wesoływędkarz Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Tutaj też jest informacja, że szpulka tatuli w wersji JDM jak i US (mimo tego, że są różne) waży w okolicy 18ghttp://www.fishonmag.com/tatula-japan-jdm/ Edytowane 6 Lutego 2018 przez wesoływędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Tutaj też jest informacja, że szpulka tatuli w wersji JDM jak i US (mimo tego, że są różne) waży w okolicy 18ghttp://www.fishonmag.com/tatula-japan-jdm/W wersji 100HSL zarówno standardowa jak i JDM ważą identycznie, po 18g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 W wersji 100HSL zarówno standardowa jak i JDM ważą identycznie, po 18g.w wersji JDM jest na pewno płytsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Wymieniłem tatule 200hd której ani razu nie użyłem na lexe :-) teraz czekam tylko na sezon 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 A jaki był powód wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Niby lepsza do przynęt 140-150g Pewniej się będę czuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Będzie Pan zadowolony a idzie z niej jak z procy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Wymieniłem tatule 200hd której ani razu nie użyłem na lexe :-) teraz czekam tylko na sezon Przesmaruj bo sucho w środku i wymień tulejkę z docisku na łożysko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Co nieco na temat Lexy:http://www.tackletour.com/reviewdaiwatypewnlexa400H.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Przesmaruj bo sucho w środku i wymień tulejkę z docisku na łożysko.Andrzeju a pamiętasz może rozmiar lub oznaczenie tego łożyska ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 3x8x4 dla przypomnienia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Zaskakujecie mnie... Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe-te-ro Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) 3x8x4 dla przypomnienia Zamówione ???? A pamięta ktoś wymiary łożysk na ośki knobów ? W lexie 300 w knobach z zewnątrz są łożyska a od strony korbki są teflonowe tulejki.Chciałbym je wymienić .Będę wdzięczny za pomoc . Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez pe-te-ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 4x7x2,5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Gdzie kupie szpule do Tatula CT100H 6.3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Panowie może ktoś coś doradzi co nie co, przymierzam się do dokupienia multika. Multik bylk by podpięty typowo do kija pod jerki. Czyli do 100g przynęt. Zastanawiam się nad: Daiwa Tatula HD 200HSL Shimano tranx 300 hg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Osobiście używam tej Tatuli do jerków ze względu na wyższe przełożenie co mi bardziej pasuje przy prowadzeniu szeroko chodzących dużych jerków. Tranx 301 zadebiutuje u mnie w czerwcu ale w zastosowaniu pod nuże gumy (23-27cm)(PS Tranx 300 jest na prawa rękę) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Tak wiem wiem. Właśnie 301hg ma 100cm nawoju więc do jerkow by pięknie wybierał plecionke. Pod duże gumy mam revo toro beast 50hg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 To masz już chyba odpowiedź na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 301 ma też paskudną korbe która może ale nie musi nastręczać problemów przy rzucaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Korba jak korba. Normalka jak w seryjniaku (widziałem dużo brzydsze w wypasionym tuningu, ale to kwestia gustu ). Natomiast jak i dlaczego może przeszkadzać w rzutach? (jeszcze nie byłem z tym multikiem nad wodą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Korba jak korba. Normalka jak w seryjniaku (widziałem dużo brzydsze w wypasionym tuningu, ale to kwestia gustu ). Natomiast jak i dlaczego może przeszkadzać w rzutach? (jeszcze nie byłem z tym multikiem nad wodą)Robert-bo koledzy piszą chyba o 301HG,który ma "pojedyńczą" korbe z wielką gulałą.Wygląda faktycznie koszmarnie ale też jestem ciekaw co Łukasz ma na myśli z tymi problemami.Za duża,zahacza o coś?Łukasz,pisz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Duży pojedynczy knob mam w lexie WN (wielkością odpowiadający 301HG) i wogóle nie przeszkadza przy rzutach. Wybieranie linki przy jerkowaniu kwestia wprawy i przyzwyczajeń, trzeba znaleźć rytm. Do łowienia poziomego super. Edytowane 24 Maja 2018 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) Panowie gdzie dostanę w Polsce części do Tatuli ct 100?Dokładnie potrzebuję rączki i blaszke blokującą nakrętkę rączki? Edytowane 27 Maja 2018 przez Ultraast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) Żadnym specjalistą na razie nie jestem, chociaż kilka osób w terenie w zdumienie już wprawiłem, po prostu dwa zdania początkującego amatora o tytułowym multiku. Ostatnio zanabyłem u fajnych forumowych Kolegów kij Dragon HM69 (cw. 5-21 g, 2,45 m), lekką szpulę do Tatuli 100 XLS Type R oraz plecionkę Varivas Sea Bass Premium PE 1.0. I być może to był błąd, okazało się, że taki zestaw nawet w rękach zupełnego żółtodzioba jak ja, nie odbiega od podobnych parametrami spinningów. Co więcej, frajda jest nieporównywalna, a odległości osiągane np. 12 gramową gumą RH są przy mniej więcej takiej samej sile wyrzutu.....większe! Chyba czas powoli zbierać spinningowy chrust i wystawiać hurtem na giełdzie Przynęta po prostu sobie leci. Mimo tego, że póki co szpulę kontroluję cały czas kciukiem, tak więc linka o ten kciuk ociera się i wyhamowuje. Czy to jest techniczny błąd? Opuszek kciuka niestety nie jest marki Fuji, żaden to Torzite, SIC czy nawet Hardloy, jakiś wpływ na strzępienie plecionki pewnie więc ma Nie wiem jak sprawują się inne multiplikatory, ale za 500 zł (kupiłem na naszej giełdzie używkę w idealnym stanie) trudno oczekiwać więcej. Druga szpula z nawiniętą plecionką PE 1.5 czy trochę mocniejszą obsłuży bez problemu kij do 40 gramów. Słowem......fantastyczna konstrukcja i bez żadnych wątpliwości można ją polecić jako pierwszy multiplikator.....z jednym jedynie zastrzeżeniem - to wciąga Edytowane 29 Maja 2018 przez cristovo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi