radeqs Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Do zaciskania FC polecam tulejki "dwururkowe". Odpowiednie ich zaciśnięcie nie osłabia FC, trzyma odpowiednio mocno i w porównaniu do węzła jest subtelne wizualnie.PS. Ale co to ma wspólnego z Tatulą, to sam nie wiem :-) Edytowane 9 Października 2018 przez radeqs 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancio Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Pytanie. Czym się różnią tatula 200hd od 100hsl... W zasadzie chodzi mi głównie o to czy "bebechy" mają takie same a różnią się tylko pojemnością szpuli, czy 100hsl ma delikatniejszy mechanizm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Bebechy te same. 200 HD - większa pojemność szpulki i dłuższa korba 10 cm. Ciut cięższa i inna wielkość nawoju. Dwa lepsze łożyska CRBB. Tu masz wszystko. http://www.daiwa.com/us/contents/reels/tatula/index.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Bebechy może te same, ale obudowa większa w 200 HD i przynajmniej subiektywnie ma więcej mocy niż 100 Type R, którą również miałem. Moim zdaniem idealnie obsłuży przynęty w gramaturze 40-90 g, a 100 Type R lepsza do 20-60 g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancio Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 ok poniał, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Spoko, a przy okazji zaznaczam, że obie miałem z przełożeniem 6,3:1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Na ten rok przewidziane są nowe Tatule 100,150 itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Widział ktoś może szpule zamienne do daiwa tatula sv?. Fajnie gdy były przystępne cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 panowie ma ktoś link do lekkich szpul z ali kompatybilnych z modelem 100/103 ( od razu mówie żadne CT ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Rama 100 i 150/200 różni się tylko kołnierzem w otworze na szpulę.Dlatego w 100 nie wejdzie szpula od 200 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) tu masz honeycomb-a do tatuli od ray"s,dziwne bo na ali juz nie mahttps://www.ebay.com.sg/itm/RAYS-Studio-BFS-Honeycomb-Regular-SPOOL-DAIWA-TATULA-fishing-Reel-Bait-finesse-/112441653800sory, nie zauwazylem ze tu tez niedostepne,ale sie porobilo Edytowane 9 Listopada 2018 przez Nories Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 dzięki wielkie za pomoc , rzeczywiście na Ali brak . Majfriend odpisał The spool you want are not at stock right now,but under production,I will ask about the date when it come out.. Czyli w skrócie niema ,robią da znać . Myślę że poczekam , cena na ebay prawie dwa razy większa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Cześć, Koledzy jak Daiwa Tatula, załóżmy model 103 SV TW, radzi sobie z rzutami na duże odległości? Przynęty około 20- 30 gramowe. Łowię w rzece, trochę mi szkoda katować mojego Antaresa AR, choć lata z niego bardzo dobrze. Zastanawiam się właśnie nad Tatulą, tylko nie wiem jak jej hamulec rzutowy zachowuje się przy maksymalnie mocnych zarzutach. Mam doświadczenia z Daiwą Luną i SS Millionaire Ringa, ich właściwości rzutowe były bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Pizga aż miło mam ten młynek ,na zaporowce gdzie nie mogę pływać od listopada pontonem zakaz.używam jej z brzegu z kijem 3m do 50 gram . Skupiona masa ołowiu główka 30 gram i guma 7,5-10cm lata mega ,linka duet 1,2pe ,8 splot . Generalnie tatula to już chyba staje się marką samą w sobie. Tanie i dobre jak zaubery od ryobi ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Jeżeli pizga aż tak to dla mnie wystarczająca rekomendacja Czy warto dopłacać do wersji JDM? Najgorzej, że nie ma dostępnej wersji z małym przełożeniem, tylko same 1:7 albo 1:8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Nie warto dopłacać. Różnią się knobami, długością rączki i materiałem z jakiego wykonana jest gwiazda hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) A propos dopłacania: Czy relacja ceny do wartości nie najlepiej się przedstawia na ct type-r z aliexpresu?PS. Przełożenia dostępne w pełnym zakresie od 6.3 do 8.1. Edytowane 19 Listopada 2018 przez radeqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Ja jednak wierzę w produkty JDM ,myślę a nawet jestem przekonany że jest to kwestia kontroli jakości,czsem smaczków" które jednak okazują się istotne . Mam 103 SHL cztery lata, śmiga przy dwudziesto funtowym kijku aż miło (fakt po upgrade) 150HD custom lata z Xzogą 7kg lub Daiwą 30lb Swimbait 3lub 4 sezony i nic jej nie dolega .W międzyczasie widziałem przynajmiej dwie zajechane w krótkim czasie Ct z Ali .Nowym też wiele brakowało nawet do moich jednak spro używanych 103 i 150 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Właśnie czaję się na 103 SV z przełożeniem 8.1 do jigowania . U Mefista jest właśnie wersja JDM ,chyba się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Cześć, jak najniżej schodziliście z obsługa przynęt Tatulą 100HSL na oryginalnej szpuli ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 10 gr ,później już zaczyna skracać dystans i trochę brak kobfortu .mimo wszystko Tatki mają dosć ciężkie szule . Zważyłem szpule z plecionką 103 - 22g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 10 gr ,później już zaczyna skracać dystans i trochę brak kobfortu .mimo wszystko Tatki mają dosć ciężkie szule . Zważyłem szpule z plecionką 103 - 22gDzięki,No ja właśnie najniżej 10gr + kajtek 4 całe. Ciekawe na ile można sobie pozwolić przy lżejszej szpuli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Szpulka tatuli sv waży coś około 13,6gr . Jeśli zależy Wam na długości rzutów to producent zaleca wypełnianie szpulek max do połowy (na szpulce jest specjalny znacznik). Wszystko jest na filmiku daiwa sv concept. Mi tatula spokojnie obsługuje przynęty o całkowitej masie od 7gr (niżej mam inny multik). Co do tatuli sv USDM/EU vs JDM to podstawowa i praktyczna różnica na minus dla JDM jest długość korby -80mm. Dodatkowo Tatula JDM nie jest produkowana w Japonii, a w Tajlandii (tak jak wersja USDM/EU), ale może faktycznie jakoś jej wykonania jest lepsza..... w co osobiście nie wierzę Edytowane 20 Listopada 2018 przez pointman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Witam, dłuższe rzuty plecionką to nawinąć jej mniej i odpuścić hamowanie, np. dla Daiwa SV Concept nawijamy do kreski i 2-4 kliki niżej na hamulcu rzutowym. Koniecznie jednocześnie zmniejszamy hamowanie szpuli! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Wiecie gdzie mogę dostać tarantule R100XSL dla sprostowania lewa ręka, jest to Hyper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi