Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Paczka odebrana,dobrze zapakowana.Mogę porównać tylko z tą samą wersją którą macałem w sklepie i wydaje się być to samo.

Co do eszty chodzi ładnie nic nie szumi cichutko reszta wyjdzie nad wodą,być może jutro jeszcze z rana pojadę na testy bo przy okazji mam kilka swoich jerków do przetestowania.

Pytanie do osób które kupowały ten sprzęt w sklepie w kraju jak wygląda zawartość pudełka bo u mnie był tylko multik i instrukcja.

attachicon.gifWP_20161230_17_42_49_Pro_LI.jpg

attachicon.gifWP_20161230_17_42_03_Pro.jpg

attachicon.gifWP_20161230_17_42_12_Pro_LI.jpg

attachicon.gifWP_20161230_17_42_30_Pro_LI.jpg

To jest tatulka z Ali,kilka stron wcześniej wrzucałem po rozpakowaniu paczuszki.Później macałem taką w sklepie i jest to to samo.

Edytowane przez pikeft

Mówiąc ze robione w chinach nie miałem  na myśli  chin tylko to że są produkowane raczej w tym samym miejscu a potem rozprowadzane po świecie więc czy kupimy w Polsce  czy Chinach czy gdzieś indziej to powinny one być i tak z tego samego miejsca produkcji :)
moja też z Tajlandii :)

Witam, mam taką małą zagwoatkę, a mianowicie kolega zaprasza mnie w maju na wypad na belony. Będziemy łowić w zatoce gdańskiej. Mam problem z wyborem sprzętu tym bardziej że będzie to mój pierwszy wypad na morze i może ostatni dlatego nie chciał bym kupować dodatkowo sprzętu na ten jeden raz i pomyślałem że wezmę ciasta do 50g i daiwe tatule którą posiadam i tu pojawia się pytanie czy da radę w słonej wodzie? Choć kolega zapewnia mnie że w zatoce jest nie wielkie zasolenie wolę spytać co Wy o tym sądzicie?

Panowie, czy są jakieś dodatkowe opłaty jak się sprowadza z ali?

Poproś gościa żeby oznaczył paczkę jako gift, zadeklarował wartość 45euro i nakleił naklejkę z logiem CE.

To daje spora szanse na unikniecie dopłacania tych 80zł plus około 4zł opłaty pocztowej za "przedstawienie paczki do kontroli celnej".

Jest jeszcze możliwość zmiany ceny na wiadomości e-mail ze sklepu, ale to nie jest legalne postępowanie, dlatego warto się wcześniej zastanowić "czy warto ryzykować dla 80 dych" ;)

Celnicy już raczej w "gifty" nie wierzą ;-)

Mocno chodzi mi po głowie CT z lekką szpulką, teraz używam innego Chińczyka i lata z niego bardzo zadowalająco ale jednak korci. Może ktoś z okolic Bydgoszczy posiada ten sprzęcik i dałby porównać rzuty z moim? :-)

Sprzedawcy w Chinach b.dobrze wiedzą na czym polega handel w EU i b.dobrze orientują się w naszych przepisach celnych.

Wartość przesyłki zawsze jest zaniżona bez względu na to co się kupuje.

Moja paczka z np. z tatulą była opisana prawidłowo " fishing reel" natomiast wartość jaka widniała na paczce to 15$.

Nie mniej jak ma się pecha to nawet zakupy za 10 dolców można mieć oclone.

Ale raczej jak nie kupuje się ilości hurtowych jakiegoś towaru to przechodzi wszysto bez boleśnie.

Nie clą bo to przesyłki nierejestrowane (de facto listy). Jeśli byś zamówił przesyłkę kurierską np EMS to cło masz na bank bo musi być wskazana wartość.

Nie do końca. Mój kijek z Ali leciał do mnie Fedexem i ani VATu ani tym bardziej cła nie płaciłem.