PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Panowie ostatnio złapała mnie na łódce ulewa, bardzo mocno zmoczyło mi tatulę tactical 100xs l. Multik wysuszyłem, wyjąłem szpulę i dałem po kropelce oliwki na łożyska przy szpuli. Kręci i zwija ok-bezszelestnie ale podczas rzutu z łożyska przy magnetyku wydobywa się bardzo nieprzyjemny hałas-takie wręcz terkotanie. Możecie podpowiedzieć jakie to wymiary łożyska i parametry na jakie je wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 (edytowane) Mógłbym napisać, alle ... Na jutubie są filmy. Będzie szybciej i bardziej instruktażowo. Po prostu jest pokazane co i jak.Edit: czy pytasz o same wymiary ? Edytowane 14 Sierpnia 2024 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 (edytowane) Pytam o same wymiary i typ łożyska.Filmów na YT to jest mnóstwo ale jeżeli masz na myśli jakiś konkretny, z dobrym instruktażem, to możesz podesłać A taki zestawik np: https://pl.aliexpress.com/i/10000028433183.html ? Edytowane 14 Sierpnia 2024 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Łożyska jak dobrze pamietam to 3x8x4 i 3x10x4. Jeżeli się mylę to na pewno ktoś poprawi. Łożyska z linku będą ok, aczkolwiek jeśli nie szukasz najniższych możliwych gramatura dołem to wrzuciłbym japońskie ezo dostępne od ręki w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 To od strony magnetyka to 3x8x4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obserwator86 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Te z linku z ali posiadam w multiku BFS. Opory mają szalenie niskie, ale to są ceramiczne kulki w stalowej obudowie. Co to oznacza ? Nie smarujemy, kręcą się jak głupie, ale zdecydowanie o wiele głośniejsze niż klasyczne. Nawet w BFS zaczynającym się od 2-3 gramów nie widzę większego sensu stosowania takich łożysk, a co dopiero w "setce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Dzięki, w takim razie bez sensu wkładać je do Tactical'a, który jest tak na prawdę zwykłą Tatulą 100 (chyba?), tyle, że w mocniejszej budzie ale do Type-R będą jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 Daiwa tatula svtv103 przy rzutach głośno szumi,które łożysko będzie do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 Daiwa tatula svtv103 przy rzutach głośno szumi,które łożysko będzie do wymiany?Łożyska szpulki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 A znasz może wymiar łożyska? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Ktoś kojarzy, gdzie i jaki jest dostępny największy / najmocniejszy Steez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Panowie, zakupiłem Daiwe tatule SV TW 103 XLS, ogarnie mi to przynety 10-30g? Czasami twitchowanie wobkami po 10-15g? Chciałbym wiedzieć czy się to nie rozleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 (edytowane) A do czego miałaby służyć, gdyby 10-30g to było za dużo? Do łapania motyli? Oczywiście, że ogarnie. Poniżej tych 10g będzie wręcz słabo rzucać. Edytowane 29 Października 2024 przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haukii Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Jakie są właściwości rzutowe Tatuli 300? Od ilu gram startuje i jaki jest jej max ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 (edytowane) Dużo zależy do jakiej wędki go podczepisz u mnie jest w parze z kijem do 140 gram i ogarnia kocertowo więc zakładam że 200 gram to luzakiem. A minimum to około 30-40 gramów przy tym patyku. Edytowane 10 Listopada 2024 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 Tatule 103 z szpula SV, pod jaki gramaturowo Kij można podpiąć? Do 30 gram podoła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 Tatule 103 z szpula SV, pod jaki gramaturowo Kij można podpiąć? Do 30 gram podoła?8-35 gr + - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 Czyli się nada, dzięki za info ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć, szukam jeszcze czegoś na 2 wypady w tym roku i mam pytanie. Czy Daiwa Tatula HD 200HL LTD ma drag clicer? Piszą że ma hamulec z kliksystemem. Zauważyłem że w tych nowszych tak opisują -czyli montują fabrycznie dragclicera? Edytowane 23 Grudnia 2024 przez fladra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Raczej klika gwiazda hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Na stronie nizel znalazłem taki opis. To chyba jest. Klikający hamulec gwiaździsty. Nie ma chyba piękniejszego dźwięki, niż ciche, równomierne klikanie szpuli, gdy ryba zaczyna odjeżdżać wybierając linkę. System opracowany przez DAIWA nie wpływający w najmniejszym stopniu na długość rzutu. Tylko na innych stronach nie znalazłem potwierdzenia Edytowane 23 Grudnia 2024 przez fladra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Chyba mylisz pojęcia. Co ma klikający hamulec walki do terkotki, która pracuje przy holu ryby? Odpowiadam : Nic. Tatula 200 nie ma drag klikera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Orientuje się ktoś czy koło napędowe - przekładnia jest takiego samego rozmiaru w Tatuli 100 i 200?Było na forum że te modele różnią się tylko szpulą a bebechy niby to samo, jednak wolę się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) Orientuje się ktoś czy koło napędowe - przekładnia jest takiego samego rozmiaru w Tatuli 100 i 200?Było na forum że te modele różnią się tylko szpulą a bebechy niby to samo, jednak wolę się upewnić.W pierwszej generacji na pewno tak było, jak jest w obecnych - nie wiem. Edytowane 2 Stycznia przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Orientuje się ktoś czy koło napędowe - przekładnia jest takiego samego rozmiaru w Tatuli 100 i 200?Było na forum że te modele różnią się tylko szpulą a bebechy niby to samo, jednak wolę się upewnić.To nie ma praktycznego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi