Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Pilot nie chcę być upierdliwy, lecz tylko sprostuje. W opisie szpuli jasno i wyraźnie jest napisane, że z tymi modelami jest ta szpula kompatybilna jak i również z Typer R.

Na dodatek jeśli ktoś chce mieć lżej to nie lepiej kupić na stracie Type R. Ma obecnie najlżejszą szpula do Tarantulek, a tylko o 40 metrów linki mieści więcej niż Jdm'wska wersja. Wystarczy nawinąć mniej na szpule i efekt jest identyczny. Oszczędzasz pieniążki i czas. Chyba że ktoś jest fanem JDM to całkiem inna sytuacja.

Daiwa Japan shallow spool - 0,30 mm - 100 metrów

attachicon.gifJDM.jpg

Daiwa Tatulla TypeR spool - 0,30 mm - 140 metrów

attachicon.gifTypeR.jpg

Wreszcie jakieś konkrety :)

Warto by dodać ten pomiar do danych w katalogu multiplikatorów.

Gdyby tak ktoś z dostępem do odpowiedniego sprzętu podziurkował w sposób profesjonalny tą płytka szpulkę to efekty mogłyby być ciekawe :ph34r:

Przyznawać się kto ma możliwości i dostęp do odpowiedniej technologii, oraz chęci za symboliczne 0,5L podziurkować kilka szpulek :ph34r:

Na spotkanie do Pawła ( wełpy ) . Robert ,abyś miał autko na dojazd reszta jest już uzgodniona....

To napisz na priv cośta chłopy uzgodnili :D Autko mam i w ostateczności będę turlał się samotnie (a licznik bije :( ) Może jednak zabiorę się z kimś? Czego byś chciał spróbować też napisz. Jak mam to zabiorę i oddam do zabawy ;)

Widzę chłopaki ze trochę cieplej się zrobiło za oknem a każdemu już dziurki w głowie ;). Ale co tam naturalny odruch ;).

Propo dziurek dołożę się do zboczenie z "tarantulowego"  tematu. Odwiedził mnie Paweł @Wełpa i zaprezentował swoje dzieło. Efekt oszałamiający ;).

post-49977-0-56602000-1429708016_thumb.jpgpost-49977-0-24211800-1429708017_thumb.jpg

Tak najtrudniej było ją rozwinąć na płasko i wyznaczyć otwory pod dziurkacz. Potem poszło już łatwo.

A poważnie miałem wrażenie jak bym ją zgniatał spojrzeniem ,ale jest solidna,niestety nie mieliśmy wagi pomimo to w ręku jest wyczuwalna różnica pomiędzy nią i oryginałem.Tam są same dziurki ,Adrian jak możesz to pstryknij fotkę wnętrza szpulki.

Edytowane przez welpa1809
  • Like 2