PILOT Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Post nie poszedł na marne, bo odp na niego bardzo ciekawa:). Wiem, że napisane jest, że jest kompatybilna. Chodzi o to jakby ktoś chciał JDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Pilot nie chcę być upierdliwy, lecz tylko sprostuje. W opisie szpuli jasno i wyraźnie jest napisane, że z tymi modelami jest ta szpula kompatybilna jak i również z Typer R. Na dodatek jeśli ktoś chce mieć lżej to nie lepiej kupić na stracie Type R. Ma obecnie najlżejszą szpula do Tarantulek, a tylko o 40 metrów linki mieści więcej niż Jdm'wska wersja. Wystarczy nawinąć mniej na szpule i efekt jest identyczny. Oszczędzasz pieniążki i czas. Chyba że ktoś jest fanem JDM to całkiem inna sytuacja. Daiwa Japan shallow spool - 0,30 mm - 100 metrówJDM.jpg Daiwa Tatulla TypeR spool - 0,30 mm - 140 metrówTypeR.jpgWreszcie jakieś konkrety Warto by dodać ten pomiar do danych w katalogu multiplikatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Te 40m linki 0,30 to ponad 2gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 NIe wiem Przemo, nie mam możliwości sprawdzenia. W chwili obecnej multik mam w innym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Gdyby tak ktoś z dostępem do odpowiedniego sprzętu podziurkował w sposób profesjonalny tą płytka szpulkę to efekty mogłyby być ciekawe Przyznawać się kto ma możliwości i dostęp do odpowiedniej technologii, oraz chęci za symboliczne 0,5L podziurkować kilka szpulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Mam wkrętarkę i wiertła profesjonalne ,dawaj Przemo szpulę za odpowiednią opłatę zrobię z niej rzeszoto.Jak wiesz profesjonalnie dziury robię w ścianach ale szpulka to tylko mniejsza skala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 To Ty Pawle masz dostęp do ćwiczeń w dziurawieniu na okrągłych ścianach? Ale to życie zakręcone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Poznańskiego Okrąglaka pewnie remontował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dziura jest dziurą , na okrągło czy na płasko i tak dziurą zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie będę szukał dziury w całym ale w tej kwestii, wybacz Pawle , jednak się nie zgodzę. Otoczenie dziury ma zasadnicze znaczenie Jak ja to lubię! zawodowa dyskusja : od Tatuli do dziury Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Robert, nie wiedziałem że jesteś takim miłośnikiem " dziury " ,( obojętnie jak "to " będzie wyglądało...) . A i miłośników DAIWY też Zapraszamy (chociaż nie jestem fanem tej marki.... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 A ja Daiwe lubię A gdzie zapraszasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 A ja Daiwe lubię A gdzie zapraszasz? Na spotkanie do Pawła ( wełpy ) . Robert ,abyś miał autko na dojazd reszta jest już uzgodniona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Już by psuli szpulki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam,Robert ja będę miał .. SHIMANO + ABU + inne..... , ale chciałbym spróbować też coś innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Już by psuli szpulki...Jak psuli?? Chyba ulepszali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Już by psuli szpulki...Czy psucie szpulki to jest coś złego...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Na spotkanie do Pawła ( wełpy ) . Robert ,abyś miał autko na dojazd reszta jest już uzgodniona....To napisz na priv cośta chłopy uzgodnili Autko mam i w ostateczności będę turlał się samotnie (a licznik bije ) Może jednak zabiorę się z kimś? Czego byś chciał spróbować też napisz. Jak mam to zabiorę i oddam do zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 To może zapodam linka http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=12835.0 . jak by nie patrzył to BOB jest first top. Czyli na pierwszym miejscu jest BOB . Robercie , w TV usłyszałem .,,że nie ważne co mówisz ,ważne jak wyglądasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ja słyszałem że nie ważne co mówią, byle by mówili jednak jak powszechnie wiadomo : TV kłamie...przynajmniej wie to moje pokolenie A to moje "pol posision" na liście to jakiś przypadkowy, przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Nie straci właściwości (wyważenia itp...) tylko pytam:)? Idealna i fachowa robota musiała by być. Jeszcze żeby nie było ostrych krawędzi na około otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Widzę chłopaki ze trochę cieplej się zrobiło za oknem a każdemu już dziurki w głowie . Ale co tam naturalny odruch . Propo dziurek dołożę się do zboczenie z "tarantulowego" tematu. Odwiedził mnie Paweł @Wełpa i zaprezentował swoje dzieło. Efekt oszałamiający . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Trzeba pewnie uważać aby przy kontroli szpulki kciukiem jej nie zgnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Trzeba pewnie uważać aby przy kontroli szpulki kciukiem jej nie zgnieść. Wskazane jest posmarowanie kciuka oliwka przed wędkowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak najtrudniej było ją rozwinąć na płasko i wyznaczyć otwory pod dziurkacz. Potem poszło już łatwo.A poważnie miałem wrażenie jak bym ją zgniatał spojrzeniem ,ale jest solidna,niestety nie mieliśmy wagi pomimo to w ręku jest wyczuwalna różnica pomiędzy nią i oryginałem.Tam są same dziurki ,Adrian jak możesz to pstryknij fotkę wnętrza szpulki. Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez welpa1809 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi