Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Pitt myśleż że to skutek tzw "czarnego humoru" ;)

nie, powaznie pytalem i to z bardzo prozaicznego powodu, lubie sprawdzone informacje i dlatego dobrze, ze andrzej napisal, ze sobie jaja robi :)

wyobrazcie sobie co by sie dzialo, gdyby ktos puscil fame po forach, ze salmo wycofuje slidera, albo batson zamyka produkcje ... ehmmm :rolleyes:

Pitt myśleż że to skutek tzw "czarnego humoru" ;)

Rozumiem Manniek, 2 gramy przy tych zakresach gramatur obu szpul będą miały znacze lecz pod warunkiem że w swoich przemyśleniach zastosoania konstrukcji będziesz chciał zejść do klasy zwanej light medium.

Czyli lepiej nadwyżkę na jakiegoś availa zostawić i łożyska ceramiczne jak ktoś chce naprawdę lekko...

Rozumiem, że w Erce też mogę wymienić łożyska na ceramiczne ?

Rozmiar łożysk dla obu tarantul to 1030 oraz 830 są to standarodwe rozmary stosowane w takich konstrukcjach jak Pixy.

Tutaj są łożyska dedykowane do obu tarantul spod marki Hedgehog, a tutaj pozostałe części tunningowe od strony optycznej.

Edytowane przez Andan
  • Like 1

Jaka jest orientacyjna cena tych łozysk w typowych rozmiarach? Porównywalna do nierdzewnych EZO czyli 25-40,00 zł? 

te tańsze do UL czyli AIR BFS około 95 zł za dwie sztuki, ale jak mi towar przyjdzie wtedy ostatecznie pokalkuluje ceny sprzedaży, myślę, że do EZO to nie ma co porównywać gdyż HEDGEHOG to są specjalistyczne łożyska a ezo raczej standardowe...

Edytowane przez MefistoFishing

Mam taka prośbę do kolegów bardziej obeznanych z opisach multikow, gdyż ja oprócz względnej umiejętności użycia takiej wiedzy nie posiadam -_-

Co oznaczają te wszystkie skróty w opisie Tatuli?

Oczywiście oprócz LH czy RH,- to wiem ;)  

Edytowane przez Rheinangler

http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=684

Przy okazji, jaki rozmiar mają tulejki w knobach? Zamawiam komplet łozysk (4 sztuki) do tuningu a nie chce mi sie rozkręcać. Jak nikt nie wie, to rozkręcę w ciągu kilku najblizszych dni i podam.

Edytowane przez godski

Przy okazji, jaki rozmiar mają tulejki w knobach? Zamawiam komplet łozysk (4 sztuki) do tuningu a nie chce mi sie rozkręcać. Jak nikt nie wie, to rozkręcę w ciągu kilku najblizszych dni i podam.

Daiwowskie knoby typu S mają łożyska o wymiarach 4x7x2.5

Tak zamierzam zrobic. Kupic zwykłe , nierdzewne łozyska po kilka złotych za sztukę, wypłukać je dobrze i zalać porządną oliwką. 

Gdyby to miały być łożyska szpulki albo łozysko główne koła napędowego to poszedłbym w stronę markowych. A tak nie widze sensu.

no nie no, taki super sprzęt JDM chcecie pokarać chińszczyzną ;) :)

Rozumiem, że fabrycznie w tych JDM'ach montuje się, a jakże, łożyska JDM, inaczej byłaby wewnętrzna niezgodność i pacjent by taki przeszczep odrzucił? :D Nie mówiąc o absolutnym braku brań na tą tfu, chińszczyznę?

• Like 1

Rozumiem, że fabrycznie w tych JDM'ach montuje się, a jakże, łożyska JDM, inaczej byłaby wewnętrzna niezgodność i pacjent by taki przeszczep odrzucił? :D Nie mówiąc o absolutnym braku brań na tą tfu, chińszczyznę?

Kamil zawsze kiedy chcesz wykpić osoby które lubią sobie coś potuningować w młynkach walisz aluzje że brań czy ilości ryb łowionych to nie zmieni - i masz racje ale czy ktoś tu kiedyś pisał ze pakuje ceramiczne łożyska ZPI" w młynek żeby zwiekszyć ilość brań ;> ? "Nie wydaje mnie sie" 

przecież to zasada wprost proporcjonalna - droższe łożysk, droższy kręcioł - lepszy wędkarz ;)

a tak na serio to JDM znaczy coś innego (nie dotyczy tylko tej branży) coś może być JDM, pomimo, że wyprodukowane w RPA z materiałów z CHRL, japończykowi to wisi (albo nie to jest najważniejsze), ważne, że zaprojektowane w JP, zgodnie z ich myślą i tradycją :)