Andan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Paweł porównywałeś ją z tuningową ze stajni I'ze Factory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 No niestety nie jestem specjalistą od daiw i nie rozróżniam tych wszystkich szpulek i niuansów z nimi związanych, ale obiecuję to w najbliższym czasie nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Kurna, ale ażury fajne. Adrian, będziesz oczywiście w wiadomym terminie i miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Paweł porównywałeś ją z tuningową ze stajni I'ze Factory . PX UL.jpgTo właściwie za co tu się płaci? Za dziury czy za pozostały metal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jedno i drugie w cenie, Robuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 To właściwie za co tu się płaci? Za dziury czy za pozostały metal? Tu płacisz za umiejętności dziurawienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 I to nie byle jakie umiejętności, jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) No niestety nie jestem specjalistą od daiw i nie rozróżniam tych wszystkich szpulek i niuansów z nimi związanych, ale obiecuję to w najbliższym czasie nadrobić.Ja za takowego też się nie uważam. Spoko damy rade Kurna, ale ażury fajne. Adrian, będziesz oczywiście w wiadomym terminie i miejscu? Oczywiście że będę . Zobaczysz jaką metamorfozę przeszła Zuzia, którą fale ujeżdżał Kamil hehe. Albo fale jego już nie pamiętam jak to było Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Widzę chłopaki ze trochę cieplej się zrobiło za oknem a każdemu już dziurki w głowie . Ale co tam naturalny odruch . Propo dziurek dołożę się do zboczenie z "tarantulowego" tematu. Odwiedził mnie Paweł @Wełpa i zaprezentował swoje dzieło. Efekt oszałamiający . 1.jpg2.jpg http://www.karil.co.jp/ktf/px68/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Hej!TATULA 100XSL TYPE R przełożenie 8:1.1 Nada się na bolenia Na Dunajcu ? Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 a potrzebne Ci aż tak wysokie przełożenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 a potrzebne Ci aż tak wysokie przełożenie?No słyszałem ze do połowu bolenia wykorzystuje się kolowrotki z dużym przełożeniem ponieważ trzeba prowadzić przynętę szybko pod powierzchnią ??? Nigdy z boleniem do czynienia nie miałem wiec się pytam czy się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Przełożenie to jedno, a ilość zwijanych cm linki za jednym obrotem korbki, to drugie. Zależne od siebie, ale może sie okazać, że i przy nizszym przełożeniu zupełnie wystarczające. Albo będziesz szybciej kręcił Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Przełożenie to jedno, a ilość zwijanych cm linki za jednym obrotem korbki, to drugie. Zależne od siebie, ale może sie okazać, że i przy nizszym przełożeniu zupełnie wystarczające. Albo będziesz szybciej kręcił W sumie tak ale czy jest sens kupic model wolniejszy HSL tańszy o parę złoty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 pewnikiem bardziej trwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Szymon, bolenia nie łowi się tylko ekspresem. Ja np. 80% swoich bolków złowiłem na woblery wolno lub bardzo wolno prowadzone. Przełożenie 7.3 jest wystarczające, nawój 77cm plus mała korbka i można naprawdę szybko prowadzić wabiki. Kwestia tego jakie przynety chcesz obsłużyć? Tatula to bardziej M i MH niż ML. Zaczyna w miarę dobrze rzucić od w9blera typu sporyt7 z lametą na kotwicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 A od jakiej gramatury główki z gumą 3 cale ona godnie śmiga?Od 10 gram + gumiak 3 cale już ładnie bryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Podstawą będzie Salmo Thrill 7 cm (13g) i 9 cm (25g) wahadła 15g+ gumy 7-12cm na główkach 5-15g, co jeszcze ważne będzie współgrał z Daiwa Powermesh Cast 10-35g 2m Oprócz tego inne wobki zazwyczaj ponad te 7-8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zestaw Tatula plus PM Baitcast to bardziej sandacz niż boleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zestaw Tatula plus PM Baitcast to bardziej sandacz niż boleń...na m.pl właśnie pisałem że ten zestaw ma pogodzić te 2 ryby sandacz z lodki i bolen z Dunajca i jeziora Rożnowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Chyba że :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 No słyszałem ze do połowu bolenia wykorzystuje się kolowrotki z dużym przełożeniem ponieważ trzeba prowadzić przynętę szybko pod powierzchnią ??? Nigdy z boleniem do czynienia nie miałem wiec się pytam czy się nada idąć tym tropem może warto się zastanowić nad maszyną, która ma przełozenie typu abu rockethttp://www.abugarcia.com/Abu-Garcia%C2%AE-Revo%C2%AE-Rocket-Low-Profile/1315391,default,pd.html9:1 (37 cali na jeden obrót)a tak poważnie to nie dajmy się zwariować. Multik ma stosunkowo mała korbkę więc i zwijanie większa prędkością przychodzi nieco łatwiej (jesli chodzi o wygode). Poza tym tak jak manius pisze, boleń to nie tylko szalony expres az się łożyska na czerwono świecą. Istnieja nieco bardziej subtelne i finezyjne metody, które wacel nie są gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Mogę jedynie potwierdzić, że bolenia nie tylko kusimy "expresowo" prowadzonym wabikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Czyli tatula XSL czy HSL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 103shl-tw Dość uniwersalny, ogarniesz bolka sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi