Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Tak czytam i coraz bardziej skłaniam się do kupna Tatuli:)

Czy tatula rzuci wabikiem 12g przy dobrze ładującym się kijaszku porównywalnie do cu51e(odległość i komfort)?bo tak sobie myśle aby stuningować curado do lightowego kija a tatule sparować z czymś co będzie ogarniało przedział 12-35g.

pozdrawiam

Edytowane przez marcin_krych

Witam.Tak czytam i coraz bardziej skłaniam się do kupna Tatuli:)

Czy tatula rzuci wabikiem 12g przy dobrze ładującym się kijaszku porównywalnie do cu51e(odległość i komfort)?bo tak sobie myśle aby stuningować curado do lightowego kija a tatule sparować z czymś co będzie ogarniało przedział 12-35g.

pozdrawiam

rzuci dalej...

A to było odnośnie chronarcha 51e... wziąłem w zeszłym roku używkę i kłopot tkwił jak teraz widzę w tym, że nie był serwisowany. Dzwoniłem o tą tatulkę do Ciebie ostatnio, ale niedługo jak okoliczności dopiszą to może będę miał okazję porzucać taką i wtedy Ci powiem czy na pewno biorę jeśli jeszcze coś Ci zostało, przydałby mi się taki pośredni multi, bo na sandała szkoda tego 51e katować, szczególnie jeśli koguty będą wchodzić w grę.

Edytowane przez Tomek88

• 1 miesiąc temu...

Mam zamiar kupić tatule do casta do 20g , jakie będzie najlepsze przełożenie i czy to w ogóle dobry pomysł ??

Najlepszym przełożeniem będzie takie jakie tobie odpowiada.. inne poleca sie do crankbaitów, inne do gum a jeszcze inne na bolenia. zwykła hl czyli 6:3 jest chyba najbardziej uniwersalna.

Czy bedzie dobreym rozwiazaniem ... zalezy jak nisko chcesz zejsc z waga przyenty. Najlżej rzucałem 5 g + 7 cm kopytko.