ms80 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Co masz na myśli pisząc "jakość wykonania uzębienia"?Generalnie każde koło przekładni ma jakieś błędy wykonania, czyli odchyłki kształtu w stosunku idealnego zarysu i jakość powierzchni wynikające z technologii wykonania. Pomiar raczej nie możliwy bez specjalistycznego sprzętu pomiarowego. Oczywiście jakimś stopniu są założone, dopuszczone w czasie projektowania. Tyle teorii Jakiś czas temu oglądałem Tatule Ct R-type i zwykłą w lokalnym sklepie. R-type pracowała bardzo płynnie, zaś w zwykłej było czuć przekładnię... pomyślałem sobie, że może Daiwa przed montażem robi selekcje komponentów: lepsze do droższych zaś gorsze do tańszych multików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Mam pytanie, może głupie. Czy do Tatuli 200 HD HSL będzie pasować szpula od 100HSL, ewentualnie jakakolwiek inna z 100-ki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Mam pytanie, może głupie. Czy do Tatuli 200 HD HSL będzie pasować szpula od 100HSL, ewentualnie jakakolwiek inna z 100-ki?Nie, w 200 masz średnicę 36mm, a w 100 jest 34mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Generalnie każde koło przekładni ma jakieś błędy wykonania, czyli odchyłki kształtu w stosunku idealnego zarysu i jakość powierzchni wynikające z technologii wykonania. Pomiar raczej nie możliwy bez specjalistycznego sprzętu pomiarowego. Oczywiście jakimś stopniu są założone, dopuszczone w czasie projektowania. Tyle teorii Jakiś czas temu oglądałem Tatule Ct R-type i zwykłą w lokalnym sklepie. R-type pracowała bardzo płynnie, zaś w zwykłej było czuć przekładnię... pomyślałem sobie, że może Daiwa przed montażem robi selekcje komponentów: lepsze do droższych zaś gorsze do tańszych multików.Też to mam. Co prawda w Tatuli 100 Type- R ale nie CT. Chodzi płynniej od 103 a więc japońskich wersji, o zwykłych 100 już nie mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Nie, w 200 masz średnicę 36mm, a w 100 jest 34mm.Dużo gorzej z takiej 200-ki będzie lecieć 25-50 gram względem 100-ki, linka PE1.5-2.0? Kombinuję, jakby tu jednym multikiem oblecieć wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dużo gorzej z takiej 200-ki będzie lecieć 25-50 gram względem 100-ki, linka PE1.5-2.0? Kombinuję, jakby tu jednym multikiem oblecieć wszystko Z tej 200 wszystko powyżej 15g powinno latać aż miło, z uwagi na większą średnicę to nawet dalej niż z mniejszego modelu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dużo gorzej z takiej 200-ki będzie lecieć 25-50 gram względem 100-ki, linka PE1.5-2.0? Kombinuję, jakby tu jednym multikiem oblecieć wszystko 200 to te same bebechy co 100. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W tatuli oznaczonej jako 2019 z tego roku są jakieś istotne zmiany w stosunku do wcześniejszej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Tak, między innymi cięższa szpula w porównaniu do CT TYPE R i SV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Cięższa bo lepsza , lepszy mechanizm, obudowa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Type R i SV zawsze chyba miały lżejsze szpule od zwykłych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 A nie wie ktoś gdzie można by obecnie zilliona w dobrej cenie dostac ?? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 A nie wie ktoś gdzie można by obecnie zilliona w dobrej cenie dostac ?? To nie jest miejsce na tego typu zapytania ... Jest dział giełda od tego. Dajesz ogłoszenie i może ktoś zechce się rozstać z multiplikatorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Bardziej chodzili mi o jakis namiar na sklep z promocja a nie ogloszenie prywatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Bardziej chodzili mi o jakis namiar na sklep z promocja a nie ogloszenie prywatne O to również można w ogłoszeniu poprosić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Kurcze nie widziałem jeszcze takiego ogłoszenia chyba no ale ok ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Type R i SV zawsze chyba miały lżejsze szpule od zwykłych wersji.Odnośnie "zwykłych" Tatul to masz rację, ale nowa tatula to buda kompakt, czyli odpowiednik wersji CT A nie wie ktoś gdzie można by obecnie zilliona w dobrej cenie dostac ?? ????Najtaniej nówki to standardowo digitaka.com lub polowanie na okazje na ebay. Ewentualnie możesz napisać do Mortiza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Panowie potrzebuję małej pomocy. Ile metrów plecionki o mocy 20lb wejdzie na tatulę 103SV. Ewentualnie Varivas PE 1.5 x4? Chciałbym nawinąć co najmniej 150m jakieś linii o mocy około 17 lb. Wejdzie czy należy kupić coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Hej . Ja mam linkę podobnej mocy (17 lub 19 lb) i do znacznika (czyli tak jak powinno być) wchodzi jakieś 70 metrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Mam pytanie gdzie najtaniej kupię kliker do tatuli ct? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 https://www.ebay.pl/itm/Clicker-Drag-Washers-Kit-for-Daiwa-Tatula-series-Baitcasting-Reels/264138719466?hash=item3d7fe500ea:m:mcaYgA5IqQL3mr3v2SvK2_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Taniej jest u forumowego kolegi turik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 To powiedzcie mi proszę czym różni się teraz nowy stees od tatuli ? Bo w środku też plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 To powiedzcie mi proszę czym różni się teraz nowy stees od tatuli ? Bo w środku też plastiki.https://www.youtube.com/watch?v=hVS9QvapVYkObudową z magnezu, większą precyzją wykonania, tym, że szpula ma krótki trzpień, ilością łożysk, wagą i jeszcze wieloma innymi czynnikami, które wpływają na jego cenę[emoji846] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Pewnie już było, ale ja nie zauważyłem. Nowość na 2019r. TATULA HD 200HL LTD Trochę suchych danych z katalogu. Nowa Tatula HD 200HL LTD stworzona została do ciężkiego połowu dużymiprzynętami i grubymi plecionkami. Ekstra mocny mosiężny mechanizm spokojnie radzi sobie z gumowymi imitacjami z kategorii 25-30cm. System TWS poprawia odległości wyrzutu do ok.10%. Dzięki 7 łożyskom kulkowym CRBB świetnie nadaje się do połowu w wodach brachicznych i szwedzkich szkierach. Przekładnia Air Rotation zapewnia jedwabiście płynną, miękką pracę. - 7 Łożysk kulkowych „CRBB®“- T-Wing System (TWS™)- Hamulec UTD- Magforce® magnetyczny hamulec- Hamulec gwiaździsty z Click-Systemem- Przekładnia frezowana CNC- Aluminiowa obudowa- 100mm aluminiowa korbka- Uchwyt korbki Soft-Touch- Model na lewą rękę Pewnie większość to marketingowy bełkot, ale może ktoś używa i porówna ją do poprzedniej zwykłej HD 200 HSL?? Patrząc po parametrach, to jedyne co rzuca mi się w oczy, to kwestia łożysk. W poprzedniej były zwykłe, a tu wszystkie są CRBB. Trochę inny wygląd zewnętrzny, ten według mnie fajniejszy. No i inna szpula. Jak mają się te dwie wersje do siebie, no i czy wytrzyma to przynęty 100-140g? Może gdzieś było pisane, ale nie znalazłem. Może już ktoś coś napisać o tym multiku. Jak się ma do gum 100g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi