Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

zillionowi jeszcze dlugo zadna inna daiwa, ani shimano, nie strzeli w kolano B)

Wiem, że się mało znam i pewnie sie narażę,  ale mam przed sobą trzy Daiwy - Alphasa, Zilliona Type R i Tatulę . Na pierwszy rzut oka wszystkie dobrze spasowane, ładnie kręcą. Szpulki o zblizonej wadze. Tyle , że w Zillionie najwęższa.

Alphasem i Tatulą rzucałem - Revo wysiada. Załóżmy, że mam 1500,00 na młynek. Nie wybrałbym Zilliona....... Alphas 600-700 zł , Tatula 550-600 a Zillion R 1500 zł. To 2-3 razy więcej od tańszych modeli. Dla mnie bez sensu.

• Like 1

Gadajta se co chceta !  :) Wasza Luna może CC najwyżej  buty wyczyścić. A Tatule, Zilliony etc mogą takoż zrobic Starym Chronarchom(np B czy BSV) czy nowemu Antkowi   B)

U.

P.S.: żeby nie było, ze nie wiem o czym gadam mam wszystkie w/w oprócz Tatuli i Luny(miałem)

Edytowane przez Ugly
  • Like 1

Ja nie muszę mieć dopieszczonych multików. Ja multikiem to tylko jerki rzucam. Ważna moc i szeroka szpula. Duże przełożenie.

Luna odpada - ciężka i wolna. Poza tym nie lubię okragłych.

Ale jaka ładna... :) A jak by jeszcze miała line alarm to nie istniałby dla mnie żaden inny młynek do trollingu :)

W ofercie sklepu naszego forumowego ulubieńca - Pana Czesia ( Fishing Mart ) , jest Tatula za niecałe 600zł. Na razie jeszcze jest niedostępna ale myślę że w okolicy marca będzie do kupienia.

Tylko nie zapomnijcie sprawdzić czy razem z kołowrotkiem dostajecie paragon i upewnijcie się czy zakupiony sprzęt jest należycie wymoczony w wannie Pana Czesia. ( co jak wiadomo , jest gwarancją najwyższej jakości produktu ).

Edytowane przez samwieszkto

• 3 tygodnie później...