Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Zatem racja jest gdzieś tam po środku. Chyba bardziej od sprzętu zależy. Chodzi mi o to, iż nawijam plecionkę na młynek z nowej szpulki. Jest prawie pełna(szpulka na multiku). Z czasem, z wiadomych względów zaczyna jej ubywać, ale zauważalnie rzuty się wydłużają. Oczywiście do jakiejś tam granicy, która na pewno będzie płynna. To właśnie miałem na myśli.

• Like 1

Ja zakupiłem niedawno i śmiga aż miło,ochrona kupujących jest bardzo dobra.

Dzis dostałem paczuszkę z dwoma nowymi Tatulkami CT ;)

W porównaniu ze stara Tatula 100HSL, nowy model CT jest odczuwalnie węższy i trochę lzejszy i bardzo fajnie leży w dłoni.

Niestety pierwsze testy szybko nie nastąpią.

Przyszła dziś (po 9 dniach) moja CT R type z alli i wszystko w 100% ok!!! 

Teraz czekam na 10 gramową szpulę i zobaczymy jak to będzie latać na lekko,a i później do tego ceramiki Kattobi  B)

Panowie, jeżeli to nie tajemnica, u którego sprzedawcy zamawialiście? Przyznam że jeszcze nic nie kupowałem na Ali..,i mam pewne obawy jeżeli chodzi o "sprawy techniczne" co do zamówienia. Chcę chociaż  wiedzieć który sprzedawca jest pewny ;)

Po dwóch wypadach treningowych z tatulką CT+ lekka szpulka 10,2g.+ łożyska ceramiki z Alli.(te docelowo zmieniam na Kattobi BSF,które są w drodze) mogę już napisać parę słów... Kijek którym rzucałem to Cousins ESP 703-2,linka pomarańczowy sunline super pe 8-10lb. Chciałem sprawdzić czy wyjdzie z tego coś ok. castowego UL.Rzutowo wyglądało to tak: wirujący ogonek 10g-50 obrotów korbą,boleniowy wobek 7cm. 12g. i guma 7cm. na 8g.-46obr.,wirówka 4g.-30 obrotów.zwarte wobki ok.3,5-4g. ,dł.4-6cm. (typu hornet i różne moje) 20-25 obr.,najlżejsza rzecz jaka miałem jaziowy bączek 2,5cm-2,5g.(razem z agrafką i krętlikiem)-16-20obr.

Reasumując dla mnie wystarczy gdyż łowię tu w NL głównie okonie na lekko a najmniejsze przynęty to 7cm. guma na 5g. główce i wirujący ogonek 10g. Ogarnie też w razie potrzeby moje  łowienie pstrągów w małych nizinnych rzeczkach gdzie z masa przynęty raczej nie schodzę poniżej 4g.,a rzuty są maksymalnie 10-15 metrowe (na dłuższe nie pozwalają warunki łowisk). Ale od biedy da też radę połowic klenie na rafach (z łódki lub brodząc) na pękate lotne woblerki min. 3,5cm. podczas np.przerwy w bolkowaniu...

post-48686-0-94040200-1485025072_thumb.jpg

Pozdr.Wobi

Ps.Porównam go jeszcze przy okazji rzutowo z Abu LT kolegi.

• Like 3