Ugly Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Niestety da się i dlatego nawet nie wiesz, że nie zauważyłeś Łowiłem w kiedyś dawno w Nadarzycach w tzw Trójkącie Bermudzkim. Założyłem zupełnie nowego jerka. Podszarpywalem sobie na luzie dość wolnym multi. Wyciągam a tu masakra - jerk jakby przez zgniatarkę przeszedł Nic nie czułem ! Do dziś mam absmak po tej akcji. Można wolno i z zatrzymaniami prowadzić, jerka, ale luz powstały po szarpnieciu należy wybierać błyskawicznie. Zgadzam się z opiniami przedmówców 75 cm nawoju to minimum. W tej chwili używam Lew'sa 79 cm nawoju. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Nie wiem czy ktoś już wrzucał nowy model Tatuli oparty na modelu Alphas SV TW 800, czyli Tatula TW 80.Jak na razie to najmniejsza i najlżejsza Tatula w ofercie i na standardowej szpuli (nie SV) ma ogarniać zakres 5-20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Porównywał ktoś może rzuty z tatuli 100 HSL do tatuli 103 tw sv ? Który multik rzuca dalej oczywiście tą samą przynętą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Porównywał ktoś może rzuty z tatuli 100 HSL do tatuli 103 tw sv ? Który multik rzuca dalej oczywiście tą samą przynętą?Ja p....olę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Z czerwonych lata najdalej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Jeszcze koniecznie czerwona szpulka i czerwona oliwka plus smar, wtedy dopiero są zasięgi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Jak komuś nie przeszkadza kolor i nalot koloru jaki pozostawia to czerwony smar i czerwona oliwka są bardzo dobre zwłaszcza po "letkim" tuningu ???? No, ale jak nie wrzucisz smaru od daiwy do daiwy do środka to może być różnie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Jak to różnie? Zgubi zęby na bank 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Ja p....olę Z czerwonych lata najdalej Śmieją się Ci co łowią z łódki , szuwarkowe wodniki muszą jednak kombinować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 (edytowane) Śmieją się Ci co łowią z łódki , szuwarkowe wodniki muszą jednak kombinować.. Dokładnie,tyle że ja używam niebieskiego smaru.,a tu reszta Pająków. Edytowane 11 Marca 2022 przez Paavo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 I to się nazywa miłość. Miłość do Daiwy.. Szacun. Niestety, monogamistą nie jestem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Wie ktoś może gdzie można dostać szpulę do Daiwy Tatuli 103 sv tw 2020 ? Szukam oryginalnej ale nigdzie nie mogę znaleźć oprócz zamienników z Alli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/4814 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 https://www.sklep-mietus.pl/zapasowe-szpule/47239-zapasowa-szpula-do-multiplikatora-daiwa-tatula-sv-tw-103xslhl-4059845151183.html?gclid=CjwKCAiA-dCcBhBQEiwAeWidtZilBp41xTk_GV9l_2HuthS7efkmPT-JkphnpTbBVidF-Tg_Rg-KjRoC40YQAvD_BwE https://max-fish.pl/product-abk-26497-SZPULA-DO-MULTIPLIKATORA-TATULA-SV-TW-103XSL-HL-DAIWA.html?curr=PLN&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=CjwKCAiA-dCcBhBQEiwAeWidtd2if6YFUB5_h-fEu_r8fcD7Gh8I5Tq-yUinqQ9jMWr4JqmnxbjqlxoCNHYQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Dzięki panowie, patrząc na cenę to ta z alli zaczyna coraz bardziej się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Trochę ubogo ze smarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Ostatnio wszystkie tak mają [emoji52] Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Nawijać podkład czy odrazu plecionkę ? Mam siglona x4 1.2 PE 150m , kij 7-28gr. Domyślam się że nawet nie zapełni połowy szpuli, w większych multikach jasna sprawa, tutaj średnie łowienie żaden light czy bfs. Multik Tatula SV TW 103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Hej .Szpula SV ma nawet oznaczenie ,do którego momentu nawinąć .Także sprawdź bez podkładu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Pewnie chodzi o ten frezowany rowek w szpuli. Dzięki za pomoc, nie miałem pojęcia o tym i na bank nawinął bym dużo więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Dokładnie .Sam i tak przeważnie nawijam poza znacznik/frez ,ponieważ szkoda mi ucinać plecionki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Nawinięcie kilku metrów żyłki nie zaszkodzi. Zaciśnięta żyłka zapobiega ślizganiu sie na szpuli całego "bloku" nawiniętej plecionki. Chyba, że zastosujesz cieniutki plaster dwustronny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Nawinięcie kilku metrów żyłki nie zaszkodzi. Zaciśnięta żyłka zapobiega ślizganiu sie na szpuli całego "bloku" nawiniętej plecionki. Chyba, że zastosujesz cieniutki plaster dwustronny. Jeśli daję plaster/teśmę ,to żyłka zbędna .A daję zawsze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Oczywiście. Jedno albo drugie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Przeważnie podwijam trochę taśmy izolacyjnej jak lecę od początku z plecionką, z tym że to w multikach na szczupaki gdzie idzie 50lb i więcej. Tutaj zobaczę jak wyjdzie z samą plecionką i ewentualnie zrobię jak piszesz, nawinę trochę żyłki jako podkład. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi