marcin_krych Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Witam.Tak czytam i coraz bardziej skłaniam się do kupna Tatuli:)Czy tatula rzuci wabikiem 12g przy dobrze ładującym się kijaszku porównywalnie do cu51e(odległość i komfort)?bo tak sobie myśle aby stuningować curado do lightowego kija a tatule sparować z czymś co będzie ogarniało przedział 12-35g.pozdrawiam Edytowane 13 Marca 2014 przez marcin_krych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja chyba zamiast tatulowej, poczekam na daiwe matuli Przepraszam za głupawkę ale ilekroć widzę nazwę tego multika to nie mogę się powstrzymać chociaż suchar jak Strasburgera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Witam.Tak czytam i coraz bardziej skłaniam się do kupna Tatuli:)Czy tatula rzuci wabikiem 12g przy dobrze ładującym się kijaszku porównywalnie do cu51e(odległość i komfort)?bo tak sobie myśle aby stuningować curado do lightowego kija a tatule sparować z czymś co będzie ogarniało przedział 12-35g.pozdrawiamrzuci dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Cu51e też da się ładnie stuningować , a wtedy leeeeeeci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Cu51e też da się ładnie stuningować , a wtedy leeeeeeci Chciałem zmieniać łożyska a stykło wyczyścić dobrze i wymoczyć w rozpuszczalniku ekstrakcyjnym plus oliwka od abu i od nowa uczę się nim rzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Łozyska fabrycznie wypełnione są smarem. Jak wypłuczemy smar benzynka i wypełnimy olejem zawsze przełozy sie to na długość rzutów. Ale trzeba pamietać aby co wyprawę kropelkę oliwki dolać.Wymiana smaru na oliwkę na pewno też skróci żywotność łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Tomek , wypróbuj Rocket Fuel oliwkę , ta dopiero daje kopa na łożyskach pod szpulką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Na razie muszę opanować tą rakietę, którą stworzyłem, bo pojawiły się wczoraj bródki, ale odległości za to miłe. Będę musiał kij zmienić do tego multi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Jaki multik nabyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) A to było odnośnie chronarcha 51e... wziąłem w zeszłym roku używkę i kłopot tkwił jak teraz widzę w tym, że nie był serwisowany. Dzwoniłem o tą tatulkę do Ciebie ostatnio, ale niedługo jak okoliczności dopiszą to może będę miał okazję porzucać taką i wtedy Ci powiem czy na pewno biorę jeśli jeszcze coś Ci zostało, przydałby mi się taki pośredni multi, bo na sandała szkoda tego 51e katować, szczególnie jeśli koguty będą wchodzić w grę. Edytowane 15 Marca 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja też nie miałem jeszcze okazji nią rzucać, na razie kilka innych multików sprawdzam. Przyjdzie na nią czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 51E i kurak to zly duet, ale Tatulka i pierzak jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Właśnie dlatego ostrze na nią zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 A czy ktoś miał już jakieś problemy z Tatula?Wiadomo że jest to młoda konstrukcja i jak to często bywa z czasem różne niedociągnięcia wychodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Wlasnie to pytanie pada srednio co kilka tygodni, i na razie chyba trzeba poczekac na sezon i konkretne uzywanie szczesliwych posiadaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=47&t=55386 Tutaj coś znalazłem ale to chyba jedyny przypadek:) ps.ma ktoś na sprzedarz tatulkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Mam zamiar kupić tatule do casta do 20g , jakie będzie najlepsze przełożenie i czy to w ogóle dobry pomysł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Mam zamiar kupić tatule do casta do 20g , jakie będzie najlepsze przełożenie i czy to w ogóle dobry pomysł ??Najlepszym przełożeniem będzie takie jakie tobie odpowiada.. inne poleca sie do crankbaitów, inne do gum a jeszcze inne na bolenia. zwykła hl czyli 6:3 jest chyba najbardziej uniwersalna. Czy bedzie dobreym rozwiazaniem ... zalezy jak nisko chcesz zejsc z waga przyenty. Najlżej rzucałem 5 g + 7 cm kopytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Czyli decyzja zapadła czas zamawiać )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zauwaz tylko ze 5 gram + 7 cm kopyto to blisko 8-10 gram masy wlasnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Tatula na kijaszku do 20 gram moim zdaniem się nie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Czy bierzecie również pod uwagę Tatula Type R ? Miałem przyjemność trochę porzucać i uważam, że wart jest polecenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Tatula na kijaszku do 20 gram moim zdaniem się nie sprawdzi.to mnie zmartwiles;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Tatula na kijaszku do 20 gram moim zdaniem się nie sprawdzi.jak kolego chce obskugiwac lotne 8-10 do 20 to sie sprawdzi choc sa lepsze konstrukcje do takich rzeczy. Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja również tatulkę widzę ciężej niż max 20gr no chyba, że type-r się pokusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi