WOBI Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Moje wsystkie tsy som z Thailand (łącznie z R-type z Alli...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 O ile wiem nie ma Tatul Made in China. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Paczka odebrana,dobrze zapakowana.Mogę porównać tylko z tą samą wersją którą macałem w sklepie i wydaje się być to samo.Co do eszty chodzi ładnie nic nie szumi cichutko reszta wyjdzie nad wodą,być może jutro jeszcze z rana pojadę na testy bo przy okazji mam kilka swoich jerków do przetestowania.Pytanie do osób które kupowały ten sprzęt w sklepie w kraju jak wygląda zawartość pudełka bo u mnie był tylko multik i instrukcja.WP_20161230_17_42_49_Pro_LI.jpgWP_20161230_17_42_03_Pro.jpgWP_20161230_17_42_12_Pro_LI.jpgWP_20161230_17_42_30_Pro_LI.jpgTo jest tatulka z Ali,kilka stron wcześniej wrzucałem po rozpakowaniu paczuszki.Później macałem taką w sklepie i jest to to samo. Edytowane 5 Lutego 2017 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Mówiąc ze robione w chinach nie miałem na myśli chin tylko to że są produkowane raczej w tym samym miejscu a potem rozprowadzane po świecie więc czy kupimy w Polsce czy Chinach czy gdzieś indziej to powinny one być i tak z tego samego miejsca produkcji moja też z Tajlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam, mam taką małą zagwoatkę, a mianowicie kolega zaprasza mnie w maju na wypad na belony. Będziemy łowić w zatoce gdańskiej. Mam problem z wyborem sprzętu tym bardziej że będzie to mój pierwszy wypad na morze i może ostatni dlatego nie chciał bym kupować dodatkowo sprzętu na ten jeden raz i pomyślałem że wezmę ciasta do 50g i daiwe tatule którą posiadam i tu pojawia się pytanie czy da radę w słonej wodzie? Choć kolega zapewnia mnie że w zatoce jest nie wielkie zasolenie wolę spytać co Wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Nie będzie za bardzo frajdy z łowienia belon takim kijem.Co do tatuli to myślę że jak wypłuczesz po łowieniu pod ciepłą wodą to nic jej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Jeżeli cast, to taki do realnie 30g i lepiej nie za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Ok dzięki, pomyślę jeszcze czy nie zarzucić jakiegoś spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuA Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Panowie, czy są jakieś dodatkowe opłaty jak się sprowadza z ali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuA Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Nie ukrywam, ze tez sie przymierzam do Tatuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Panowie, czy są jakieś dodatkowe opłaty jak się sprowadza z ali?Vat czyli kwota zakupu +23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Panowie, czy są jakieś dodatkowe opłaty jak się sprowadza z ali?Poproś gościa żeby oznaczył paczkę jako gift, zadeklarował wartość 45euro i nakleił naklejkę z logiem CE.To daje spora szanse na unikniecie dopłacania tych 80zł plus około 4zł opłaty pocztowej za "przedstawienie paczki do kontroli celnej".Jest jeszcze możliwość zmiany ceny na wiadomości e-mail ze sklepu, ale to nie jest legalne postępowanie, dlatego warto się wcześniej zastanowić "czy warto ryzykować dla 80 dych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Celnicy już raczej w "gifty" nie wierzą ;-) Mocno chodzi mi po głowie CT z lekką szpulką, teraz używam innego Chińczyka i lata z niego bardzo zadowalająco ale jednak korci. Może ktoś z okolic Bydgoszczy posiada ten sprzęcik i dałby porównać rzuty z moim? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 No i przyjechało Paczka szła dokładnie 16 dni, dodarła w stanie idealnym, wszystko ładnie zapakowaneLepiej się chyba nie dało Szpulka pasuje idealnie Kilka zdjęć dla ciekawskich: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 A do mnie przyszła Tatula CT Type-R Paczka szła 18 dni. i tez dotarła w stanie idealnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Płaciłeś cło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Płaciłeś cło ?Cło nie ważne. Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Ani Cła ani VATu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorecki1994 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 a kazałeś jakoś oznaczyć jako gift albo ze wartość poniżej 45 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Też dostałem szpulkę do steeza i ile kosztowała na stronie tyle zapłaciłem https://es.aliexpress.com/item/DIY-DAIWA-STEEZ-SV-SS-SV-TD-Z-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REELSPOOL/32589574504.html?spm=2114.10010408.1000013.9.WebZ4O&scm=1007.13339.33317.0&pvid=e5eacb37-4498-4a95-87dc-89ee9682883c&tpp=1&detailNewVersion=&categoryId=100005542 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie. Po prostu kupiłem na Ali u jednego sprzedawcy tak jak inni i przyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Sprzedawcy w Chinach b.dobrze wiedzą na czym polega handel w EU i b.dobrze orientują się w naszych przepisach celnych.Wartość przesyłki zawsze jest zaniżona bez względu na to co się kupuje.Moja paczka z np. z tatulą była opisana prawidłowo " fishing reel" natomiast wartość jaka widniała na paczce to 15$.Nie mniej jak ma się pecha to nawet zakupy za 10 dolców można mieć oclone.Ale raczej jak nie kupuje się ilości hurtowych jakiegoś towaru to przechodzi wszysto bez boleśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Custom Rods Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie clą bo to przesyłki nierejestrowane (de facto listy). Jeśli byś zamówił przesyłkę kurierską np EMS to cło masz na bank bo musi być wskazana wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie clą bo to przesyłki nierejestrowane (de facto listy). Jeśli byś zamówił przesyłkę kurierską np EMS to cło masz na bank bo musi być wskazana wartość.Nie do końca. Mój kijek z Ali leciał do mnie Fedexem i ani VATu ani tym bardziej cła nie płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Dostawałem różne przesyłki rejestrowane i nierejestrowane, kurierskie i zwykłe.Na każdej była podana wartość i opis zawartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi