B4rtolek Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Miał ktoś podobnie? Edytowane 13 Grudnia 2018 przez asp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Mam dwie tatule w żadnej czegoś takiego nie miałem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Miał ktoś podobnie?Made my day [emoji23][emoji23][emoji23] Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 komentarz zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Filmik mi nie chce wystartować-o co loto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Może teraz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 U mnie hamulec beton ale ja mam zwykła 100HSL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Nie mogę teraz znaleźć,ale był poruszony temat problemu z filmu. Przyczyną była wilgoć na podkładkach hamulca,a remedium na te dolegliwość było wysnucie kilku metrów plecionki na skreconym hamulcu i zaskakiwał. Edytowane 13 Grudnia 2018 przez marcin186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/110233-daiwa-steez-sv-tw-1016sv-sh/page-9 post #174 rozwiązanie problemu.Odnośnie filmu to nie wiemy jak jest przymocowana plecionka do szpuli ,przyklejona ,przywiązana czy jest podkład z żyłki . Może zwyczajnie się ślizga po szpuli. Edytowane 13 Grudnia 2018 przez Paweł J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Też tak może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Pierwszy raz widzę niezadowolonego użytkownika tych modeli. Ja z kolei bardzo sobie chwalę ten budżetowy młynek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Pierwszy raz widzę niezadowolonego użytkownika tych modeli. Ja z kolei bardzo sobie chwalę ten budżetowy młynek. 100HSL200HSL HD100 TYPE RCT 7.1CT6.3CT TYPE RSVZa ostatnie trzy lata taki zestaw Tatul używałem mniej lub bardziej intensywnie i nie zauważyłem nie tylko ze powyższego ale w ogóle innego problemu.A to tylko liczba modeli,egzemplarzy więcej bo były dublety .Co oczywiście nie znaczy że nie może się trafic wadliwa sztuka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 100HSL200HSL HD100 TYPE RCT 7.1CT6.3CT TYPE RSVZa ostatnie trzy lata taki zestaw Tatul używałem mniej lub bardziej intensywnie i nie zauważyłem nie tylko ze powyższego ale w ogóle innego problemu.A to tylko liczba modeli,egzemplarzy więcej bo były dublety .Co oczywiście nie znaczy że nie może się trafic wadliwa sztuka.Warto dopłacać do SV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Warto dopłacać do SV?Szpula SV ma swoje oczywiste zalety.Ja jednak po wypróbowaniu nie doceniłem ich tak bardzo i wybrałem CT Type R.Nie miałem jakiejś wielkiej potrzeby posiadania,po prostu chciałem spróbować czegoś ze szpulą SV.Spróbowalem i jakos mnie na kolana nie powaliło.CT Type R na pewno w dole ma możliwości rzutowe nie gorsze niż SV(powiedziałbym wręcz że lekkie przynęty posyła lepiej).Co do góry się nie wypowiadam,bo i tak tymi młynkami ciężej niż 30g.nie mam potrzeby rzucac.Spróbowac na pewno warto ale ja świadomie zrezygnowałem z SV na rzecz CT Type R. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Czołem Panowie,Mam pytanie czy te lżejsze szpulki z Ali: http://s.aliexpress.com/qYjq2iae Faktycznie obsługują przynęty tylko do 18gr .?Więcej nie da rady ? Myślałem, że do 30 gr da radę... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Grudnia 2018 przez koval75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Rama 100 i 150/200 różni się tylko kołnierzem w otworze na szpulę.Dlatego w 100 nie wejdzie szpula od 200 265060FC-5069-4823-966C-9A8787970E1A.jpegA jak szpula pasuje do Tatuli HD 200, chodzi mi o płytsza szpulę do tego modelu ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Czołem Panowie,Mam pytanie czy te lżejsze szpulki z Ali: http://s.aliexpress.com/qYjq2iae Faktycznie obsługują przynęty tylko do 18gr .?Więcej nie da rady ? Myślałem, że do 30 gr da radę... Wysłane z iPad za pomocą TapatalkA nawet jak dają radę, to jaki jest sens jej używania skoro oryginalna te 30 g obsłuży? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Pewnie chce obsłużyć jedną wędką dwa zakresy przynęt do 15gr i 30 w jednym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Powiedzmy 8-15 g zwykłą szpulką też się spokojnie obsłuży. Jak się chce "wyciągnąć" dół, to wypadałoby wpakować łożyska ceramiczne, które przy 30 g długo nie pociągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Ceramiki wykluczają napażanie powyżej 15 gram,więc montaż mija się w tym wypadku z celem . Tym bardziej że tatula nie jest konstrukcją do lekkiego łowienia ☺ i bardzo sobie ograniczamy optymalny zakres rzutowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Pewnie chce obsłużyć jedną wędką dwa zakresy przynęt do 15gr i 30 w jednymDokładnie [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Powiedzmy 8-15 g zwykłą szpulką też się spokojnie obsłuży. Jak się chce "wyciągnąć" dół, to wypadałoby wpakować łożyska ceramiczne, które przy 30 g długo nie pociągną.Mam HD 200 i CT 100. Chciałem CT 100 do casta 5-14 a HD 200 do drugiego 15-40 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Rozumiem w takim razie, że nie szukasz kompromisu, tylko chcesz mieć 2 zestawy.Trochę mało danych, bo 5 g wobler nielot to nie to samo co 5 g guma z ołowiem. Stawiam, że masz na myśli gumy. Osobiście zrobiłbym tak: wykorzystał szpulkę z Ali w CT 100 ( z oryginalnymi łożyskami) do przynęt 5-14, a oryginalną szpulkę do 15-40.HD 200 zostawiłbym do "poważniejszych" przynęt. PS. Zostaje jeszcze kwestia, czy osiągane odległości będą Cię satysfakcjonować oraz jakich wędzisk i linek będziesz używać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Dokładnie Tatula HD, to do cięższego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Rozumiem w takim razie, że nie szukasz kompromisu, tylko chcesz mieć 2 zestawy.Trochę mało danych, bo 5 g wobler nielot to nie to samo co 5 g guma z ołowiem. Stawiam, że masz na myśli gumy. Osobiście zrobiłbym tak: wykorzystał szpulkę z Ali w CT 100 ( z oryginalnymi łożyskami) do przynęt 5-14, a oryginalną szpulkę do 15-40.HD 200 zostawiłbym do "poważniejszych" przynęt. PS. Zostaje jeszcze kwestia, czy osiągane odległości będą Cię satysfakcjonować oraz jakich wędzisk i linek będziesz używać.Sorry za poprzedni niepełny post.Potrzebuje Tatulki do przynęt 5-25 oraz 25-60 Teraz do lekkiego casta mam CT100 i na ciężej HD200. Do przynęt powyżej 100gram ma prorexa.Chciałem Tatule wykorzystać jak powyżej. Dwa kije: jeden 14-40 może więcej a drugi 5-20. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Grudnia 2018 przez koval75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi