crizz100 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Nawój na obrót możesz obliczyć: ilość linki na szpuli - średnica x 3,14 (liczna pi) x przełożenie (hsl = 7,3). Jeśli masz nawiniętą plecionkę prawie pełną szpule, średnica nawiniętej plecionki wynosi 3,2 cm (szpula ma 3,38) to nawój wynosi 73,4cm (3,2x3,14x7,3). Jeśli nawiniesz plecionki mniej, to nawój będzie mniejszy - np. średnica nawiniętej linki 3cm to nawój wynosi 68,8cm / obrót dla Tatuli 100hslTo akurat wiem, do szkoły chodziłem, ale nie posiadałem informacji o średnicy szpuli więc stąd to pytanie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Ok. Na opakowaniu jest napisane: 77cm na obrót (czyli podane dla linki nawiniętej po krawędź szpuli). W każdym razie we wcześniejszym poście chciałem podkreślić, że ilość linki nawijanej na multiplikator (czy też kołowrotek o stałej szpuli) nie jest parametrem stałym co do wartości. Podawane wartości przez producentów to wartości maksymalne. Zresztą, jeśli ten nawój jest kilka cm niższy, czy to dal łowiącego stanowi jakiś problem? Myślę, że nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Fuck :-) winter is comming:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Jak jest kilka cm to nie ma różnicy ale jak ma 63 lub 77 to już jest roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 To można policzyć bardzo prosto mierząc suwmiarką średnicę nawiniętej plecionki na szpulę i różnica owszem jest. np dla szpulki jak w tatuli mającej 34mm(nawijając pod sam rant) a pusta szpulka ma 17mm czyli nawój jakbyśmy wywalili całą plecionkę z podkładem do dna mamy o połowę mniejszy Druga kwestia, że tak się da tylko w trolu, i nawet przy grubej pletce jeśli wywalimy połowę szpulki czyli 1/4 średnicy zmniejszamy o 1/4 nawój i np.:75cm - (75 * 25%) = 75 - 18,75 = 56,25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek998 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Twórcy1342 postówLokalizacjaPodl.Napisano 15 grudzień 2016 - 17:02Dziś porzucałem trochę z tej szpulki z Alli i jest bardzo ok.,lekkie rzeczy latają tak samo a nawet lepiej niż z Aldka HG,.Magnetyk dokręcony na 13,bo poniżej zaczynało brodzić.Przy 15g. zakręcony na maxa.Wir 4g.-20m.,gumka 6cm.+gł.6g-30m.,wirujący ogonek-10g.-40m. Wszystko pod lekki wiaterek... WITAM jaki kijek stosujesz pod te lekkie przynęty do tatuli?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Dzieki uprzejmości Kolegi, zamówiłem sobie na próbę 2szt Tatuli CT, 6.3 i 7.3. Zobaczymy co to warte. Bede miał porównanie do mojej obecnej Tatuli 100HSL, do której nie mam żadnych zastrzeżeń Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Kuba tu też nie powinienes miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ja liczę na to, że Kubie nie będą pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Żbiku z ali zamawiałeś? Ja zamówiłem CT 7.3 i czekam na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dzieki uprzejmości Kolegi, zamówiłem sobie na próbę 2szt Tatuli CT, 6.3 i 7.3. Zobaczymy co to warte. Bede miał porównanie do mojej obecnej Tatuli 100HSL, do której nie mam żadnych zastrzeżeń Będziesz Pan zadowolony.Ja nie mam co do pracy CT(z tym że Type R) żadnych uwag.Jeśli chodzi o "leżalność" to zwłaszcza osobom o mniejszych dłoniach powinna bardzo ładnie leżeć.Ja akurat mam łapska duże i długie palce ale i tak czuję dużą różnicę między zwykłą Tatulą a CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Żbiku z ali zamawiałeś? Ja zamówiłem CT 7.3 i czekam na dostawę.Tak, wyszło jakoś 820zł za 2szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Tak, wyszło jakoś 820zł za 2szt Ciekawe jak podatki. Jak wysyłka będzie z Europy to szansa na ich brak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Tak, wyszło jakoś 820zł za 2szt Ja za sztukę zabilułem coś ok 390zeta,tylko ciekawe czy dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Mam maly problem przy zamowieniu mojej zguby.Mianowicie, czy gubiac to automatycznie gubie i musze zamowic pozycje #53 i #54 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ciekawe jak podatki. Jak wysyłka będzie z Europy to szansa na ich brak jest.Idzie to to od skośnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Idzie to to od skośnych... To nie dobrze. Oby poszło dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 To nie dobrze. Oby poszło dobrze.Oni jeśli chodzi o Ali mają dobrą ochronę kupujących, lepszą niż nasze allledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Oni jeśli chodzi o Ali mają dobrą ochronę kupujących, lepszą niż nasze allledrogo.Tu chodzi o Vat a nie ochronę przed nieuczciwym sprzedawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Czyli dokładamy do 500 + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Czyli dokładamy do 500 +Generalnie same podatki nie są złe w założeniu. Ich redystrybucja niestety tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Moja tatula już w Łodzi,czekam na listonosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Moja tatula już w Łodzi,czekam na listonosza Napisz jak dojdzie i w jakim stanie. Mam zamiar kupić Tatule CT HSL 7.3:1 z Ali ale się waham. Jeszcze jak byś linka wysłał od kogo kupowałeś. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Napisz jak dojdzie i w jakim stanie. Mam zamiar kupić Tatule CT HSL 7.3:1 z Ali ale się waham. Jeszcze jak byś linka wysłał od kogo kupowałeś.Zamawiałem od tego sprzedawcy Ali zaraz jadę na pocztę odebrać,jak wrócę wstawię fotki tego co otrzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi