Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ale dlaczego czekać do maja? Nie masz przypadkiem kawałka łąki za chałupą. Nie uzbrojony w kotwy kotlet po trawie też fajnie pływa.... Ja bym nie wytrzymał. Patrzeć przez miech jak multik bezczynnie leży. To nie na moje nerwy. Dobrze że mam stawek testowy w robocie..... Pz

• Like 3

Tomek, nie za a przed chałupą, (czyt. przedwojenną kamienicą) mam budynek, który jest siedzibą Prezydenta Łodzi. Mieszkam w samym centrum Łodzi na ul. Piotrkowskiej. Tam nie ma chałup. Ja sobie poczekam spokojnie do maja, mam co testować. Tatula będzie przypięta do wędki obsługującej gumy. Do Jerków mam inny multik. Przez ostatni kwartał kupiłem 3 multiki, więc Tatula musi odstać w kolejce. :D

• Like 5

Ale dlaczego czekać do maja? Nie masz przypadkiem kawałka łąki za chałupą. Nie uzbrojony w kotwy kotlet po trawie też fajnie pływa.... Ja bym nie wytrzymał. Patrzeć przez miech jak multik bezczynnie leży. To nie na moje nerwy. Dobrze że mam stawek testowy w robocie..... Pz

Ja tez bym nie wytrzymał :P  U nas w Gdańsku jest zakaz spiningowania na wodach nizinnych do końca kwietnia, jak chcę coś przetestować to jadę nad pobliską wodę i rzucam przynętami bez kotwic/haków, nieuzbrojona przynęta w świetle regulaminu nie jest przynętą, czyli ja nie dokonuję połowu, równie dobrze mogę do linki dowiązać ciężarek lub np patyk, dopiero uzbrojenie go w hak lub kotwicę zmienia wszystko. Sorki za offtop.

• Like 1

A tak zupełnie spontanicznie spotkałem dzisiaj kumpla nad wodą. Łowić się nie dało za bardzo, to sobie chociaż po testowaliśmy różne wynalazki. Miałem okazję pokręcić T HD 200. Jak dla mnie to jest zajebiscie juzerfrendly multik. Czy celowo kupiłbym teraz taki, to nie wiem. Ale gdybym nie miał całych tych korbogodzin wykręconych z innymi multikami to jak najbardziej tak. Testowy egz. Miał już pewne oznaki zużycia, ale kręcił raźno. I trza będzie miech czekać jak hd wypada vs c201M. Piotrze jak chcesz to ja Ci tej łąki pożyczę na testy. Ba, nawet stawek mogę odstąpić. Pz

Małopolska, powiat wielicki. Nie daleko jest takie małe miasteczko- Krakow. Z jednej strony wsi mamy Wisłę, z drugiej puszcze Niepołomicką. A za nią jest Raba. Ładnie, zielono. Płasko jak na stole. Nic tylko nap....... Kastami przed siebie.pz

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Panowie, z góry dzięki za szybką poradę: rozbieram właśnie nową Tatulę 200HL TWS celem nasmarowania, mam schemat, obejrzałem jakiś przykładowy filmik z rozbiórki i ... jestem w kropce. Po odkręceniu 3 śrub, nakrętki docisku szpuli itd. za diabła nie jestem w stanie zdjąć obudowy. Próbowałem podważać kostką od gitary itp. ale nawet nie drgnie. Ostukiwałem gumowym trzonkiem śrubkrętu - bez efektów. Czy tam jest jakaś nieoczywista blokada / śrubka pod czymś schowana, czego nie byłoby widać na schemacie ? A może obudowę potraktowali loctitem ?

Widziałem właśnie ten filmik, jak zresztą kilka innych. Sęk w tym, że u nich po odkręceniu śrub wystarczało dłońmi zdjąć pokrywę. U mnie ani drgnęła. Ostukiwanie, próby podważania itd. bez efektu. Po kilku podejściach poszło - mocniejsze łupanie połączone z wciskaniem klina w jedno miejsce. Nie mam pojęcia dlaczego to tak zabite było...

• 2 tygodnie później...

Posiadam st.croix EC76MHMF. Potrzebuję do tego kija dopasować któryś z modeli tatula. Założeniem kija mają być gumy do 80 gram. Linka myślę 1.5 ? Przełożenie raczej szybsze, najwyżej będę wolniej kręcił.... Który konkretnie model tatula mam wybrać do takich przynęt? Jeśli można to prosiłbym o wskazanie sprawdzonego źródła z aliexpress skoro tam też są oryginały...

https://pl.aliexpress.com/item/1005006454569024.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5fe1452c2r3paC&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Prosz... 

Niedawno były poniżej 5 stów, pechowo te szybsze akurat wyszły, ale zapewne się pojawią. Sklep sprawdzony.

Polecam wrzucić do koszyka i zerknąć w sekcję monet - na multiki Daiwy zwykle nie ma wielkich rabatów, ale 3-6% może wskoczyć. Do tego kod "CDPU08" - zbijemy o jakieś 35 zł.

• 2 miesiące temu...