Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. Dzięki.

Czyli jednak prawdę piszą, że 100, 150 i 200 mają ten sam rozmiar i różnią się szpulą i bebechami.

A czy ktoś jeszcze jest w stanie napisać dlaczego 150 hd kosztuje o połowę więcej niż 200 hd?

A.

Edytowane przez Durzy

Miałem Scorpiona , STXa II ponoć najlepszy Gen , O jakichś gorszych sortach czy wypasach za ,sporo grosza"  którymi mi dane było połowić nie wspominam . Mam Curadziaka i dwie Tatule 105 i 150HD Custom . Jak mnie ktoś pyta co warto kupić? odpowiadam  TATULE !  

Pytanie dotyczyło modelu 150.

I ceny nie są absolutnie zbliżone.

Masz rację ceny nie są zbliżone(nie wliczając opłaty celnej) na eBay.com tatula 200-koszt ok.150 zielonych,a tatula 105 od 190 do 200/250$

Zwracam uwagę na kolejność liczb :-)

Ja piszę o modelu 150 a Ty o 105.

Dwa światy :-)

Tapatalknięte z komórki

Ok. Dzięki.

Czyli jednak prawdę piszą, że 100, 150 i 200 mają ten sam rozmiar i różnią się szpulą i bebechami.

A czy ktoś jeszcze jest w stanie napisać dlaczego 150 hd kosztuje o połowę więcej niż 200 hd?

A.

Jednak buda czymś się różni. Setka ma szpulkę o średnicy 33mm, a większe mają 36mm, więc obudowy są trochę inne. Wodzik też jest trochę inny, żeby nie powodował załamania ma "podciętą" część górną.

Czasem na ali wprowadzają w błąd i oferują płytkie szpulki według opisu pasujące do 100 i 200 jednocześnie, a jest to awykonalne

Generalnie rozważam między Curado a Tatulą. Sentyment do Daiwy jednak podpowiada mi by brać Tatulę.

Chcę kupić młynek pod jerki 20-60 g i kijek z wyrzutem do ok 80g. Cel to oczywiście Pajki. Nie wiem, która Tatula byłaby najodpowiedniejsza... O trwałość chyba nie muszę się martwić. Ogólnie na forum tatula cieszy się dobra opinią.

Tatula CT nie jest cała z aluminium, od strony korby ma plastikowy dekielek. Zastanawiam się jak będzie z wymią łożyska w tym dekielku, czy ta sprężynka trzymająca łożysko nie będzie sprawiała problemów.

Edytowane przez HIFI
  • Like 1

Ktoś na forum napisał o pewnym problemie podobno występującym w Tatuli. Chodziło o wyginający się i pękający system wodzika... Chciałbym zadać pytanie użytkownikom Tatuli czy rzeczywiście jest coś na rzeczy, czy można to wsadzić między bajki...?

Ktoś na forum napisał o pewnym problemie podobno występującym w Tatuli. Chodziło o wyginający się i pękający system wodzika... Chciałbym zadać pytanie użytkownikom Tatuli czy rzeczywiście jest coś na rzeczy, czy można to wsadzić między bajki...?

Wsadź to między bajki. Ktoś kiedyś za górami i lasami miał taki problem.

• Like 1