Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

A w którym miejscu kolega pytał o dalekie rzuty?

Trochę może przesadzam ale szukam złotego środka . Możliwe, że go nie ma i tyle. U mnie też odległości w granicach 10m ale na Wiśle dlatego szlak mnie trafia [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gdzie tu pytanie o dalekie rzuty??? Chyba że czyta się między wierszami, albo ze szklanej kuli... ;)

Chlopaki, pytanie.

Tatula CT100HSL 7.3:1 ze szpulką Ray’s i Egi Metal 1.0 w połączeniu z sandaczem łowionym na gumy (głównie Keitech 4”) na główkach 7-25g (kij LXC68MXF) to będzie dobry pomysł? Chodzi mi o szpulkę Ray’s, czy podoła tej gramaturze?

Bo nie wiem czy nie pchać się w SV TW 103XSL 8.1:1 [emoji3]

Tatula jest jak przekleństwo  :) Do dalekich rzutów używa się Antaresa albo Metanium - nie ul z chińską szpulką..

No coś w tym jest ... np. mg7 choć porównania z tatulą z lekka szpulą to nie miałem ... może kiedyś ...

Chlopaki, pytanie.

Tatula CT100HSL 7.3:1 ze szpulką Ray’s i Egi Metal 1.0 w połączeniu z sandaczem łowionym na gumy (głównie Keitech 4”) na główkach 7-25g (kij LXC68MXF) to będzie dobry pomysł? Chodzi mi o szpulkę Ray’s, czy podoła tej gramaturze?

Bo nie wiem czy nie pchać się w SV TW 103XSL 8.1:1 [emoji3]

Ja do sandaczowania używam sv tw 103xsl i nie narzekam... 

• Like 1

Sławek.. Uniwersalny to w domyśle znaczy kompromisowy, a i lekko wcale nie znaczy daleko :) Z tych które mam najsprawniej i najdalej rzuca fabryczny Antares, a minimalnie słabiej Metanium - oba bez dc. . Po jednym kołowrotku wpaść w euforię - to też jest możliwe .. :)   

Dołóż pln-ów i kup zilliona sv tw, spokojne obsłuży podaną gramaturę a pracą i wytrzymałością, moim zdaniem, lepsza propozycja od tatuli za wciąż rozsądne pieniądze. Czasami można trafić z promo :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 3

Są już „mocniejsze” szpulki do wyższych modeli Daiwy to i pewnie do Tatuli też się pojawią. Może kogoś zainteresuje:
PLN 190.58 | DIY DAIWA STEEZ SV SS SV TD-Z T3 MX RYOGA 1016 ZILLION SV TW NIESTANDARDOWE LONG CAST KOŁOWROTEK SZPULI

https://pl.aliexpress.com/item/DIY-DAIWA-STEEZ-SV-SS-SV-TD-Z-T3-MX-RYOGA-1016-ZILLION-SV-TW-CUSTOM/32807561187.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.5a002e0efuGtgz

Edytowane przez koval75

• 2 tygodnie później...

A ja mam takie pytanie czy opłaca sie na wstępie w tatuli wymienić te dwie rzeczy : 

a mianowiscie te wkladki od hamulca i  
czyli 2 tulejki na koncach przekładni slimakowej  i gdzie mógłbym zdobyc ewentualne czesci ? Ktoś ma jakis namiar . Edytowane przez phelela

Rozumiem że chodzi o wymianę tulejek na łożyska .Sprawa jest prosta. W filmie jest nawet podany rozmiar .Iść do sklepu kupić , wymienić  :) . Mam zrobione , spoko , naprawdę ,wyraźnie czuć różnicę .Co do Upgrade hamulca to mam założony Clicker , w komplecie była też nowa okładzina , tu też mam wrażenie że z nową działa płynniej . osobna sprawa Clicker Drag , o to to polecam  :) .

Edytowane przez Little Wing

Rozumiem że chodzi o wymianę tulejek na łożyska .Sprawa jest prosta. W filmie jest nawet podany rozmiar .Iść do sklepu kupić , wymienić :) . Mam zrobione , spoko , naprawdę ,wyraźnie czuć różnicę .Co do Upgrade hamulca to mam założony Clicker , w komplecie była też nowa okładzina , tu też mam wrażenie że z nową działa płynniej . osobna sprawa Clicker Drag , o to to polecam :) .

No tak dokładnie o to ale gdzie to kupić mam na myśli cały drag clicker ( po zamontowaniu tego lepiej działa hamulec ? + Jest klik ) i te tulejki to też za bardzo nie wiem gdzie to z konkretnego materiału powinny być ? ( Takie o będą git http://lozyskaceramiczne.pl/product_info.php?products_id=572 czy nie przesadzać i kupić coś tańszego https://profimodel.cz/pl/loziska/59175-kulickove-lozisko-4x7x25mm-2-ks-0816874010249.html?gclid=Cj0KCQiAjszhBRDgARIsAH8Kgvc8QuL1v30J21v0E31AoRVVnVcT5auI5S9WJPJqedDIgrrZEetlErUaAtctEALw_wcB#59175 )

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez phelela

No tak dokładnie o to ale gdzie to kupić mam na myśli cały drag clicker ( po zamontowaniu tego lepiej działa hamulec ? + Jest klik ) i te tulejki to też za bardzo nie wiem gdzie to z konkretnego materiału powinny być ? ( Takie o będą git http://lozyskaceramiczne.pl/product_info.php?products_id=572 czy nie przesadzać i kupić coś tańszego https://profimodel.cz/pl/loziska/59175-kulickove-lozisko-4x7x25mm-2-ks-0816874010249.html?gclid=Cj0KCQiAjszhBRDgARIsAH8Kgvc8QuL1v30J21v0E31AoRVVnVcT5auI5S9WJPJqedDIgrrZEetlErUaAtctEALw_wcB#59175 )

Zobacz profil na fb:

Drag Click. Wysyła gotowe zestawy hamulców.

Sprawdzone. Działa super. Założyłem do Tatula HD 200 i CT100, czekam na części do Prorexa 300

Zobacz profil na fb:

Drag Click. Wysyła gotowe zestawy hamulców.

Sprawdzone. Działa super. Założyłem do Tatula HD 200 i CT100, czekam na części do Prorexa 300

A jaki jest koszt takiego upgrejdu do tatuli 200 HD