pitt Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 gear box i body sa polaczone w sposob wzmacniajacy konstrukcje, natomiast nadal nie wiem czy crbb sa takie same i po prostu zamkniete, czy moze jednak inne (i zamkniete) btw. odpowiedzcie krystanio, jezeli mozecie, w kwestii wytrzymalosci wersji 7.1 i wyzej, bo z tego co wiem jest goracy jak olej do smazenia frytek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) szybszej wersji w lapie nie miałem - ale jezeli chodzi o jerki i bolenioze to bym sie niczego nie bał. Co innego ciaganie przynet stawiających w wodzie wielki opór Pitt - dzieki. Edytowane 28 Września 2014 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 A gdzie jest schemat nowej hd? Nie widzę, na żadnej z wersji stron daiwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Jak oceniacie juz po jakimś czasie walory użytkowe tego multika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Rzutowo tatula wypada bardzo dobrze, u mnie pracuje w przedziale od 8 do 28gr i przynęty posyła bardzo daleko Chętnie do komplety kupiłbym wędkę DAIWA TATULA TAT6101MHFB ale chyba nigdzie w kraju jej nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 U mnie Tatula współgra z HMG do 1oz i główki jakie obsługuje to od 15 do 35g lub Slidery 10S / 10F. Średnio na kiju 6'6" posyłam przynętę na 30 metrów, chociaż pewnie poleciałoby dalej ale nie ma potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 I jak Tatula sprawdziła się po dłuższym użytkowaniu? Miał ktoś do czynienia z wersją na rynek japoński, warto dopłacać 400zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jak dla mnie rewelka. Jedyne do czego mógł bym się doczepić to zbyt głęboka szpula jak na moje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 103SHL jest moim pierwszym multiplikatorem jaki kiedykolwiek trzymałem w ręku Powiem tak - bałem się czy sobie poradzę z brodami i opanowaniem tego cuda. Dałem radę. Przynęty lataja zadowalająco. Broda 1 (słownie: jedna). Jak na rozpoczynającego przygodę z Castingiem jestem z niej zadowolony w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 A z czasem będzie o wiele lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Moja była katowana dość mocno, na dużych rybach + momentami lekko słonawa woda ( takie mam jeziora w pobliżu ). Nie mam zastrzeżeń do pracy Tatuli do momentu gdy coś się nie sypnie. U mnie poszły najwidoczniej łożyska bo zaczęła chuczeć jak sowa przy zwijaniu oraz jej kultura pracy nie jest już tak płynna. Chyba muszę dać ją komuś na serwis. Kolejny minus to system TWS - a raczej jego wykonanie - u mnie pojawia się rdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 no i wlasnie mocno ostudzileś moje zapędy w kierunku TAranTULI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 no i wlasnie mocno ostudzileś moje zapędy w kierunku TAranTULIA już Ci chciałem moją zaproponować w dobrych pieniądzach... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Panowie zastanawiam się co kupić tatulę 103hl czy lepiej dołożyć i kupić nowego zilliona z systemem TWS? http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/21508/cPath/22_81_84_2594/river-lake-fishing-freshwater/ http://www.ebay.com/itm/DAIWA-ZILLION-TWS-100HL-BAITCASTING-REEL-LEFT-HANDED-6-3-1-ZLNTW100HL-/181603150687?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a48642b5f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 chcesz wydać 40t jenów na "amerykańskiego" Zilliona ? gdy wersja JDM będzie kosztować z wysyłką około 32-33t swoją drogą, to ciekaw jestem dlaczego wersja US z cięższymi knobami jest lżejsza o 5g od wersji JDM ..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ktoś wie o co może chodzić? W multiku przy kręceniu na sucho, bez obciążenia coś stuka...docisk ustawiony do tego stopnia żeby szpulka nie chodziła na boki. Hamulec magnetyczny ustawiony na 0 lecz to nie ma znaczenie, przy każdym z ustawień stuka. Jest to metaliczny odgłos, z tego co zdążyłem zaobserwować to szpulka ma luzy "góra-dół". Nie są one duże, minimalne ale ma. Stuki ustępują dopiero po dokręceniu bardzo mocno docisku szpulki, do tego stopnia że szpulka kręci się z wyraźnym oporem. O co może chodzić? Nie uśmiecha mi się wysyłać kołowrotka spowrotem do Japoni... Mikrofon w telefonie trochę to wyolbrzymił https://www.youtube.com/watch?v=HAtbRYWifLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ktoś wie o co może chodzić? W multiku przy kręceniu na sucho, bez obciążenia coś stuka...docisk ustawiony do tego stopnia żeby szpulka nie chodziła na boki. Hamulec magnetyczny ustawiony na 0 lecz to nie ma znaczenie, przy każdym z ustawień stuka. Jest to metaliczny odgłos, z tego co zdążyłem zaobserwować to szpulka ma luzy "góra-dół". Nie są one duże, minimalne ale ma. Stuki ustępują dopiero po dokręceniu bardzo mocno docisku szpulki, do tego stopnia że szpulka kręci się z wyraźnym oporem. O co może chodzić? Nie uśmiecha mi się wysyłać kołowrotka spowrotem do Japoni... Mikrofon w telefonie trochę to wyolbrzymił https://www.youtube.com/watch?v=HAtbRYWifLoZmien ustawienia prywatnosci bo nie mozna wyswietlic linku Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Już powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 a to nie stuka trzpień blokujący łożysko na szpuli w tych rowkach, w które wpada ?daj trochę smaru w te rowki na próbę, nie za dużo i zobaczysz czy to To albo nawiń linkę na szpulę, odwiń trochę i potem normalnie jak pod obciążeniem zwijaj, jak nie będzie stukać w trakcie normalnej pracy (zwijania), to to jest dźwięk j.w. = normalny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Czyżby pierwsze problemy Tatuli??? U mnie śmiga bez zarzutów. A jak u was sprawuje się multik? Szkoda że nie ma tatuli w wersji UL z płytką szpulą bo brał bym w ciemno za tą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 U mnie tatula działa bez zarzutu. Łowiłem sporo i raczej dość ciężko. Nic złego się nie dzieje. Wprawdzie to mój pierwszy sezon z castem, więc nie mam punktu odniesienia, jednak spodobało mi się na tyle, że z całą pewnością castingowa stajnia będzie się rozrastać. Reasumując, doświadczenia z tatulą są pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) W moim Zillionie tak samo stukało po którymś czyszczeniu.Pomogło zwykłe wyjęcie i ponowne włożenie szpulki. Po prostu coś nie spasowało. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez proraf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 a to nie stuka trzpień blokujący łożysko na szpuli w tych rowkach, w które wpada ?daj trochę smaru w te rowki na próbę, nie za dużo i zobaczysz czy to To albo nawiń linkę na szpulę, odwiń trochę i potem normalnie jak pod obciążeniem zwijaj, jak nie będzie stukać w trakcie normalnej pracy (zwijania), to to jest dźwięk j.w. = normalnyPomogło Stuki bardzo mocno ustąpiły, są jakieś ale bardzo delikatne. Pod obciążeniem będzie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 to normalne "zjawisko" wynikające z konstrukcji "Free Floating Spool", w normalnym użytkowaniu (poza kręceniem w fotelu) nie odczuwalne a, że ja lubię pokręcić w fotelu, to daje w te rowki odrobinkę (tak szpilką) smaru o dużej przyczepności (np. IOS) i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 No i porzucane, pod małym obciążeniem praca jest bezszelestna Swoją drogą...fajny ten cast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi