Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to trochę szukanie dziury w całym...szum od wodzika,jasne...bo jest podparty na 2 tulejach z plastiku i ma zakroplone kilka kropel oleju.Kolego @godski,u Ciebie cisza,bo o ile się niemylę od praktycznie nowości założone masz łożyska w miejsce tuleji,podobnie jak ja i jeszcze wielu innych...+do tego lekki smar na wodzik zamiast oleju i jest cisza.

Edytowane przez Paavo

witam wszystkich. mam zamiar kupić tatule i nie wiem na  który model sie zdeczydować 100 taype r albo 200.chcę go włożyć pod kija savage butchlight 258cm 30-80g pod przynety do 65gr.przeglądnąłem troche internetu i przaktycznie niczym sie nie różnią tylko dł. korbki i wagą a co do wielkości korpusu to nie znalazłem informacji.bardziej bym chciał 100 taype r z uwagi na kolor ale  nie wiem czy wytrzyma przy takim obciążeniu i czy rozmiar miedzy oboma  jest widoczny.prosze o pomoc

pozdro patryk.

https://www.youtube.com/watch?v=hlOmGrTOcsg

Film pogladowy, tatula ct ze szpulka z ali, niby zaden tam ul, bo 15g+3 calowa guma, ale 60m i brak koniecznosci hamowania paluchem robi wrazenie. Moja szpulka z ali tez dzisiaj doszla (22 dni), w czwartek zapowiadaja spore ocieplenie, to sprobuje cos potestowac. 

https://www.youtube.com/watch?v=hlOmGrTOcsg

Film pogladowy, tatula ct ze szpulka z ali, niby zaden tam ul, bo 15g+3 calowa guma, ale 60m i brak koniecznosci hamowania paluchem robi wrazenie. Moja szpulka z ali tez dzisiaj doszla (22 dni), w czwartek zapowiadaja spore ocieplenie, to sprobuje cos potestowac. 

Obejrzałem filmik i poszedłem dalej,coś takiego zauważyłem  drag clicker tu rozumiem że słychać odgłos plecionki wybieranej z hamulca,sprawdzał to ktoś?

Edytowane przez pikeft

http://www.ebay.pl/sch/dr.trout/m.html?item=291989602524&hash=item43fbefc0dc%3Ag%3AI-0AAOSwmc1XPbWy&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562

tutaj mozna to kupic:) mozna tez samemu zrobic

kto pierwszy kupuje do tatuli :P

widze ze 5 sztuk dostepnych....

bede sledzil jak ubywa

Edytowane przez hose4ras

Dokładnie 10,1gr. Sprawdzone ;)

Bartku,znaczy że już masz.W związku z tym że moja leci chyba jakąś trasą międzygwiezdną przez inną galaktykę :angry:  zapytam czy już testowałeś?Jeśli tak to jakie wnioski?Najbardziej chodzi mi oczywiście o długość rzutów w porównaniu do standardowej szpuli.