Novis Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zatem racja jest gdzieś tam po środku. Chyba bardziej od sprzętu zależy. Chodzi mi o to, iż nawijam plecionkę na młynek z nowej szpulki. Jest prawie pełna(szpulka na multiku). Z czasem, z wiadomych względów zaczyna jej ubywać, ale zauważalnie rzuty się wydłużają. Oczywiście do jakiejś tam granicy, która na pewno będzie płynna. To właśnie miałem na myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Rzuty są bardziej płynne, wraz ze zmiękczającą się plecionką . To też należy uwzględnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) do mnie tez dotarly lekkie szpule,do tatuli i curado 101dna pierwszy rzut oka ta od tatuli,pierwsza klasa Edytowane 20 Stycznia 2017 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 do mnie tez dotarly lekkie szpule,do tatuli i curado 101dna pierwszy rzut oka ta od tatuli,pierwsza klasa Gdzie brałeś do Curado i czy była może do 201? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) http://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/shimano.html ja bralem tuale do 201 masz tutajhttp://roulementcasting.com/avail-bobines/ Edytowane 20 Stycznia 2017 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Ja zakupiłem niedawno i śmiga aż miło,ochrona kupujących jest bardzo dobra. Dzis dostałem paczuszkę z dwoma nowymi Tatulkami CT W porównaniu ze stara Tatula 100HSL, nowy model CT jest odczuwalnie węższy i trochę lzejszy i bardzo fajnie leży w dłoni. Niestety pierwsze testy szybko nie nastąpią. Przyszła dziś (po 9 dniach) moja CT R type z alli i wszystko w 100% ok!!! Teraz czekam na 10 gramową szpulę i zobaczymy jak to będzie latać na lekko,a i później do tego ceramiki Kattobi Panowie, jeżeli to nie tajemnica, u którego sprzedawcy zamawialiście? Przyznam że jeszcze nic nie kupowałem na Ali..,i mam pewne obawy jeżeli chodzi o "sprawy techniczne" co do zamówienia. Chcę chociaż wiedzieć który sprzedawca jest pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 WEST DOOR FISHING TACKLE STORE3 razy zamawiałem i trzy razy wszystko było OK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 A dokładnie tu: https://pl.aliexpress.com/store/1629494?spm=2114.12010108.0.0.9HLSgL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 WEST DOOR FISHING TACKLE STORE3 razy zamawiałem i trzy razy wszystko było OK.Ja także stąd.Dwie tatule i szpulka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Również zamawiałem z West Door FT i szybko doszła. Ile waży szpula od Tatuli CT ?Ważyłem przed chwilką szpulę tatuli ct z ali 17g. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 http://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/shimano.html ja bralem tuale do 201 masz tutajhttp://roulementcasting.com/avail-bobines/Niestety szukam do curado D, a tu tylko E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 do mnie tez dotarly lekkie szpule,do tatuli i curado 101dna pierwszy rzut oka ta od tatuli,pierwsza klasaJeżeli tunningowa szpula jest podobnie wytrzymała jak ta https://www.youtube.com/watch?v=MJUdAxXD184 , to jest moc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Po dwóch wypadach treningowych z tatulką CT+ lekka szpulka 10,2g.+ łożyska ceramiki z Alli.(te docelowo zmieniam na Kattobi BSF,które są w drodze) mogę już napisać parę słów... Kijek którym rzucałem to Cousins ESP 703-2,linka pomarańczowy sunline super pe 8-10lb. Chciałem sprawdzić czy wyjdzie z tego coś ok. castowego UL.Rzutowo wyglądało to tak: wirujący ogonek 10g-50 obrotów korbą,boleniowy wobek 7cm. 12g. i guma 7cm. na 8g.-46obr.,wirówka 4g.-30 obrotów.zwarte wobki ok.3,5-4g. ,dł.4-6cm. (typu hornet i różne moje) 20-25 obr.,najlżejsza rzecz jaka miałem jaziowy bączek 2,5cm-2,5g.(razem z agrafką i krętlikiem)-16-20obr. Reasumując dla mnie wystarczy gdyż łowię tu w NL głównie okonie na lekko a najmniejsze przynęty to 7cm. guma na 5g. główce i wirujący ogonek 10g. Ogarnie też w razie potrzeby moje łowienie pstrągów w małych nizinnych rzeczkach gdzie z masa przynęty raczej nie schodzę poniżej 4g.,a rzuty są maksymalnie 10-15 metrowe (na dłuższe nie pozwalają warunki łowisk). Ale od biedy da też radę połowic klenie na rafach (z łódki lub brodząc) na pękate lotne woblerki min. 3,5cm. podczas np.przerwy w bolkowaniu... Pozdr.Wobi Ps.Porównam go jeszcze przy okazji rzutowo z Abu LT kolegi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Niestety szukam do curado D, a tu tylko Eniestety do 201D nie ma i nigdy nie bylo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Powie mi Ktoś czy oryginalna szpula z tatuli ct typ R pasuje do tatulo ct ? chodzi mi o rozmiary 100HSBo płytkie szpule sa jednakowe do zwykłej CT i CT typ R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Custom Rods Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Tak, to to samo. Różnią się szczegółami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Tak, to to samo. Różnią się szczegółami. W R-type chyba jest odrobinkę lżejsza?Niestety nie mam zwykłej CT żeby zważyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Panowie czy też macie luz wzdłuż osi korbki przy zablokowaniu kciukiem szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Szybkie pytanko: 70% sandacz na silikon 20-40 gr, 30% szczupak na jerki 20-50 gr - wybrać CT HL (6.3) czy CT HSL (7.3)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Ja bym brał hsl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Panowie czy też macie luz wzdłuż osi korbki przy zablokowaniu kciukiem szpuli?Norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Norma Wszystkie multiki tak mają? Nie da sie tego skasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wszystkie multiki tak mają? Nie da sie tego skasować?Moja każda Tatula tak ma, a wszystkie mam praktycznie od nowości. Po co to likwidować? Nie przeszkadza przecież w niczym absolutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wszystkie multiki tak mają? Nie da sie tego skasować? nie wszystkie, moj np. morrum zx tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Mój CC 101 DC też taki jakiś "bezluzowy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi