pikeft Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Też śmigam tatulką z Ali i u mnie obsługuje głównie slidey 10S. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Czerwca 2017 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ktoś wie, czy Tatula 150HD ma taką samą obudowę jak 200HD i różni się tylko głębokością szpuli? W sieci piszą, że 200HD ma taki sam rozmiar jak 100. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Mam 150HD Custom, miałem tez 100HSL. Wg mnie 150HD ma taka sama budę jak 100HSL. Do tego 150HD ma korbę 100mm, a 100HSL ma 90mm. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Ok. Dzięki.Czyli jednak prawdę piszą, że 100, 150 i 200 mają ten sam rozmiar i różnią się szpulą i bebechami. A czy ktoś jeszcze jest w stanie napisać dlaczego 150 hd kosztuje o połowę więcej niż 200 hd? A. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Tatula 105hd była chyba produkowana na rynek japoński,a 200 na Europę i patrząc na ebay.to ceny są zbliżone,tylko do 105 dochodzi jeszcze cło,przesyłka i parę stawek dla sprowadzającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Pytanie dotyczyło modelu 150.I ceny nie są absolutnie zbliżone.Tak jak praca obu modeli Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Pytanie dotyczyło modelu 150.I ceny nie są absolutnie zbliżone.Tak jak praca obu modeli Mam rozumieć, że 150 jest "lepsza"?Miałem w ręku 200 i prawdę mówiąc, nie zachwyciła mnie.Na sucho, moje stare revo sx lepiej chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Miałem Scorpiona , STXa II ponoć najlepszy Gen , O jakichś gorszych sortach czy wypasach za ,sporo grosza" którymi mi dane było połowić nie wspominam . Mam Curadziaka i dwie Tatule 105 i 150HD Custom . Jak mnie ktoś pyta co warto kupić? odpowiadam TATULE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Pytanie dotyczyło modelu 150.I ceny nie są absolutnie zbliżone.Masz rację ceny nie są zbliżone(nie wliczając opłaty celnej) na eBay.com tatula 200-koszt ok.150 zielonych,a tatula 105 od 190 do 200/250$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Pytanie dotyczyło modelu 150.I ceny nie są absolutnie zbliżone.Masz rację ceny nie są zbliżone(nie wliczając opłaty celnej) na eBay.com tatula 200-koszt ok.150 zielonych,a tatula 105 od 190 do 200/250$ Zwracam uwagę na kolejność liczb :-)Ja piszę o modelu 150 a Ty o 105.Dwa światy :-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Oki przepraszam zwracam honor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ok. Dzięki.Czyli jednak prawdę piszą, że 100, 150 i 200 mają ten sam rozmiar i różnią się szpulą i bebechami. A czy ktoś jeszcze jest w stanie napisać dlaczego 150 hd kosztuje o połowę więcej niż 200 hd? A.Jednak buda czymś się różni. Setka ma szpulkę o średnicy 33mm, a większe mają 36mm, więc obudowy są trochę inne. Wodzik też jest trochę inny, żeby nie powodował załamania ma "podciętą" część górną. Czasem na ali wprowadzają w błąd i oferują płytkie szpulki według opisu pasujące do 100 i 200 jednocześnie, a jest to awykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Pytanie pewnie tendencyjne ale...Jaka jest różnica ( nie licząc wyglądu ) miedzy Daiwa Tatula CT 100 HSL a Daiwa Taltula 100 HSL Type R. Z tego co zauważyłem to różnica w wadze to 5 g.Czy oprócz tego są jakieś różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Szersza szpulka i więcej łożysk w Type R HSL. Kolorowe akcenty i zdaje się odchudzona szpulka w stosunku do zwykłej Tatuli HSL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dzięki.Czyli jeżeli kupować Tatulę to sensownym byłoby kupno raczej Type R. Jeszcze tylko jedno pytanko. Czy ten młynek podoła jerkom 20 - 60 g, czy lepiej szukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 jest jeszcze tatula CT type R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Generalnie rozważam między Curado a Tatulą. Sentyment do Daiwy jednak podpowiada mi by brać Tatulę.Chcę kupić młynek pod jerki 20-60 g i kijek z wyrzutem do ok 80g. Cel to oczywiście Pajki. Nie wiem, która Tatula byłaby najodpowiedniejsza... O trwałość chyba nie muszę się martwić. Ogólnie na forum tatula cieszy się dobra opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Tatula CT nie jest cała z aluminium, od strony korby ma plastikowy dekielek. Zastanawiam się jak będzie z wymią łożyska w tym dekielku, czy ta sprężynka trzymająca łożysko nie będzie sprawiała problemów. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez HIFI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dzięki.Czyli jeżeli kupować Tatulę to sensownym byłoby kupno raczej Type R. Jeszcze tylko jedno pytanko. Czy ten młynek podoła jerkom 20 - 60 g, czy lepiej szukać czegoś innego? Zarówno Tatula HSL czy też HSL Type R jest stworzona do takich przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Zarówno Tatula HSL czy też HSL Type R jest stworzona do takich przynęt. No i rozwiałeś wszelkie moje wątpliwości. Dzięki. Jest jeszcze 200HSL. Jakie jest jej przeznaczenie? Edytowane 21 Czerwca 2017 przez kezmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Tatul HD 200HSL ma większa pojemność szpuli U mnie wlazło 125m Varivas 4,0 (50Lb) Latają z niej najcięższe klocki a na ostatnim, fińskim wyjeździe pracowała w trollu z woblerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Big Game... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ktoś na forum napisał o pewnym problemie podobno występującym w Tatuli. Chodziło o wyginający się i pękający system wodzika... Chciałbym zadać pytanie użytkownikom Tatuli czy rzeczywiście jest coś na rzeczy, czy można to wsadzić między bajki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ktoś na forum napisał o pewnym problemie podobno występującym w Tatuli. Chodziło o wyginający się i pękający system wodzika... Chciałbym zadać pytanie użytkownikom Tatuli czy rzeczywiście jest coś na rzeczy, czy można to wsadzić między bajki...?Wsadź to między bajki. Ktoś kiedyś za górami i lasami miał taki problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi