Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to się mówi..."o gustach się nie dyskutuje"... Dla mnie wręcz przeciwnie. Wygląda dyskretnie i klasowo. A jak skoczy klasą jakości to tym lepiej. Lubię takie niepozorne ... ;) :)

Dla mnie równiez idealnie w moim stylu, zero wodotrysków czy błyskotek, piękny czarny mat. Swietnie komponuje sie z tym czarnym Lami ;)

Przy okazji zapytam, co dokładnie oznaczają symbole w modelach Tatuli?

100HSL - High Speed (7,3:1) Left?

100XSL - Extra Speed (8,1:1) Left?

103XHL - Extra High (8,1:1) Left?

103HL - High (6,3:1) Left?

Na rynek USA i EU sa modele 100, a odpowiednik JDM to 103, tak? Czyli odpowiednikiem 100XSL bedzie 103XHL?

Edytowane przez Żbiku
  • Like 2

Mam do kolegów pytanie. Uzytkowałem Ryoga 1016HL ale sprzedałem. Wolę jednak leżeć na multiku niż go trzymać. Mam  Citicę 201E ale używam do jerków.

Teraz w zamian Ryogi chciałem kupić do  łapania sandaczy i nie tylko ( 7g - 30g ) multik Daiwa MORETHAN PE SV 8.1L TW .

Czy może ktoś z Was użytkuje w/w lub uważa , że lepiej sprawdzi się inny model. Nie ukrywam , że na ten mam trochę parcie ...ha,ha ale chcę kupić z głową.

Czy ktos juz bawił sie w tuning optyczny Tatuli (typu zmiana kolorów elementów itp)? Jak to wyszło?

Z chęcią bym kupił ze 2-3 elementy, aby zmienić trochę wygląd i odróżnić miedzy sobą 2 identyczne 100HSL ;)

A czy kolega wyszukał już takowe elementy do tuningu?

Mefisto na pewno moze zamówić jakies elementy tuningowe do Tatuli. Znalazłem całe sety elementów do multikow.

Mi zależy jednak na minimalnej zmianie, np. zaślepki śruby korby na taka, jaka jest w JDM (srebrna śruba + kolorowa blaszka blokująca nakrętkę) albo nakrętkę docisku szpuli.

Moze ktos cos takiego juz nabył i mu sie nie podoba, to z chęcią odkupie ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1