didi Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Tatula i nowy Zillion TWS - Praktyczne porównanie. http://www.tackletour.com/reviewinsightdaiwazilliontws.htmlowszem,jesli ktos nie widzi roznic konstrukcyjnych Tatuli i Zilliona ,to albo jest slepy albo poprostu robi nas w balona i upycha produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 to ja jakiś ślepy jestem, bo zasadniczych różnic nie widzę i raczej "upycha" się tu Zilliona za +100% ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 tatulazillionnaprawde nie widac roznicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 chyba Ci się generacje pomyliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 nie ,nie nie pomylily ,wogole nie odnosze sie do tego testu na tackletour,nowy ZIL TWS faktycznie jest podobny,zaznaczam podobnypisze ze czesto w postach na j.p i tackle padaja takie porownania do poprzednich wersji zila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) sorry, ale zacytowałeś dokładnie posta z artykułem odnoszącym się do porównania Tatuli Type R TWS i i Zilliona TWS i w moim odczuciu, to co napisałem jest nadal aktualne a porównywanie poprzedniej generacji Zilliona z Tatulą nie ma po prostu sensu, to zupełnie inna konstrukcja, lokowanie produktu i chyba nawet epoka Edytowane 30 Maja 2015 przez bazyloss 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dzisiaj polatałem trochę z castem za boleniami na odrzańskich opaskach. Tatula bardzo mnie zaskoczyła, przy słabo ładującym, sztywnym i szybkiem kijem Tatula posyłała 5gramowego woblera (soul hunter) na zadowalające odległości. Z powodzeniem można obławiać nawet duże główki. Wnioski wyciągnijcie sami...jak dla mnie przy odpowiedniej wędce, dobrych łożyskach ww mutik może pracować z nawet bardzo lekkimi wabukami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Didi mnie chodziło o nowego Zilliona z TWS- poprzednik to inna bajka i inna liga (wszystko ful metal). Mam Tatulę 103 i Ziliona tego starego i nigdy by mi nie przyszłoby do głowy porównywać te młynki....Nowy Zillion to jest praktycznie Tatula, tylko ze szpulką 36mm zamiast 34....i ma Free Floating Spool co daje + dla Zilka. Reszta to jakieś kosmetyczne sprawy np bardziej podcięty wodzik, ale rama, przekładnia, kola zębate są wspólne dla obu młynków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 nie ma sprawy minecjusz,juz to wyjasnilismyotwieralem ostatnio 100pla,jestem pod duzym wrazeniem,starsza wersja zilliona to poprostu czolg,tam w zasadzie nie ma co sie popsucwydaje mi sie ze jest to jeden z najmocniejszych niskich profili na rynkudodam jeszcze ze ja swojego natychmiast ulepszylem ,dodalem lozysko na walku wodzika i tarcze z carbontexw planach bedzie jeszcze pare rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Tal zillon jeden jest fajny, zwlaszcza type R podpiety do 20lb kija - idealna calosc, moc, nawoj, praca :-) miodzio :-) a nowy... Poczekamy rok albo 2 i zobaczymy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) mysle ze nie jest i nie bedzie z nowym TWS tak zle ,jest jeszcze drobny konstrukcyjny szczegol miedzy tatula a tws,mianowicie w tatuli os szpuli przechodzi przez pinion,z czasem mysle ze sie przekonamy czy nie zaburzy to pracy przekladni,czesto sie to tak objawia w kolowrotkach o podobnym rozwiazaniu technicznymP.S meme 174,mi najblizej byloby do modelu HLC Edytowane 7 Czerwca 2015 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Też o różnicach w konstrukcji szpuli pisałem jako o dużym plusie na korzyść zilliona, Bazę ma dobrą, bo tatula jest fajnym młynkiem, ale można było środek zrobić jak w poprzednim modelu - czyli full metal: ) Mimo wszystko gdybym miał możliwość zamienić tatulę na zilliona Tws to bym to zrobił, właśnie że względu na te różnice w konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Panowie na podsumowanie - do cięższej orki na lata lepiej Zillion bo wnętrzności full-metal.Ale Zillion...starej generacji, bez TWS, tak?Sorry, ale gubię się juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzięki.To podpowiedz tylko proszę co wklepać w wyszukiwarkę żeby stare wersje były?Wystarczy ze odrzucę wszystkie z dopiskiem TWS? Upraszczam sprawę, ale mi tak trzeba - w sprawie multików - jak krowie na miedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 https://lunkerangler.wordpress.com/2010/02/27/team-daiwa-zillion/team-daiwa-zillion-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Kto ma i lowi Zillionem TWS? Edytowane 8 Czerwca 2015 przez MRTNZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzięki Przemciu;-) Ktoś jeszcze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przemek dobrze wie kto jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przemek dobrze wie kto jeszcze Tak coś mi świtało że u Adriana w rękach widziałem taki młynek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Kto ma i lowi Zillionem TWS?Dziekuje, nie mam wiecej pytan;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 He he ja mam i mialem tez tatule type-r i starszego zilliona tez r w tym nowym jest moc ale ja go do jerking minnow mam i od 10 do 30gr jest super jak na razie stoi na rowni ze starszym bratem jesli o kulture pracy chodzi moim zdaniem warto doplacic roznice miedzy tatula 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dziekuje, nie mam wiecej pytan;)a moze odpowiem ci za 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Tatula type HD ma tylko głębszą szpulę ?Jakoś nie wspominają o tym w opisach, przekładnia jest również wzmocniona ? Konkretnie chodzi mi o spasowanie z XZogą 7kg , Jerki do 80gr ( najczęściej 30-50 gr), opcjonalnie kogutki 30-40 gr ewentualnie guma . Polecilibyście któryś z modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi