Siksa Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Łowił ktoś na te gumy? Jak ze skutecznością i jakie macie zdanie o tych gumach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Używałem Blue Foxy i stwierdziłem ,że Relaxy i Mannsy są o wiele bardziej skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckizet Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Potwierdzam. Jak dla mnie Relaxy nr1, Mannsy sa troszke słabsze... A dla Blue Foxa troszke brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja sporadycznie używam tych wszystkich wymienionych marek i nie widzę różnic.Najbardziej nie odpowiadają mi uwielbiane przez innych kopyta.Jak dla mnie za mocno pracują.Ale to takie moje skrzywienie.Ostatnio zakupiłem około 3 kg gum BlueFoxa bo są w promocji.W osiedlowym sklepie,w detalu zakupiłem paczkę za 4 zł.Bez wzgledu na wielkość,kolor i ilość sztuk.W paczce jest 10 wiekszych lub 20 mniejszych gum.Wiec cena atrakcyjna.Bede miał co urywać na najbliższe 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja zakupiłem 128 sztuk za 50 pln i sie teraz zastanawiam czy cos z tego bezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Łowię na SMART SHADY BlueFox'a (15 i 12) - relaxy i mannsy się nie umywają . Jeśli kupiłeś model SMART SHAD - dokonałeś SUPER ZAKUPU. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 W Mequinenzie znalezlismy sklep BassPro. Jakie tam gumy mieli... Poza Bass Assassinem kupilem twister ze stopka Blinkera, który od razu zarobil na siebie w wiadomej wodzie oraz jakies slone glizdy Wiecej szczególów u Friko oraz zapewne w relacji, która utknela u admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Łowię na SMART SHADY BlueFox'a (15 i 12) - relaxy i mannsy się nie umywają . Jeśli kupiłeś model SMART SHAD - dokonałeś SUPER ZAKUPU. Raczej wątpie, że chodzi o te gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Witajcie.Z gumami ogólnie to jest tak, jeśli chodzi o kopyta ta niewątpliwieRelax, jeśli ripper to raczej Manns, Blue Foxa nie znam więc się niewypowiadam. Natomiast co do wspomnianych to trzeba się dostosować doich specyfiki, wiadomo Mannsy są miękkie więc trzeba je kleić dogłówki lub dozbrajać, jak większe. A generalnie rybom to wsio rybagłównie te wszystkie cacuszka są robione dla nas wędkarzy, więc niedajmy się zwariować.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Wiekszośc już dała się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Mam kilka gum blue foxa, kupiłem je bo miały ciekawy kolor, złowiłem na nie jakies ryby ale za mało na nie łowiłem aby mógł porównać ich skuteczność w odniesieniu do relaxa czy mannsa. Natomiast jeśli miał bym wybierać między kopytami mannsa a relaxa zdecydowanie wybrał bym mannsy, może nie są tak wytrzymałe jak relaxy ale maja jak dla mnie zdecydowanie lepszą prace(pracuja łagosdniej i spokojniej a to mi pasuje) relaxami za bardzo miota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Więc nie dajmy się zwariować.Ja tam lubie nowinki w tym temacie. Na przelowionych wodach pozwalaja czesto zrobic wynik.A poza tym nie wiem czy wiecie, ale Relax/Manns wcale do najtanszych nie naleza...za kopyto 6 taniej placilismy w Hiszpanii niz w Polsce. O innych nie wspomne - bo albo ich nie ma wcale, albo oferta jest wezsza i wtedy duzo drozsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Czeste podejscie jest wlasnie takie: lowie na to, bo mi sie podoba.Caly wic w tym, zeby podobalo sie rybie, a to sie moze zmieniac w zal. od warunkow.Jak nie podoba sie lowiacemu, zwykle skutkuje to rzadszym wrzucaniem do wody=dalsze utwierdzanie ze na to gorzej biora. Dobrze jest wiec miec kilka egzemplarzy rozniacych sie praca, ale wchodzenie w kilkanascie kolorow i kilkadziesiat odcieni bym odradzal.W relacji z tego, co wiem nie ma nic o sprawach hanlowych, coby wyraznie te rzeczy oddzielic...Sklep jak na taka miescine byl zaopatrzony z..scie, prawie jak centrum Bassproshopa, jednakze ta pania bym stamtad pogonil 1szego dnia... