Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ma być dostępna w Niemczech od 23 grudnia, już można zamawiać, http://www.carpfishing.de/product_info.php?info=p12397_DAIWA-Tatula-100HSL.html

Wyniki testu też baaardzo zachęcające

http://www.tackletour.com/reviewdaiwatatula.html

Edytowane przez mirekoko

Nie jest aż tak sporo, bo po dzisiejszym kursie ca 630zł i gwarancja pod nosem. Sugerowana cena jest trochę wyższa http://www.daiwa.de/dw/de/produkte_1/baitcast_rollen_1/tatula/5,1,74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10 i pewnie po tyle będzie u nas. Przypuszczam iż w momencie pojawienia się w sklepach, jak każdy "new" będzie dość cenna, ale przypuszczam że kupując kilka sztuk nie będzie problemem zejście do ceny sprowadzanych ze stanów. W tym tygodniu powinienem znać cenę i termin dostawy do zaprzyjaźnionych sklepów w de.

Edytowane przez mirekoko

tescik ciekawy tylko zaluje paru rzeczy :

ze autor nie porownal bebechow konkurencji tatuli a wybral multik badzmy szczerzy - kultowy i o klase wyzej umiejscowiony ;)

Co do platikowego napedu wodzika - konstrukcje wytrzynale typu stx sx stare revo s tez maja plastikowy naped wodzika wiec o to bym sie nie bal :D

No i sam srodek tatuli - dla mnie liczy sie kolo zebate i pinon a te w Tatuli sa pokaznych rozmiarow i zrobione tak jak w zillonie z mosiadzu ;)

Albo niedoczytalem tego w artku albo tego nie bylo ale nie napisal nic o spasowaniu elementow - ktore jest wedlug mnie na bardzo wysokim poziomie.

A co do tego ze Tatula nie sprawdzi sie z duzymi crankbaitami - zgodze sie w 100%, chyba nie ma multika ktory z przelozeniem 6,2 nadawal by sie do tego na dluzsza mete ;)

Szczerze chcialbym zobaczyc porownanie revo sx / stx a tatula zrobionw przez cenionych wedkarzy - bo ja moge je zrobic ale czy bedzie miarodajne ? :D

Nie chcialbym zostac odebrany jako obronca tatuli ale w swojej klasie jak dla mnie nie ma konkurencji od 8 - 65 gram ( ja tak najciezej lowilem )

hmmm znowu mi wyszlo wypracowanie... :D

rzucalem 8 gramowym woblerem casterem z bigbaita - ale to przyneta mega lotna :) No i kij ma tez znaczenie - jak bede na rybach postaram sie nagrax filmik z rzutami z tatuli + sakura rookie ( 3/4 oz 12 lb mod - fast, wedlug mnie bardziej fast )

• 2 tygodnie później...