Tomek88 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tatulę 100XSL type R można "wytargować" w niemcowni za 150 euro (ca 600zł) nie wiem czy jest sens pchać się w JDM 103XSL, chyba że chodzi o płytszą szpulę.Można nawet i taniej type r, ale chodzi właśnie o szpulkę oraz samo to, że to JDM Ciekawi mnie tylko sprawa jak się mają względem siebie łożyska ogólnie i szczegółowo łożyska szpuli w wersji na rynek amerykański a japończyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dostępna w sprzedaży w Japonii od maja 2015 ! Dostępna u mefisto już dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 chyba w pre-order Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A faktycznie. Na japantackle można wpłacić 100 dolców depozytu a u mefisto na zamówienie jest już od 3 lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Od niedawna, jestem posiadaczem Tatuli i po dzisiejszym wypadzie zauważyłem, że wałeczek posuwu wodzika, podczas łowienia robi się mokry(dostaje się tam woda podczas rzutu) a smar tam się znajdujący zmienia konsystencje w emulsje tak ma być czy stosuję się w to miejsce jakiś specjalny smar ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Normalka .... Od niedawna, jestem posiadaczem Tatuli i po dzisiejszym wypadzie zauważyłem, że wałeczek posuwu wodzika, podczas łowienia robi się mokry(dostaje się tam woda podczas rzutu) a smar tam się znajdujący zmienia konsystencje w emulsje tak ma być czy stosuję się w to miejsce jakiś specjalny smar ? Normalka ... Ja co jakiś czas dokładam smar ewentualnie przeczyszczę i dokładam.. Tam idzie inny smar niż ten co masz w młynku ... Ja dawałem silikonowy bo go woda nie wypłucze , a teraz testuje litowy w spreyu.. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Od niedawna, jestem posiadaczem Tatuli i po dzisiejszym wypadzie zauważyłem, że wałeczek posuwu wodzika, podczas łowienia robi się mokry(dostaje się tam woda podczas rzutu) a smar tam się znajdujący zmienia konsystencje w emulsje tak ma być czy stosuję się w to miejsce jakiś specjalny smar ? Normalne. Nie wiem dlaczego konstruktorzy odeszli od odwrotnej pozycji blaszki osłaniajacej wodzik. Jak w Curado 201D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ostatnio tajpere sprzedałem za 660 zł z normalną 2-letnią gwarancją więc nie wiem czy jest sens u szkopa kupować 5 dych taniej i nie mieć gwarancji... Swoją eRke trochę zmodyfikowałem. Dołożyłem 4 łożyska (2 w konby oryginał Daiwy i dwa ezo w klasie chyba 5 czy 7 do worma. Pozostałe dokładnie wyczyściłem i zalałem dobrą oliwą. Wpadły knoby Megabass, szpulka i nakrętka docisku szpulki ze zwykłej. Jadzie do mnie już klikacz tej nakrętki. Przesmarowana grubo smarem silikonowym, gdyż seria trochę Sahara. Po tym wszystkim było już miodzio, kręci płynnie, spasowanie ok, nie czuć tej metalicznej pracy. Ostatnio wrzuciłem koło i pinion nówkę z Zilliona i teraz mam podrasowane type-R o przełożeniu 7,1:1. Kręci rewelacyjnie :-) Kolega który ma Calais, IS73, excense DC i LTZa stwierdził, że praca Tatuli baaardzo mu się podoba. Wczoraj łowiłem z SG Finezze 3-12g i rzucało ok od 5g plus tournament D'Fin 3" na plećce 0,14mm. Na 7g i 4" leciało daleko. Jestem z niej bardzo zadowolony. Na sandacze i szczupłe zostanie na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Type-R potrafi zejść naprawdę nisko. Małe gumki na 5g główce lecą na zadowalające odległości. Nie wyobrażam sobie tego multi do ciężkiej orki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Przekładnia eRki nie wygląda na słabą. Jiggowanie do 40g da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Cześć! Do zestawu 10-35 (szczupak na lekko i sandacz) będę miał Tatule 103shl a czy któryś model tatuli nada się pod jerki 40-140g ??? Ew jakiego multika polecacie do takich zastosowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Może tatula HD? Ja do jerków poszukałbym zillona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Revo Winch lub Tatula HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 a może poprostu Daiwa LEXA 300 HL / HSL http://jerkbait.pl/topic/44698-daiwa-lexa-300-hl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Lexa ok tez nad nią myślałem tylko ile jest tych modeli i przełożeń ?HSL HL itd ... Jest w FM za 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 HS-L to model z przelozeniiem 7:1H-L 6:1 koncowka L w przypadku daiwa oznacza model na lewą lape ot i po wszystkim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 HS-L to model z przelozeniiem 7:1H-L 6:1 koncowka L w przypadku daiwa oznacza model na lewą lape ot i po wszystkim..A niema jeszcze jednego modelu z innym przełożeniem ? Dociekam bo słyszałem ze lexa są z trzema przełożeniami Ps: chwilowo mam abu jerkbait (JB) z przełożeniem 5.1 7.1 będzie dobre ? Bo abu z tym przełożeniem co mam jest idealne i dobrze się jerkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) A niema jeszcze jednego modelu z innym przełożeniem ?Dociekam bo słyszałem ze lexa są z trzema przełożeniami Ps: chwilowo mam abu jerkbait (JB) z przełożeniem 5.1 7.1 będzie dobre ? Bo abu z tym przełożeniem co mam jest idealne i dobrze się jerkuje Są trzy rozmiary Lexy: 100, 300 i 400. Do każdego są pewne przełożenia nie koniecznie dublujące. Oprócz wymienionych można jeszcze dodać 5.1: i 4.9:1 Bardziej szczegółowo tutaj. * gdyby ktoś nie wiedział jak wygląda PADDLE HANDLE Edytowane 4 Maja 2015 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Zanim napisałeś juz tam byłem i juz wszystko jasne wezmę chyba tą lexe która jest w fm roz 300 bo 100 to chyba za mała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Są trzy rozmiary Lexy: 100, 300 i 400. Do każdego są pewne przełożenia nie koniecznie dublujące. Oprócz wymienionych można jeszcze dodać 5.1: i 4.9:1 Bardziej szczegółowo tutaj. * gdyby ktoś nie wiedział jak wygląda PADDLE HANDLE Nie no... :D fachowcem nie jestem na pewno ale angielski znam ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 bierz 300tkejest tylko nieco wieksza od klasycznego multika w rozmiarze 150/200 bardzo poreczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Tatula i nowy Zillion TWS - Praktyczne porównanie. http://www.tackletour.com/reviewinsightdaiwazilliontws.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Moja Tatula dzisiaj dotarła. Jutro test praktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Moja dotarła przed weekendem (103SHL) i jest już po testach - wszystko ok, jestem mile zaskoczony, tylko jedna uwaga jak już wcześniej zauważono, po pierwszym wypadzie smarowanie wskazane, bo faktycznie jest sucho. Jeden z Kolegów z forum polecił sklep poniżejhttp://www.ks-websho...m/product/16783i faktycznie cena patrząc na inne źródła jest bardzo ok, kontakt też ok, a i czas prywatnego importu z Japonii 9 dni - 05.05 poszedł przelew i 14.05 odbiór w wer w-wie. Pozdrawiam,Sławek Edytowane 20 Maja 2015 przez slava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi