Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA TATULA

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

100 HL spokojnie wystarczy, ale jeśli chcesz mieć szerszą szpulę, więcej linki, trochę mocniejszy hamulec i dłuższą korbę to 200 HL też będzie dobra (ale za to przez większą szerokość trochę gorzej leży w łapie). Przełożenie 6,3:1 imho będzie optymalne pod woblery, a przy gumie zawsze sobie możesz szybciej zakręcić. Linka zależnie od specyfiki łowiska (płytkie, głębokie, krzaki etc.) 0,14-0,20 mm.

https://pl.aliexpress.com/item/32973171507.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7b896fbahpU0mU&algo_pvid=149dbab2-6b41-4ac9-bbbd-ee8f46b56671&algo_expid=149dbab2-6b41-4ac9-bbbd-ee8f46b56671-2&btsid=d2a1dd7c-61b5-4026-9807-c66de81194ba&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1,searchweb201603_55

Koledzy z Łodzi, czy ktoś ma namiary na godnego zaufania konserwatora multiplikatorów z terenu Łodzi? Mam do konserwacji dwie Tatule CT 100HSL, sam się za to nie zabiorę, bo jestem antytalentem w dziedzinie techniki, a boję się oddać w niepewne ręce.

Ogólnie ja też zbyt wielkim talentem nie jestem jeśli o to chodzi ale odpaliłem sobie tutorial na YouTube który mi bardzo pomógł i przy okazji wymieniłem łożyska. Nie obeszło się bez wtopy bo musiałem dwa razy składać i rozkladac ,:D https://youtu.be/5GG8pWAdVwI

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Ta pierwsza to tatula 100 więc rozmiarem, mocą, wagą i pojemnością szpuli. Na ali jest sporo modeli które rok po roku przechodzą mały lifting ale są podobne.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Kurde nie ten link wkleiłem, chodziło mi o taką np.

https://h5.pl.aliexpress.com/item/4000073915670.html?spm=a2g0n.seo-amp-detail.wi%C4%99cejdopolubienia.4000073915670

jaka różnica między tą 200 a HD200...?

Ta pierwsza to tatula 100 więc rozmiarem, mocą, wagą i pojemnością szpuli. Na ali jest sporo modeli które rok po roku przechodzą mały lifting ale są podobne.

Tatula 100 ma tą sama moc co 200. Te same bebechy i rozmiar korpusu.

• Like 1

No daiwa również podaje na stronie że przekładnia 200 jest wzmocniona ale kłócić się nie będę.

TATULA 200 is the answer to many heavier tackle demands. Reinforced Brass Gearing can carry the load of more powerful quarry and is housed with a Rigid Aluminum Frame and Sideplate.

Pierwsze linijki z opisu wskazują na 2 znaczne różnice.

Ale mogę się oczywiście nie znać więc wyłączam się z dyskusji. Pozdrawiam i miłego dnia :)

Edytowane przez Xiaou
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Chłopaki, czy może ktoś podrzucić jakie szybsze łożyska (namiary na rozmiarówkę) mogę założyć w swojej SV TW 103XSL?

Dodatkowo, jaką oliwkę stosować do tych łożysk?

Myślę o samodzielnej wymianie łożysk szpulki (w obu polikach) tylko nie wiem jakie kupić....

Dzięki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...