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Sklep jaki byl kazdy widzial.Pania nalezalo SKLEP-ac I Friko by sobie zdjec narobil, i byloby w relacji i kazdy na forum by obejrzal Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Obsluga w wielu sklepach wedkarskich pozostawia wiele do zyczenia.A jesli chodzi o gumy to moim zdaniem ich lownosc zalezy od lowiska.Na jednym z moich lowisk,mozna wrzucac do wody wszystko a ryby i tak biora tylko na gumy GAMA.POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witajcie.Bardzo dobrze ujął to Gumo, kupuję bo mi się podoba i wychodziczęsto tak, że biorą wędkarze a nie ryby. Ja osobiście jaktrzeba coś pokombinować to zamiast używać jakichś super gumzakładam wahadło najczęściej karlinkę i często bywa ciekawie.Bardzo często na 11g karlinki w kolorze mosiądzu siadają pięknejazie i klenie szczególnie jesienią. Przynajmniej tam gdziełowię - na Odrze.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Wcześniejsze wypowiedzi potwierdzają moje spostrzeżenia. W handlu pojawiło się mnóstwo kolorów, a nawet odcieni gumek. I faktycznie w 99% takie kolory przyciągają głównie kupujących. Ale uważam, że ten kij ma dwa końce. Tzn. uważam, że lepiej mieć większy wybór barw gumek, niż narzekać, że nie mamy takiego wyboru. Chociaż osobiście twierdze, że dla mnie zbędne są kolorki typu guma balonowa itp. W 99,9% stosuje przynęty w kolorach stonowanych, gdy te nie skutkują sięgam po oczoje...y. Jeśli chodzi o skuteczność gumek poszczególnych firm: Przede wszystkim każdej przynęcie należy dać szansę . Kiedyś słyszałem opinię,że Najbardziej łowna przynęta to ta, która najczęściej ląduje w wodzie Zapewne każdy z Nas ma swój ulubiony typ przynęty, którą najchętniej łowi, wybraną markę itp.Sam najchętniej łowię na kopyta Relaxa i jakoś się ich trzymam. Miałem trochę gum Blue Fox'a bo skusiły mnie atrakcyjną ceną. Mimo to zostałem przy Relax'ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirwolf78 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 W warszawskim Leclercu sprzedają teraz gumy Blue Foxa po 4,99 zł za każdą paczkę. Wybór kolorów nie powala, ale trzy paczki wziąłem. Jeszcze nie próbowałem, ale po otwarciu paczki poczułem niezbyt miły zapach. Śmierdzą jak diabli. Nawet nie wiem, czy wywietrzeją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witajcie.No tak z tymi gumami to już tak jest, że większość śmierdzi. Jedynie mansy pachną, ale tu pytanie, komu pachną, nam czy rybom. Ja stosuję taki patent, rozgniatam kilka czy kilkanaściekapsułek tranu i zamykam je razem z gumami w słoiku czy strunówce. Kiedyś polecano moczyć gumy w naturalnym rybim oleju,ale to tak wali, że moje rozwiązanie jest mniej inwazyjne dlanaszego zmysłu powonienia, a równie skuteczne.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Łowię na SMART SHADY BlueFox'a (15 i 12) - relaxy i mannsy się nie umywają . te 15tki to strasznie ciezko kupic...12tki i 9tki dostalem, owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Łowię na SMART SHADY BlueFox'a (15 i 12) - relaxy i mannsy się nie umywają . te 15tki to strasznie ciezko kupic...12tki i 9tki dostalem, owszem. @Kuba 15-stki powinieneś kupić niedługo pod marką DRAGONA, gdyż na nowy sezon zaczynają dystrybuować również coś z silikonowego asortymentu i będzie tam właśnie guma taka sama jak SMART SHAD. Ja osobiście czekam również na modele które będą bliźniaczymi następcami superłownych malowanek Renosky'iego. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 A to Dragon bedzie handlowal równiez kopiami Renosky'ego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Na fishing-mart.com.pl jest właśnie dostawa gum Profi Blinker, podobno świetne, może ktoś będzie zainteresowany. http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=21&producer=920&kind=4662 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mam dwie Profi Blinker, takie biale twistery ze stopka na ogonku jak w kopycie, kupilem w Mequinenzie i w Polsce sie zwrócily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi