Gobio Gobio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ja właśnie dostałem w swoje ręce 150hd i w tej kategorii wagowej myśle że będzie odpowiednia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 U mnie w gramaturze 70-140 od tego sezonu będzie działać 200hd i po pierwszych oględzinach myślę że sprawdzi się ale pierwsze testy dopiero w maju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ja właśnie dostałem w swoje ręce 150hd i w tej kategorii wagowej myśle że będzie odpowiednia.To ta na którą nie mogłeś się doczekać? Super że jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 a 103 ktoś używa do takich zadań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 To ta na którą nie mogłeś się doczekać? Super że jest Czekałem 10 dni wiec błyskawicznie ale Japończyk się tak śpieszył że zapomniał wysłać numeru paczki.Byłem przetestować i fajna jest [emoji476] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Po kolorze, wnoszę, ze nawinąłeś Varivas? Jaki rozmiar i ile (coś by tam jeszcze można by było dowinąć do podkładu)(i co tu gadać ... ładna jest ) Edytowane 24 Marca 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jedyny minus jak dla mnie to ten perłowy czarny metalik- świeci się jak psu....sierść i zostają ślady po wyschniętej wodzie. Matowy lakier siadł by do tego modelu idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Po kolorze, wnoszę, ze nawinąłeś Varivas? Jaki rozmiar i ile (coś by tam jeszcze można by było dowinąć do podkładu)(i co tu gadać ... ładna jest )To 8 splotowe power pro. Linki mieści się dużo więcej niż w opisie-siadło 50-60m podkładu z fluoro 16lb i 80m plecionki 20lb. Do rantu szpuli weszło by jeszcze 50m plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 U mnie już czeka 200m Varivas Avani Casting PE Max Power (8x 2,5 40 Lb.) Mam nadzieje, że wejdzie na Tatulę dwusetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Wg opisu na 150hd wchodzi 135m 20lb ale chyba mono bo plecionki tej mocy wejdzie ponad 200m.Obawiam się jednak że 200m 30lb może się nie zmieścić. Tatula 200hd to europejski model? Ma inna szpulę? Nie lepiej podzielić tak zacną plecionkę na pół i uzupełnić podkładem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Wg opisu na 150hd wchodzi 135m 20lb ale chyba mono bo plecionki tej mocy wejdzie ponad 200m.Obawiam się jednak że 200m 30lb może się nie zmieścić. Tatula 200hd to europejski model? Ma inna szpulę? Nie lepiej podzielić tak zacną plecionkę na pół i uzupełnić podkładem?100 metrów linki może okazać za małą ilością. Zdarzy się jeden odstrzał np. 30 metrów linki i robi się niebezpiecznie. Ja nawijam 130-150 metrów jak się da. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ja nawinąłem 80 a jeśli chodzi o odstrzały to tylko kormoranów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Robert gdzie trafiłeś tego Varivasa ?Coś takiego potrzebuję U mnie już czeka 200m Varivas Avani Casting PE Max Power (8x 2,5 40 Lb.) Mam nadzieje, że wejdzie na Tatulę dwusetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Dostępna w Spinningshop.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Robert gdzie trafiłeś tego Varivasa ?Coś takiego potrzebuję W Varivasie u Rafała (kupiłem na targach w Poznaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Na 200HD weszło mi 120m A8 Xzogi 50lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Na 200HD weszło mi 120m A8 Xzogi 50lbUżywasz multika jako winda kotwiczna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ma być używany na belly więc odległości nie potrzebuje a mocny zestaw przydaje się i odstrzałów tyle nie ma uzupełnia mi zestawy z 30lb i 15lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jak dla mnie 20lb to już grubo i wydaje mi się że ciężko odstrzelić na takiej lince. Jakiej wędki i jakich przynęt używasz przy 50lbs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jak dla mnie 20lb to już grubo i wydaje mi się że ciężko odstrzelić na takiej lince. Jakiej wędki i jakich przynęt używasz przy 50lbs?Z mojego doświadczenia 20 Lb to za mało. Zaczynam od 30Lb. Przynęty od 36 gramów w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Z mojego doświadczenia - w razie zakleszczenia na szpuli, przy wyrzucie przynęty mann's predator 3" i 10 gram główka, 20lb Power Pro pękało jak nitka PozdrawiamArek EDIT:W zasadzie powinienem napisać niedoświadczenia Edytowane 25 Marca 2016 przez haja1978 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 hmm...jak rzucać takimi grubymi linkami ? delikatnie cieńszą pletką(nawet przy zakleszczeniu bez odstrzału) dorzucę tam gdzie pełnym piecem grubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Z mojego doświadczenia - w razie zakleszczenia na szpuli, przy wyrzucie przynęty mann's predator 3" i 10 gram główka, 20lb Power Pro pękało jak nitka PozdrawiamArek EDIT:W zasadzie powinienem napisać niedoświadczenia Nie możliwe na oryginale PP,przy tej wadze nie ma prawa strzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jak dla mnie przy jerku 80g i mocniejszym wymachu jak zakleszczy się w połowie drogi, to nie zrobi to większej różnicy czy pletka jest 30 czy 40lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tak,ale tu mowa o góra 20g a nie 80g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi