Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Smiej się Pan,śmiej...

Główną miarą Ciebie obwiniam i Andrzeja @godski-Po którymś Twoim wpisie założyłem w "kupię" wątek o zakupie kija a Andrzej mi go sprzedał,

Wasza wina,jesteście u Matki...

Ja niewinny jestem  :rolleyes: . Przecież Boski  :D  :ph34r: .

A co to za kijek właściwie był?

• Like 1

Jaaaaaaa ...???!!! :D  :D  :D Andrzeju ?!

Odezwała się słodkim głosikiem ukrzywdzona niewinność :P :P :P

Dobra,koniec wygłupów bo OT się zrobił gruby i zaraz pozamiatają.

Poważnie mówiąc,dzięki castingowi poczułem znów dreszczyk emocji,ostatni taki pamiętam przy początkach ze spinningiem(w zasadzie ledwo pamiętam).

Fajne uczucie w dość dojrzałym już wieku próbować czegoś zupełnie nowego,dzięki Ancymony :) .

• Like 2

Dziękuje Bardzo :)

Przesyłkę wybierasz ta darmowa ? :)

I jak  twoim zdaniem lepsza  ta dziurkowania  nie będzie miękkawa ? ;p

Czy  lepiej dziurkowana  bo lżejsza  i będzie lepsza na lekkie przynęty ?

Edytowane przez moorecki1994

Już pamiętam. Tp przezbrojenie i oskrobanie tchnęło w niego drugie życie.

Jak z pierwszym było nie wiem bo w oryginale nie używałem ale teraz działa bardzo fajnie.

Pewnie nawet jak go kiedyś coś zastąpi to jako zapasowy zostanie,choćby z sentymentu :) .

Dziękuje Bardzo :)

Przesyłkę wybierasz ta darmowa ? :)

I jak  twoim zdaniem lepsza  ta dziurkowania  nie będzie miękkawa ? ;p

Czy  lepiej dziurkowana  bo lżejsza  i będzie lepsza na lekkie przynęty ?

Szczerze-nie mam pojęcia,strzał w ciemno.Sprawdzi się to będzie wiadomo,może i innym się przyda.

Ryzyko wtopy jest,ale kto nie ryzykuje nie będzie wiedział.Zamówiłem właśnie tą ażurowaną.

@Drag,zamówiłeś już tą szpulkę? Ja, jak pogoda pozwoli w niedzielę przetestuję swoją 100HSL ze szpulką  chyba 12,7gr.  Jak wszystko pójdzie zgodnie z zamiarem.to w następnym wolnym terminie (następna niedziela)  będę mógł porównać do 100 Type R na standardowej póki co szpuli :D

Mam Tatulę 100HSL z tą lekka szpulą Ray's i swobodnie można ją wtedy podpinać do kijka 8lb (jak komuś pasuje gabarytowo),bo fruwa z niej elegancko od 5g...przy 7-8g,odległości są już naprawdę super,a to gramatura gdzie ''zwykła'' szpula nawet w typie R,dopiero zaczyna coś tam rzucać,przy odpowiednio dobranym oczywiście kiju.

http://jerkbait.pl/topic/25428-najnowsza-nowo%C5%9B%C4%87-daiwa-tatula/page-57

Edytowane przez Paavo
  • Like 1

@Drag,zamówiłeś już tą szpulkę? Ja, jak pogoda pozwoli w niedzielę przetestuję swoją 100HSL ze szpulką  chyba 12,7gr.  Jak wszystko pójdzie zgodnie z zamiarem.to w następnym wolnym terminie (następna niedziela)  będę mógł porównać do 100 Type R na standardowej póki co szpuli :D

Na razie zamówiłem do CT Type R,w poniedziałek zamówię do 100 HSL.

Szczególnie jestem ciekaw jak się poprawią własciwości rzutowe tej pierwszej.Dzisiaj przyszedł Kuying Teton ten ciut mocniejszy,do 10g.

Jutro go obrzucam z standardową CT Type R a jak tylko dojedzie lżejsza szpulka to z nią.Ciekawe co wyjdzie.

Edytowane przez drag