moorecki1994 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 HE HE HE widzę że nie ma od niego już ucieczki ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ja też wkraczam na tą drogę i jestem z tego bardzo zadowolony. Dotychczasowe cięższe połowy na casta idą coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Pamiętaj o jednym. Cast to: Cast, dom,praca i cast. Jak Ci się nie podoba, to odwróć kolejność.u mnie wygląda to troszkę inaczej Cast - Praca - Cast - Dom i tak w kółko a od świeta Cast - Cast - Cast - Dom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Wczoraj zakupiony , dzisiaj przetestowany.Jak na mój pierwszy mulit i pierwsze wędkowanie z takim sprzętem to jestem zachwycony ^^Przynęty latały całkiem ładnie już sporo ponad 30 m ( główka 7-10 g) + gumaBrody, a raczej bródki zrobiłem tylko 3 ale do 15 sekund były już rozplątane,Kijek z jakim połączyłem kołowrotek to Dragon MS-X 2,28m 2,5-16g. jak dla mnie bardzo dobry, Co jeszcze napisać, wizualnie Daiwa bardzo ładna wygląda lepiej niż na zdjęciach lakier czarny jak i czerwony z duża ilością drobniutkiego brokatu. Gdzie w końcu go kupiłeś, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Potrzebuje multik do wędki 40-120g ale znając życie to pewnie czasami rzucę i 150g w związku z tym mam pytanie; jakie maksymalne przynęty można stosować z tym kołowrotkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 To niebiescy multik do takich zadań - chyba ze wersja 200 hd ale jej nigdy w ręku nie miałem z daiwy lexa 300 byłaby lepszym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Gdzie w końcu go kupiłeś, jeśli można wiedzieć?Fishing-mart.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Panowie,kupiłem lekką szpulkę do 100HSL, jeszcze nie testowałem. Na temat różnic konstrukcyjnych między HSL a Type-R w sieci jest sporo. Ja mam natomiast pytanie z życia wzięte. Jakie użytkowo odczuję różnice jeżeli dokupiłbym eRkę między tymi dwoma multikami, w takim zestawieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Pytasz się nas jakie Ty odczujesz różnice? Edytowane 8 Grudnia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Pytasz się nas jakie Ty odczujesz różnice? Może zapytam konkretnie. Biorąc pod uwagę warunki, kij, linka, wszystko takie same. Który młynek poradzi sobie lepiej w niższej gramaturze,chodzi o rzuty. 100HSL+lekka szpula, czy fabryczna 100 XSL Type R ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Na logikę to po to jest lekka szpula aby mieć lepsze osiągi w niższych gramaturach ... oczywista oczywistość. I tak powinno być w przypadku tych porównywalnych multików. Ale to pytanie na tyle mnie zaintrygowało, że z ciekawością przeczytam Twoją opinię po testach porównawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Oczywista oczywistość, i to jest oczywiste Z tego co wiem w Type R są inne łożyska,które działają na korzyść rzutów. Szpulka natomiast w oryginale jest cięższa od tej którą dokupiłem do swojej HSL. Zastanawiam się czy biorąc to pod uwagę "ich" szanse na dłuższe rzuty sie wyrównają,czy jednak z jakiś innych powodów R będzie spisywała się jednak lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Czy w ogóle jest sens dywagować w tym temacie klepiąc w klawiaturę? ... na łąkę, pole, boisko lub wodę (nawet jeśli zamarznięta) Ja czekam na odpowiedź od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Drogi Robercie, jeżeli tak mogę. Zadałem pytanie odnośnie porównania tych dwóch multików, dlatego właśnie iż mam tylko jeden z nich,tj. 100HSL+ lżejsza szpulka i zastanawiam się nad tym czy kupić właśnie Type R.Czy nie będą się dublowały użytkowo. Także ja nie mam jak porównać rzeczonych dwóch młynków ze sobą. Zresztą jeżeli miałbym oba, to nie widzę sensu aby zadawać tu tego typu pytania...oczywista oczywistość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Przeczytałem swój pierwszy post,i faktycznie nie wynika z niego że mam tylko jeden z tych młynków. Nie doprecyzowałem w jakim celu pytałem Dzięki Robercie za wyrozumiałość Z postu powyżej chyba już wszystko jasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Drogi Robercie, jeżeli tak mogę. Zadałem pytanie odnośnie porównania tych dwóch multików, dlatego właśnie iż mam tylko jeden z nich,tj. 100HSL+ lżejsza szpulka i zastanawiam się nad tym czy kupić właśnie Type R.Czy nie będą się dublowały użytkowo. Także ja nie mam jak porównać rzeczonych dwóch młynków ze sobą. Zresztą jeżeli miałbym oba, to nie widzę sensu aby zadawać tu tego typu pytania...oczywista oczywistość .No cóż...Mam 100 HSL,zwykłą Type R i CT Type R.Zamawiam lżejszą szpulę do 100 HSL(w celach właśnie poznawczych) i do CT Type R(aby tanio zrobic multika do kija 8lb )Docelowo będę mógł więc zrobić porównanie o które Ci chodzi,pytanie tylko kiedy.Jeśli paczka tak jak ostatnio ugrzęznie gdzieś w Estonii to za ok.półtora miesiąca.Jeśli nie Tobie to może jednak komuś się przyda.Pozdrawiam. Edit:chyba że bywasz w okolicach Poznania,to bier swoją HSL z lżejszą szpulką i możem testować . Edytowane 8 Grudnia 2016 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dobry Tatularz jesteś!Chętnie cierpliwie zaczekam na wyniki testów.Mam 100 XSL Type-R. I mam cierpliwość. Zaczekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dobry Tatularz jesteś!Chętnie cierpliwie zaczekam na wyniki testów.Mam 100 XSL Type-R. I mam cierpliwość. Zaczekam.No,zatatuliłem się nieco .Jak przyleci co zamówione nie omieszkam napisać jak się sprawy mają.Nawiasem mówiąc,gdzie te czasy kiedy się brało kij ze stałoszpulowcem i rzucało po prostu...Tera szpulki,przekładki,zamianki.A wszystko przez Was castingowe ancymony z jerka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 che, che, che ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Ten postęp Nas kiedyś wyalienuje na Amen. No cóż, nie należę do ludzi, którym ten problem spędza sen z powiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 che, che, che ... Smiej się Pan,śmiej...Główną miarą Ciebie obwiniam i Andrzeja @godski-Po którymś Twoim wpisie założyłem w "kupię" wątek o zakupie kija a Andrzej mi go sprzedał,Wasza wina,jesteście u Matki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zmów Zdrowaśkę i brnij dalej,albowiem powiadam Ci.... iż nie jest to koniec Twoich umartwień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Jaaaaaaa ...???!!! Andrzeju ?! Edytowane 8 Grudnia 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 No cóż...Mam 100 HSL,zwykłą Type R i CT Type R.Zamawiam lżejszą szpulę do 100 HSL(w celach właśnie poznawczych) i do CT Type R(aby tanio zrobic multika do kija 8lb )Zdradzisz gdzie zamawiasz szpule do CT Typ R, bo też właśnie mam ten sam zamiar Co Ty z tym Type R zrobić, aby go tak przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi