rolen Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Mnie akurat spotkalo rozczarowanie u tego sprzedawcy... Towar oplacony, podany tracking number, a przesylka nie ruszyla z miejsca przez 2 tygodnie W konsekwencji otworzylem spor i odebralem pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 https://pl.aliexpress.com/store/product/2017-NEW-MODEL-DAIWA-TATUAL-CT-100H-100HL-100HS-100HSL-CS-low-profile-fishing-reel-Max/1629494_32807036321.html?spm=2114.12010612.0.0.d9g6n7 Tatula CS ktoś wie co to za nowość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 https://pl.aliexpress.com/store/product/2017-NEW-MODEL-DAIWA-TATUAL-CT-100H-100HL-100HS-100HSL-CS-low-profile-fishing-reel-Max/1629494_32807036321.html?spm=2114.12010612.0.0.d9g6n7 Tatula CS ktoś wie co to za nowość? Ciekawość.Jedyna różnica w parametrach z pudełka to o 5g. niższa waga niż zwykła CT.Chyba nic innego,tylko knoby korkowe i pokrętło docisku szpuli inaczej wygląda.Chyba że szpulka jakaś inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ładna ta tatulka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ładna ta tatulka A mnie się bardziej podoba z czerwonymi akcentami.....wymiana knobów na jakieś subtelnie nieco eleganckie, zdecydowanie mniej gumowe.....i może uchodzić za sprzęt minimum pół klasy wyższej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dla mnie to pół klasy niżej. Nie lubię jasnego korka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Czy polecacie tak grubą linkę jak zaleca producent czyli 0.32 w górę jeżeli mam zamiar łowić przynętami w przedziale 15-45 gram, czy można śmiało zjechać niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 0.28-0,30 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Myślałem szczerze o 0,20 ale doświadczenia z castem 0 wiec może być to totalne nieporozumienie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Czy polecacie tak grubą linkę jak zaleca producent czyli 0.32 w górę jeżeli mam zamiar łowić przynętami w przedziale 15-45 gram, czy można śmiało zjechać niżej?Polecam YGK Veragass , linka dedykowana do ciężkich" łowów , Jeśli to początki Casta 1,5 PE ( 25lb) powinna być OK . Solidna linka w przyzwoitej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Myślałem szczerze o 0,20 ale doświadczenia z castem 0 wiec może być to totalne nieporozumienie Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak na prawdę grubość 0.20 nic nie mówi o mocy linki. W cascie wszystko musi być zgrane. A więc zwróć uwagę na podana przez producenta moc a nie grubość. Jeśli wybierzesz linkę przynajmniej dobrej klasy, zaufanego producenta to masz gwarancje zgrania zestawu kij/multik, plecionka / masa przynęty Edytowane 8 Maja 2017 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Używam Daiwy tournament 8 splotowej. Ale chodziło mi bardziej o to czy generalnie linka na multiplikator powinna być grubsza żeby wszystko działało jak należy czy normalnie dopasowuje ją do mocy kija, przynęt jakimi zamierzam łowić itd Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jakiej Daiwy? tzn. jakiej mocy do jakiego kija ? i jakie przynęty masz ochotę do tego stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Nie chcę się wymądrzać, dopiero zaczynam przygodę, ale mój pierwszy zestaw - Daiwa Tatula 100 XSL Type R + Graphiteleader Bosco Nuovo 1oz + Varivas High Grade PE 1.5 - sprawuje się bardzo przyzwoicie w zakresie rzutowym od mniej więcej (raczej więcej) 10 g do zdecydowanie ponad 30 g (Canibal 12,5 cm na główce 25 g jeszcze poleci i da się bez obaw prowadzić w nurcie). Linka nie jest droga, za to tania i bardzo przyzwoita, póki co żadnego odstrzelenia, do tego wszystkie liczne ptasie gniazda rozplątane (nie potrafię rzucać czeburaszką) Edytowane 8 Maja 2017 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Plecionki jeszcze nie mam. Mam zamiar kupić. Kij też jeszcze nie zamówiony. Narazie jest tylko Tatula. Daiwa tournament x8 <-- tu chodziło mi o firmę i rodzaj. Rozmiar 0.20 jest opisany przez producenta wytrzymałością do 18kg/39.7 lb. Kij jaki rozważam to SG Butch Light XLNT2 205cm 15-42g. Jeżeli chodzi o przynęty to głównie będą to większe gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Ja na pierwszy ogień poszedłem w 4-splot, ten Varivas jest godny zastanowienia. Do takich przynęt PE 2.0 czy więcej i będzie super PS U mnie także na początku była samotna Tatula... Edytowane 8 Maja 2017 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Skoro sprawdza się 1.5 to wolałbym taką niż mocniejszą 2.0. Usłyszałem gdzieś poprostu żeby do casta używać mocniejszych plecionek, myślałem że to ma jakiś wpływ na rzuty (nie tyle nawet chodzi mi o odległość co o samą kompatybilność ze sprzętem). Pewnie to kolejny mit który obił mi się o uszy. Albo ktoś pisząc te słowa mówiąc cast miał na myśli 50+g jerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 2.0 to nie będzie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 ile metrów weszło ci na szpulkę z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Dobry Duch podpowiedział, żeby nie nawijać za dużo.....cała szpulka plecionki weszła i zostało na drugą, ale nie ma potrzeby! Wbrew pozorom szpula Tatulki jest pojemna, błędem jest jednak wypełnianie jej po krawędź Edytowane 8 Maja 2017 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Plecionki jeszcze nie mam. Mam zamiar kupić. Kij też jeszcze nie zamówiony. Narazie jest tylko Tatula. Daiwa tournament x8 <-- tu chodziło mi o firmę i rodzaj. Rozmiar 0.20 jest opisany przez producenta wytrzymałością do 18kg/39.7 lb. Kij jaki rozważam to SG Butch Light XLNT2 205cm 15-42g. Jeżeli chodzi o przynęty to głównie będą to większe gumyjezeli chodzi o gumy,duze gumy ,to mozesz zejsc z gruboscia ,powiedzmy (Japan-skie ) 20lb i bedzie bezpiecznie,w przedziale do 45gram ideolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Bardzo dziękuje za pomoc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu82 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Czy ma ktoś może zbędną szpulke do Tatuli CT na sprzedaż?Kurcze jak nie miałem Tatulki to na Ali były szpulki a jak kupiłem to szpulki się wyczerpały :/Ewentualnie może macie jakieś namiary gdzie można ją kupić w przyzwoitej kasie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 https://www.aliexpress.com/wholesale?spm=2114.01020208.8.3.ULGWgo&initiative_id=QRW_20170518010501&SearchText=tatula+spool&productId=32589893983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 do Tatuli CT nie ma. Sam szukałem tylko do Type R CT. i nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi