Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek pracuję :( A jakiś inny termin testów też masz? Chętnie popatrzę jak się uda :) Ciekawe od ilu zacznie rzucać - szpulka lekka

znajac zycie pewnie piatek sobota niedzila :)

Z rzeczy które mi sie nie podobaja to ciezko pracujacy docisk szpuli ( chić jest mniejsze prawdopodobienstwo rozregulowania :) i na razie to tyle :D

NIe dopiero jutro bede machać ;/

na sucho to niczym sie nie rozni z filmiko daiwy - machniesz korbka a ona kreci i kreci i kreci :) Praca jest bardzo lekka ale nie wiem czy cos komu takie info da :P Na sucho chodzi plyniej niz revo stx / shimano scorpion 1001 o tak moge napisac ^^

Dzień dobry :)

Pierwszy wypad z tatulą za mną :) Jesienna atmosfera nastrajała mnie pozytywnie choć wiało niemiłosiernie. Co do tatuli multik działa jak nalezy. w porównaniu z revo stx odległoci wydawały mi się większe. System TWs działa bez zarzuty, ale sa 2 sprawy na ktore trzeba zwracac uwage a mianowicie ilosc linki na szpuli - nie mozna przesadzać z jej iloscia poniewaz moze to powodowac tarcie w gornej krawedzi "skrzydelek" 

Druga sprawa jest błacha ale trzeba uwazać - jezeli ktoś stosuje bardzo dlugie przypony z fluo musi uwazac na przechodzenie ich przz wodzic ktory jest dosyc waski i moze je klinowac. 

i to by było tyle z minusów :)

Z plusów na pewno odległosci rzutowe ( sa naprawde bardzo dobre ), bardzo ale to bardzo płyny hamulec - rybki dzis nie bylo ale wracajac stanołem w bardzo zaczepowym miejscu i rzucajac gumami ciołem kazdy kontakt z kamieniami aby trafic w zaczep hamulec za kazdym razem bardzo plynie reagował czy to na zmiany jego mocy jak i podczas napiecia całego zestawu.

Multik kreci bardzo lekko, malo kiedy czuc opor na raczce ( knoby mega wygodne),

W sprawie docisku szpuli zostane neutralny - bardzo ciezko kreci sie nim ale pewnie dzieki temu nie bedzie sie rozregulowywał

Fenwick z ktorym tymczasowo jest sparowany nie pozwalał na sprawdzenie jego dolnej granicy rzutowej ( kij działa najlepiej w zakresie 15-40 ) ale namniej rzucałem glowka 10 gram i latało bardzoo daleko, x rap chyba 10 cm na okolo 30 m, hermes gloga 40 - 45 metrow ( liczone poprzez cm / obrot korbka - 4 metry ) Tomy rapstick (55 - 60 metrow ) nie podaje odleglosci gum na glowkach bo wiadomo ze leca daleko :) oo to chyba by było na tyle :)

jesieny klimat
68c4.jpg

TWS działa !
jfpf.jpg

i kogucik sie zalapał :D
z5kf.jpg

fx0f.jpg

Edytowane przez meme174

Nie rzucałem. Szpulka z łozyskiem , trzpieniem i systemem hamulcowym waży 19 g. Miała byc do jerków, ale w międzyczasdie Alphasa nowego w Japonii kupiłem.

Jak cos to na priv , bo tutaj śmiecimy. 4 stówki z wysyłką do PL

http://www.tackletour.com/reviewdaiwacoastal.html

A wracając do tematu, to nie jest źle. Ale wersji SHL wciąż nie ma.... :(

• 3 tygodnie później...

tak :) jak dla mnie maszyna od 7-8 do 120 ? U mnie obrabia od wobkow 10 -12 ( Taps, hermes gloga ) do 60 gram jak na razie ( 35 gram + grubba guma :) ) Jak bede miał w tygodniu czas wrzuce fotki z sesji rozbieranej pajaczka :)

Daj jej szanse - poznajcie sie a nie od razu rozbieranki ;P 

Edytowane przez RafałWrocław
  • Like 1

rekawiczki zaloze -_-

Ale jakos specjalnie nie boje sie ze multik jakos mnie zniecheci do siebie po zbadaniu wnetrznosci

Oczywoscie porownujac do ryogi czy calcutu to bedzie jak drogowka do excort girl ale porownujac z cu201, abu stx daiwa bije je pod wzgledem rzutowym, pracy, i wygladu o hamulcu nie mowie nic bo w wszystkich dziala plynie a moje widzenie moze byc zalezne od punktu siedzenia ( choc wedlug mnie daiwa ma plyniejszy drag ) ale pod wzgledem wytrzynalosciowym nie odstepuje im.

Edytowane przez meme174