godski Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Przecież jest jeszcze hd z głęboką szpulą Piszę o CT. Tam nie ma wersji z głęboką szpulką. Zwykła i HD są dużo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 W katalogu Tatula 100HSL i Tatula CT 100HSL ma podaną identyczna pojemność szpuli 135/0,32 a czytam, że mają inne szpule. Jaka jest rzeczywista ich pojemność i ile nawinie się plecionki Daiwa Tournament 8X 0,26mm na zwykła Tatulę a Tatulę CT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 CT ma węższą szpule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tendo11 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 CT ma węższą szpule.węższą, ale głębszą. stąd ta sama pojemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Ile nawinie się plecionki Daiwa Tournament 8X 0,26mm lub podobnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Panowie, które przełożenie sprawdzi się przy jerkowaniu 6.3 czy 7.3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Większość odpowie 6,3:1 (ja też) ale używam 7,3:1 do najcięższych klocków (120-140g) i jestem zadowolony i nie widzę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 dzięki.mam zamiar użytkować do 60g, w tym gumy, czyli 6.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Szykuje się nowy patyk i zastanawiam się coraz mocniej nad Tatulą. Model w fazie wyboru czy ktoś używa przy trolingu jeśli tak to który model i jaki czas go katuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Dla mnie 6,3:1 za wolne. Najbardziej pasuje mi nawój 72-78 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 ...bo nie przełożenie ale nawijane centymetry są najważniejsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Większość odpowie 6,3:1 (ja też) ale używam 7,3:1 do najcięższych klocków (120-140g) i jestem zadowolony i nie widzę problemu Tatulą rzucasz tymi klockami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 ...z Tatuli. Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) a kazałeś jakoś oznaczyć jako gift albo ze wartość poniżej 45 ? Boże drogi cały czas to samo, jak masz coś kupować powyżej 50$ to musisz sie liczyć z VAT +23% a to czy przejdzie czy nie to tylko czysty fart. A nie cuda typu ładny opis gift Edytowane 23 Lutego 2017 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 u mnie i tak ali odpada ostatnie pytanko jeśli chodzi o przedział wagowy przynęt który podałem (tym bardziej, że ma to być pierwszy multik) lepszym wyborem będzie zwykła tatula Tatula 100HSL z FM za 7 stówek czy lepiej dozbierać do JDM np. od mefista??zależy mi żeby to był porządny sprzęt.z góry uprzedzam, że napis JDM nie powoduje u mnie wzwodu. lans też mnie nie interesuje :PMam zwykłą 100HSL i 103SHL i moim zdaniem nie warto do niej dopłacać. Ma odrobinkę płytsza i lżejszą szpulę co jest na plus,waży 5g. mniej ,przez to że ma węższą korbkę 85mm z innymi knobami.Ta od zwykłej tatuli 90mm bardziej mi pasuje (knoby też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Moja tatuszka doszła w niecałe 2 tygodnie, wszystko super, ładnie, pięknie. Jak ktoś jest zdecydowany na wersję CT to przeplacanie w Polsce to po prostu głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Teoretycznie za to przepłacanie masz gwarancje.Są osoby, którym na gwarancji zależy. Ja osobiście też kupiłem z Ali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Gwarancja to ściema, w dzisiejszych czasach jak coś ma się popsuć to i tak dzieje się to po gwarancji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Poza tym serwis w Polsce Cormoran - Daiwa to jakaś parodia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 bądź nie uwzględniają, bo z winy użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Ostatnim postom muszę przyklasnąć. Nie uważam swojej setki Type-R gorszej od 103. Ba, te, co miałem w ręce, wedle mojej subiektywnej opinii pracowały gorzej. A gwarancja? Przy nowym multiku zza oceanu nie jest przeze mnie w ogóle brana pod uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Ostatnim postom muszę przyklasnąć. Nie uważam swojej setki Type-R gorszej od 103. Ba, te, co miałem w ręce, wedle mojej subiektywnej opinii pracowały gorzej. A gwarancja? Przy nowym multiku zza oceanu nie jest przeze mnie w ogóle brana pod uwagę.Dokładnie tak samo uważam.Dodatkowo wiele osób pisze o braku gwarancji.To nie jest prawda że przy zakupie z Ali nie ma gwarancji.Nie ma po prostu gwarancji polskiego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam panowie zastanawiam sie nad kupnem tatuli pod kij do 120g obslugiwal bedzie gumy 100g w porywach do 120g teraz pytanie ktora tatula pociagnie bez problemu takie wabiki.Z gory wielkie dzieki za odp pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 ...nie będę powtarzał mojej odpowiedzi w winnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Może tak by napisać w jednym miejscu o różnicach w budowie poszczególnych modeli Tatulek wychodząc od podstawowego modelu 100HL/HSLDopisujcie sprawdzone informacje 1. 200 HL/HSL - większa pojemność szpulki (głębsza szpulka) 2. 200HD- większa pojemność szpulki- większa średnica i szerokość szpulki- korbka 90 mm ???- większa przekładnia ??? 3. 150 HD Custom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi