didi Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 tatula nie ma lozyska na osi szpuli ,tak wiec nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 tatula nie ma lozyska na osi szpuli ,tak wiec nieDziękuję właśnie zaoszczędziłem pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Dzisiaj potraktowałem Tatule Iosem(przy okazji wymiany na Ezo) i chodzi ciężej lecz mnie to nie przeszkadza (środek jak zwykle susza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Koledzy, przeczytałem cały temat i wiem mniej niż przedtem Mam Tatulę 100HSL i chcę kupić drugą, tym razem hd. Zastanawiam się jednak, czy przypadkiem nie warto dopłacić te +/- 100 zł do Zilliona TWS (ten starszy, bez SV), jeżeli multik miałby być przeznaczony do wabików 60-80 gram i plecionki 0,22-0,24? Biorę tylko te dwa multiplikatory pod uwagę, bo zależy mi na tws właśnie. I jak w ogóle z trwałością Zilliona TWS i Tatuli HD przy intensywnym łowieniu przynętami o tej wadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 A przypadkiem do wabików 60-80g zwykła HSL nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Może wystarczy, może nie, tego dowiem się gdzieś za dwa sezony, ale trochę nie o to pytałem Zapytam inaczej: jeżeli różnica w cenie nie ma znaczenia, to lepiej brać Tatulę HD, czy Zilliona TWS (model bez SV)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Tatuli nie miałem, ale jakiś czas posiadam Zilliona TWS w zestawie z Xzoga 7kg i jestem zadowolony, nic się nie dzieje,a miotam nawet Sweeper 17 Znam jeszcze jednego Jegomościa z takim samym zestawem i także b.zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Mam Tatule 100HSL i mam Tatule 150HD Custom. Tej pierwszej uzywam do kija pod jerki i gumy do 75g, tej drugiej do kija pod jerki i gumy do 150g. Ja bym wziął 150HD zamiast Ziliona. Edytowane 19 Września 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Tatuli nie miałem, ale jakiś czas posiadam Zilliona TWS w zestawie z Xzoga 7kg i jestem zadowolony, nic się nie dzieje,a miotam nawet Sweeper 17 Znam jeszcze jednego Jegomościa z takim samym zestawem i także b.zadowolony Tak jest Maniek, zgadza się, potwierdzam. Mój Zillion daje radę i z hellhound'ami jak i z phantom'ami, zero problemów. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Zillion zamówiony. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Jak ja cenię takich kolesi: zapytał, wysłuchał, przeanalizował, podjął decyzję ...i wszystko w ciągu trzech godzin brawo Edytowane 19 Września 2016 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Ten Zillion to potężna i mocna maszynka, nie jakaś "popierdółka";) będzie w sam raz do grubszej zabawy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Zillion zamówiony. Pozdrawiam. Gdzie zamawiałeś zilliona ? happy engler ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Dokładnie Tez sie czaiłem wczesniej na nie go ale plany sie zmienily , czasami maja dobre ceny ostatnio kupilem certate 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 @Żbiku jaki dokładnie model masz przy kiju do 150 gr? 6:3 czy 7:3? Ile wynosi nawój przy jednym obrocie-możesz looknąć na pudełko, bo w necie różnie podają....? Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) ale, że gdzie różnie podają ? http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/tatula_hd/index.html Edytowane 19 Września 2016 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 @Żbiku jaki dokładnie model masz przy kiju do 150 gr? 6:3 czy 7:3? Ile wynosi nawój przy jednym obrocie-możesz looknąć na pudełko, bo w necie różnie podają....? Thx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 http://japantackle.com/daiwa-tatulahd.html tutaj podają 67 i 77 cm. Te 71 cm to dla mnie trochę mało, a pytanie czy przy przełożeniu 7:3 już nie będzie oporu przy zwijaniu większych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 http://japantackle.com/daiwa-tatulahd.html tutaj podają 67 i 77 cm. Te 71 cm to dla mnie trochę mało, a pytanie czy przy przełożeniu 7:3 już nie będzie oporu przy zwijaniu większych przynęt.To wszystko zalezy jak te wieksze przynety pracują? Jesli to spinnerbaity, duze obrotówki czy mocno pracujące woblery, to zdecydowanie polecam jak najniższe przelozenie (mi sie udało do takich przynet zdobyć Ziliona 4.9:1). Przy jerkach nie ma takiej duzej różnicy, bo ich praca jest znikoma i spokojnie mozesz wziąć nawet 7.3 wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 jesli chodzi o jerki,to moim zdaniem im nizsze przelozenie tym lepiej ,to jest przyneta szarpana a nie ciagnieta,jerk zupelnie inaczej odchodzi w boki,jest wieksze pole manewru,tak wiec szybkie kasowanie luzu linki nie we wszystkich metodach jest porzadane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 W tym sezonie do najmocniejszego kija jerkowego, podpiąłem Talulę 200HSL 7.3:1, 82cm nawoju, korba 10cm.... i czuje pełna kontrolę nad prowadzonymi jerkami. Takie przełożenie wyjątkowo mim pasowało przy łowieniu z łodzi w dryfie. To tylko kwestia przestawienia się na trochę inne , kontrolowane operowanie multikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 mam troche inne zdanie na ten temat,ale to kwestia indywidualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) jesli chodzi o jerki,to moim zdaniem im nizsze przelozenie tym lepiej ,to jest przyneta szarpana a nie ciagnieta,jerk zupelnie inaczej odchodzi w boki,jest wieksze pole manewru,tak wiec szybkie kasowanie luzu linki nie we wszystkich metodach jest porzadaneJa mam inne zdanie. Nie potrafię jerkować z nawojem mniejszym niż 70 cm. Może to przyzwyczajenie.Jak jerk odejdzie na bok to lubię szybko wybrać luz. Te z mniejszym to u mnie tylko troll.Popieram Bob-a. Edytowane 20 Września 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A ja jerkowałem z powodzeniem 6.3 oraz 8.1 i w obu przypadkach było ok - ilu...tyle opinii:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi