Skocz do zawartości

Malowanie gum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie

Kolega kosił zębate na gumę. Czerwony łeb, cały czarny tułów.  Ripper, kopyto???Za cholerę nie mogę jej znaleźć w ofercie. W desperacji myślę o pomalowaniu gumy np Relaxa. Macie Panowie pomysł jaką farbę użyć? Kopyto 6-tkę malować flamastrem...Sami przyznacie...A może ktoś ma namiar na gumę o tych barwach wojennych?

pozdrawiam

Alek

• 2 tygodnie później...

Markery, te zwykłe do pisania po plastiku i dorysowywania wąsów nawalonym kumplom to kompletna klapa, wszystko będziesz miał odbarwione, wzorki na gumie trwają może z naście minut, potem się to wszystko ładnie rozłazi, jak kropla atramentu na bibule i co gorsza odbarwia nie tylko sąsiadujące gumy, ale i pudełko. Jedyne malowanie jakie skutecznie mi wychodziło to roztopionymi częściami starych gumek, topiłem je w ćwiartce puszki po piwie (opróżnionej oczywiście uprzednio ;) ) jak zrobił się taki kisielek, maczałem łepek, lub, częściej ogonek i po sprawie, trwałe i estetyczne. Jedyny mankament to smród jaki się wtedy wydziela, dlatego też zabroniono mi podobnych praktyk w domu a nawet na balkonie :unsure: .

• Like 1

Markery, te zwykłe do pisania po plastiku i dorysowywania wąsów nawalonym kumplom

Dobrze jeszcze pomalować im paznokcie. Mina po przebudzeniu - bezcenne :D

(...)topiłem je w ćwiartce puszki po piwie (opróżnionej oczywiście uprzednio ;) ) jak zrobił się taki kisielek, maczałem łepek, lub, częściej ogonek i po sprawie, trwałe i estetyczne. Jedyny mankament to smród jaki się wtedy wydziela, dlatego też zabroniono mi podobnych praktyk w domu a nawet na balkonie :unsure: .

Rozwiązanie - rozdać maski p-gaz i zarządzić ćwiczenia! :D  :D  :D

• Like 2

Zrzeszone Koło Osiedlowych Menopaużystek prędziutko by mi wytłumaczyło, najpewniej kuchennym orężem, gdzie sobie te maski mogę włożyć :lol: .

Zwłaszcza, że to ja właśnie, topiąc na balkonie pocięte relaxy, wzbudziłem niczym nieuzasadnioną panikę, że się instalacja fajczy. Ciężki jest los wędkarza, majsterkowicza :( .

Jest jednak na to rada, podobno gumy mikado nie dają tak po nozdrzach podczas topienia i trudniej je przypalić, tanie są, kolorki, jak to Mikado - żywe, wręcz jarmarczne, kto wie czy cicho-ciemno, jeszcze przed jesienią, nie będę znowu na balkonie wędkarskiego budyniu kisił ;) .

• Like 1

• 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...

mógłbyś zalinkować które dokładnie to farby bo nie znam niemieckiego a translator jakoś dla mnie niewyraźnie tłumaczy

Nie zalinkuje ponieważ nie zamawiałem z tej strony a dostałem od kogoś na wypróbowanie. Z tego co się orientuje nie wysyłają do PL,  chodzi tu prawdopodobnie o przewóz produktów niebezpiecznych.   Najlepiej jak ktoś by był w tamtych okolicach i kupił osobiście, chętnie tez bym się podłączył. 

• 1 miesiąc temu...