Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

a kazałeś jakoś oznaczyć jako gift albo ze wartość poniżej 45 ? 

Boże drogi cały czas to samo, jak masz coś kupować powyżej 50$ to musisz sie liczyć z VAT +23% a to czy przejdzie czy nie to tylko czysty fart. A nie cuda typu ładny opis gift 

Edytowane przez crizz100

u mnie i tak ali odpada :P

ostatnie pytanko jeśli chodzi o przedział wagowy przynęt który podałem (tym bardziej, że ma to być pierwszy multik) lepszym wyborem będzie zwykła tatula Tatula 100HSL z FM za 7 stówek  czy lepiej dozbierać do JDM np. od mefista??

zależy mi żeby to był porządny sprzęt.

z góry uprzedzam, że napis JDM nie powoduje u mnie wzwodu.  lans też mnie nie interesuje ;) :P :P

Mam zwykłą 100HSL i 103SHL i moim zdaniem nie warto do niej dopłacać. Ma odrobinkę płytsza i lżejszą szpulę co jest na plus,waży 5g. mniej ,przez to że ma węższą korbkę 85mm z innymi knobami.Ta od zwykłej tatuli 90mm bardziej mi pasuje (knoby też).

Ostatnim postom muszę przyklasnąć. Nie uważam swojej setki Type-R gorszej od 103. Ba, te, co miałem w ręce, wedle mojej subiektywnej opinii pracowały gorzej. A gwarancja? Przy nowym multiku zza oceanu nie jest przeze mnie w ogóle brana pod uwagę.

• Like 1

Ostatnim postom muszę przyklasnąć. Nie uważam swojej setki Type-R gorszej od 103. Ba, te, co miałem w ręce, wedle mojej subiektywnej opinii pracowały gorzej. A gwarancja? Przy nowym multiku zza oceanu nie jest przeze mnie w ogóle brana pod uwagę.

Dokładnie tak samo uważam.Dodatkowo wiele osób pisze o braku gwarancji.To nie jest prawda że przy zakupie z Ali nie ma gwarancji.Nie ma po prostu gwarancji polskiego sprzedawcy.

Może tak by  napisać w jednym miejscu o różnicach w budowie poszczególnych modeli Tatulek wychodząc od podstawowego modelu 100HL/HSL

Dopisujcie sprawdzone informacje

1. 200 HL/HSL 

- większa pojemność szpulki (głębsza szpulka)

2. 200HD

- większa pojemność szpulki

- większa średnica i szerokość szpulki

- korbka 90 mm  ???

- większa przekładnia ???

3. 150 HD Custom

???