30-60)g.czy szukać czegoś w rozmiarze 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 X na początku to wysokie przełożenie ,jerk to przynęta szarpana wiec nie da sie tak wysokim przełożeniem prowadzić go poprawnie,myślę ze 6;1 a nawet niżej i rozmiar 200 ze względu na większą średnice szpuli i co za tym idzie dalsze rzuty będzie bardziej pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 X na początku to wysokie przełożenie ,jerk to przynęta szarpana wiec nie da sie tak wysokim przełożeniem prowadzić go poprawnie,myślę ze 6;1 a nawet niżej i rozmiar 200 ze względu na większą średnice szpuli i co za tym idzie dalsze rzuty będzie bardziej pasowaćZupełnie odwrotnie.Większe przełożenie sprawia że szybciej wybierzesz luz powstały po szarpnięciu jerka, tym samym masz lepszy kontakt z przynętą i szybciej/sprawniej zauważysz branie. Nie wiem czy akurat XSL będzie dobrym wyborem, ale na pewno wolniejsza nie pomaga w prowadzeniu jerka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Ta wersja xls ma 86cm nawoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 X na początku to wysokie przełożenie ,jerk to przynęta szarpana wiec nie da sie tak wysokim przełożeniem prowadzić go poprawnie,myślę ze 6;1 a nawet niżej i rozmiar 200 ze względu na większą średnice szpuli i co za tym idzie dalsze rzuty będzie bardziej pasować Zupełnie odwrotnie.Większe przełożenie sprawia że szybciej wybierzesz luz powstały po szarpnięciu jerka, tym samym masz lepszy kontakt z przynętą i szybciej/sprawniej zauważysz branie. Nie wiem czy akurat XSL będzie dobrym wyborem, ale na pewno wolniejsza nie pomaga w prowadzeniu jerka.Zdecydowanie druga wersja dla mnie. Minimum 75 nawoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Miałem multik z nawojem 100cm i było bardzo dobrze i multikinem z nawojem 75cm było ciężej prowadzić prawie ze w miejscu stał i trzebalo dosyć szybko kręcić bez komfort to bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zupełnie odwrotnie.Większe przełożenie sprawia że szybciej wybierzesz luz powstały po szarpnięciu jerka, tym samym masz lepszy kontakt z przynętą i szybciej/sprawniej zauważysz branie. Nie wiem czy akurat XSL będzie dobrym wyborem, ale na pewno wolniejsza nie pomaga w prowadzeniu jerka.no wiec mamy zupełnie inny pogląd na sprawę,uderzenia w jerki sa tak agresywne ze nie da sie tego nie zauważyć , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 no wiec mamy zupełnie inny pogląd na sprawę,uderzenia w jerki sa tak agresywne ze nie da sie tego nie zauważyć ,Niestety da się i dlatego nawet nie wiesz, że nie zauważyłeś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi