meme174 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 W piątek pracuję A jakiś inny termin testów też masz? Chętnie popatrzę jak się uda Ciekawe od ilu zacznie rzucać - szpulka lekkaznajac zycie pewnie piatek sobota niedzila Z rzeczy które mi sie nie podobaja to ciezko pracujacy docisk szpuli ( chić jest mniejsze prawdopodobienstwo rozregulowania i na razie to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ile czasu czekales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 1 albo 30 zastala zamowiona... Czasem tak jest z zakupami czy to z USA czy z Japoni raz sie czeka pare dni a raz ponad miesiac... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) daj znać od ilu gram w miarę ok lata, szukam powoli multika tak od 8 do 25gram na nowy sezon Edytowane 10 Października 2013 przez El_Mariaczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A tak dla jasności - Thajland czy China? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Az poszedłem sprawdzić bo nawet nie patrzyłem - Thajland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A jak chodzi na sucho? Moze jyz machales nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 NIe dopiero jutro bede machać ;/na sucho to niczym sie nie rozni z filmiko daiwy - machniesz korbka a ona kreci i kreci i kreci Praca jest bardzo lekka ale nie wiem czy cos komu takie info da Na sucho chodzi plyniej niz revo stx / shimano scorpion 1001 o tak moge napisac ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Ile Cię ona wyniosła z wysyłką w złotówkach? Korci korci mnie ten multik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 465 zl + 30$ dolcow przesylk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 okropnie korci daj znać jak się sprawuję nad wodą i przedział wagowy przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Dzień dobry Pierwszy wypad z tatulą za mną Jesienna atmosfera nastrajała mnie pozytywnie choć wiało niemiłosiernie. Co do tatuli multik działa jak nalezy. w porównaniu z revo stx odległoci wydawały mi się większe. System TWs działa bez zarzuty, ale sa 2 sprawy na ktore trzeba zwracac uwage a mianowicie ilosc linki na szpuli - nie mozna przesadzać z jej iloscia poniewaz moze to powodowac tarcie w gornej krawedzi "skrzydelek" Druga sprawa jest błacha ale trzeba uwazać - jezeli ktoś stosuje bardzo dlugie przypony z fluo musi uwazac na przechodzenie ich przz wodzic ktory jest dosyc waski i moze je klinowac. i to by było tyle z minusów Z plusów na pewno odległosci rzutowe ( sa naprawde bardzo dobre ), bardzo ale to bardzo płyny hamulec - rybki dzis nie bylo ale wracajac stanołem w bardzo zaczepowym miejscu i rzucajac gumami ciołem kazdy kontakt z kamieniami aby trafic w zaczep hamulec za kazdym razem bardzo plynie reagował czy to na zmiany jego mocy jak i podczas napiecia całego zestawu.Multik kreci bardzo lekko, malo kiedy czuc opor na raczce ( knoby mega wygodne),W sprawie docisku szpuli zostane neutralny - bardzo ciezko kreci sie nim ale pewnie dzieki temu nie bedzie sie rozregulowywałFenwick z ktorym tymczasowo jest sparowany nie pozwalał na sprawdzenie jego dolnej granicy rzutowej ( kij działa najlepiej w zakresie 15-40 ) ale namniej rzucałem glowka 10 gram i latało bardzoo daleko, x rap chyba 10 cm na okolo 30 m, hermes gloga 40 - 45 metrow ( liczone poprzez cm / obrot korbka - 4 metry ) Tomy rapstick (55 - 60 metrow ) nie podaje odleglosci gum na glowkach bo wiadomo ze leca daleko oo to chyba by było na tyle jesieny klimatTWS działa !i kogucik sie zalapał Edytowane 12 Października 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magic77 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 kurcze tez mnie korci ciekawe czy dalby rade w słonej wodzie w ie bo szukam czegoś na łódke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Do słonej polecam Daiwa Coastal Inshore 153HL. Niecałe 4 stówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magic77 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 a od ilu gram można rzucac swobodnie tą daiwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Nie rzucałem. Szpulka z łozyskiem , trzpieniem i systemem hamulcowym waży 19 g. Miała byc do jerków, ale w międzyczasdie Alphasa nowego w Japonii kupiłem.Jak cos to na priv , bo tutaj śmiecimy. 4 stówki z wysyłką do PL http://www.tackletour.com/reviewdaiwacoastal.html A wracając do tematu, to nie jest źle. Ale wersji SHL wciąż nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 A wracając do tematu, to nie jest źle. Ale wersji SHL wciąż nie ma.... Powiem iwecej jest bardzo dobrze i przy kiju który by sie ładowal nizej to myśle ze 7 gram nie było by problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 I jak ta tatula? Da radę 7-10g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 10 to daje z nieladujacego sie kija a nie lowilem nia jeszcze lzjeszym kijem - teraz nie mam klasy sredniej albo 10 lb sakura a pozniej od razu fenwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Tarantula jako uniwersał wiślany ( sandacz ) będzie w sam raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 tak jak dla mnie maszyna od 7-8 do 120 ? U mnie obrabia od wobkow 10 -12 ( Taps, hermes gloga ) do 60 gram jak na razie ( 35 gram + grubba guma ) Jak bede miał w tygodniu czas wrzuce fotki z sesji rozbieranej pajaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) tak jak dla mnie maszyna od 7-8 do 120 ? U mnie obrabia od wobkow 10 -12 ( Taps, hermes gloga ) do 60 gram jak na razie ( 35 gram + grubba guma ) Jak bede miał w tygodniu czas wrzuce fotki z sesji rozbieranej pajaczka Daj jej szanse - poznajcie sie a nie od razu rozbieranki ;P Edytowane 4 Listopada 2013 przez RafałWrocław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Calowanki - cacanki trzeba od razu z grubej rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Byle nie było jak z tanią dziwką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) rekawiczki zaloze Ale jakos specjalnie nie boje sie ze multik jakos mnie zniecheci do siebie po zbadaniu wnetrznosci Oczywoscie porownujac do ryogi czy calcutu to bedzie jak drogowka do excort girl ale porownujac z cu201, abu stx daiwa bije je pod wzgledem rzutowym, pracy, i wygladu o hamulcu nie mowie nic bo w wszystkich dziala plynie a moje widzenie moze byc zalezne od punktu siedzenia ( choc wedlug mnie daiwa ma plyniejszy drag ) ale pod wzgledem wytrzynalosciowym nie odstepuje im. Edytowane 4 Listopada 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi