Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Do zaciskania FC polecam tulejki "dwururkowe". Odpowiednie ich zaciśnięcie nie osłabia FC, trzyma odpowiednio mocno i w porównaniu do węzła jest subtelne wizualnie.

PS. Ale co to ma wspólnego z Tatulą, to sam nie wiem :-)

Edytowane przez radeqs
  • Like 5

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

tu masz honeycomb-a do tatuli od ray"s,dziwne bo na ali juz nie ma

https://www.ebay.com.sg/itm/RAYS-Studio-BFS-Honeycomb-Regular-SPOOL-DAIWA-TATULA-fishing-Reel-Bait-finesse-/112441653800

sory, nie zauwazylem ze tu tez niedostepne,ale sie porobilo

Edytowane przez Nories

dzięki wielkie za pomoc , rzeczywiście na Ali brak . Majfriend odpisał The spool you want are not at stock right now,but under production,I will ask about the date when it come out.. Czyli w skrócie niema ,robią da znać . Myślę że poczekam , cena na ebay prawie dwa razy większa .

• 2 tygodnie później...

Cześć, Koledzy jak Daiwa Tatula, załóżmy model 103 SV TW, radzi sobie z rzutami na duże odległości? Przynęty około 20- 30 gramowe. Łowię w rzece, trochę mi szkoda katować mojego Antaresa AR, choć lata z niego bardzo dobrze. Zastanawiam się właśnie nad Tatulą, tylko nie wiem jak jej hamulec rzutowy zachowuje się przy maksymalnie mocnych zarzutach. Mam doświadczenia z Daiwą Luną i SS Millionaire Ringa, ich właściwości rzutowe były bardzo dobre. 

Pizga aż miło mam ten młynek ,na zaporowce gdzie nie mogę pływać od listopada pontonem zakaz.używam jej z brzegu z kijem 3m do 50 gram . Skupiona masa ołowiu główka 30 gram i guma 7,5-10cm lata mega ,linka duet 1,2pe ,8 splot . Generalnie tatula to już chyba staje się marką samą w sobie. Tanie i dobre jak zaubery od ryobi ????

• Like 1

Ja jednak wierzę w produkty JDM ,myślę a nawet jestem przekonany że jest to kwestia kontroli jakości,czsem smaczków" które jednak okazują się istotne . Mam 103 SHL cztery lata, śmiga przy dwudziesto funtowym kijku aż miło (fakt po upgrade) 150HD custom lata z Xzogą 7kg lub Daiwą 30lb Swimbait 3lub 4 sezony i nic jej nie dolega .W międzyczasie widziałem przynajmiej dwie zajechane w krótkim czasie Ct z Ali .Nowym też wiele brakowało nawet do moich jednak spro używanych 103 i 150 .

10 gr ,później już zaczyna skracać dystans i trochę brak kobfortu .mimo wszystko Tatki mają dosć ciężkie szule . Zważyłem szpule z plecionką 103 - 22g

Dzięki,

No ja właśnie najniżej 10gr + kajtek 4 całe. Ciekawe na ile można sobie pozwolić przy lżejszej szpuli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szpulka tatuli sv waży coś około 13,6gr  . Jeśli zależy Wam na długości rzutów to producent zaleca wypełnianie szpulek max do połowy (na szpulce jest specjalny znacznik). Wszystko jest na filmiku daiwa sv concept. Mi tatula spokojnie obsługuje przynęty o całkowitej masie od 7gr (niżej mam inny multik). Co do tatuli sv USDM/EU vs JDM to podstawowa i praktyczna różnica na minus dla JDM jest długość korby -80mm. Dodatkowo Tatula JDM nie jest produkowana w Japonii, a w Tajlandii (tak jak wersja USDM/EU), ale może faktycznie jakoś jej wykonania jest lepsza..... w co osobiście nie wierzę 

Edytowane przez pointman
  • Like 1