TAURUS1989 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Niema ich jeszcze na stronie ale juz sa dostępne. 100ml za 4 dyszki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 tutaj macie filmiki jak malowac gumy na stronie spikeit sa dostepne farby ,lakiery wszystko czego potrzeba i wysylajaa do pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 a kupiłes cos od nich....chyba raczej nie....bo jak Ci wylicza koszt wysyłki to odechce Ci sie malowania gum....więc nie pisz rzeczy których nie sprawdziłeś....bo ja sprawdziłęm i wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Całkiem możliwe że już niedługo moje farby będą się do gum nadawać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Całkiem możliwe że już niedługo moje farby będą się do gum nadawaćślij na testy.Zaraz to zweryfikuje .Jeszcze jedna kwestia.To że będą się trzymały np.K5 nie znaczy że na każdym materiale.Zrób i policz jakie koszty będą 1 litra bezbarwnego i czym to mogę rozcieńczyć żeby nie ścinało. Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) WitamJako że po sezonie zamierzam się zająć produkcją gum, (między innymi na podstawie wystruganych już wobów), więc mocno interesuje mnie ten temat.Ten oto duńczyk: https://www.youtube.com/user/JHarreby/featured w jednym ze swoich filmów prezentuje malowane przez siebie gumy bodajże akrylami, a następnie macza je w bezbarwnym plastisolu tworząc powłokę ochronną, niektórzy producenci też tak robią(chyba Westin), zdaje się że w innym temacie ktoś coś o tym wspomniał. Mi przyszedł do głowy inny patent, a mianowicie pomalowanie gumy farbą akrylową, zupełnie jak woblera, a następnie pomalowanie jej tzw płynną gumą w spreju, np taką: http://allegro.pl/k2-flex-plynna-guma-w-sprayu-folia-bezbarwna-400ml-i6510453101.htmlCo o tym sądzicie, czy ma to szanse powodzenia? a może ktoś już próbował? cena farby nie zabija, ja na pewno spróbuje, jakby co się podziele wrażeniami.pozdrower Edytowane 9 Września 2017 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazo57 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Witam.Ciekawy pomysł z tą gumą,czekam na wyniki testów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) WitamJako że po sezonie zamierzam się zająć produkcją gum, (między innymi na podstawie wystruganych już wobów), więc mocno interesuje mnie ten temat.Ten oto duńczyk: https://www.youtube.com/user/JHarreby/featured w jednym ze swoich filmów prezentuje malowane przez siebie gumy bodajże akrylami, a następnie macza je w bezbarwnym plastisolu tworząc powłokę ochronną, niektórzy producenci też tak robią(chyba Westin), zdaje się że w innym temacie ktoś coś o tym wspomniał. Mi przyszedł do głowy inny patent, a mianowicie pomalowanie gumy farbą akrylową, zupełnie jak woblera, a następnie pomalowanie jej tzw płynną gumą w spreju, np taką: http://allegro.pl/k2-flex-plynna-guma-w-sprayu-folia-bezbarwna-400ml-i6510453101.htmlCo o tym sądzicie, czy ma to szanse powodzenia? a może ktoś już próbował? cena farby nie zabija, ja na pewno spróbuje, jakby co się podziele wrażeniami.pozdrowerNic z tego nie będzie.To są teorie !!! Po mojemu te ich patenty to chujnia..... Edytowane 10 Września 2017 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Nic z tego nie będzie.To są teorie !!! Tomy, przeglądając Twój wątek autorski trudno polemizować, ale spróbować nie zaszkodzi. ...czekam na wyniki testów. Niestety nie prędko, może coś koło nowego roku się ogarnę jak z morza wrócępozdrower Edytowane 14 Września 2017 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Nie warto się męczyć - przekłujesz wierzchnią warstwę i po chwili reszta będzie schodziła. Wytrwa max. kilkadziesiąt rzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Mam markową firmową (nie pamiętam jej nazwy) gumę robioną metodą "nakładania" gumy na gumę- jak piszą koledzy: po kilkunastu rzutach rozwarstwia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Tutaj np.Zero malowania ! Wszystkie barwniki w masie.Lana na 3 kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 HejMam pytanko odnośnie malowania, bo czytam, czytam i wyczytać nie mogę. Poszukuję farby, pisaka, czegokolwiek do "stuningowania" kupowanych gum. Najbardziej mi zależy na pomalowaniu oczu i płetw. Jest może coś sprawdzonego, co możecie Koledzy polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Czekam na farbki jak Rudi zrobi i podzieli się tą wiadomością . Kupę gumek bym przemalował.Myślę że dużo chętnych by było to tuningu swojego arsenału.Mam dość kupowania nowych kolorów tego samego modelu. Teraz "modyfikuję" kolory grzbietów i ewentualne wstawki klejem o nazwie Gummifischkleber zmieszanym z brokatem w odpowiednim kolorze. Trzyma się to nieźle gumy. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez krzysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Pisałem ostatnio do Rudiego w tej sprawie, i odpowiedział mi że farbki są gotowe, sam jeszcze nie sprawdzał jak się sprawują na gumach,ale są gotowe do wysyłki, pisz do niego na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Niestety ale mi nie potwierdził że się nadają do gumek.Chyba trzeba poczekać jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Jeśli kogoś interesują farby do malowania gum (PVC-Lack) lub inne akcesoria można je dostać w firmie PMA http://pma-angeln.de/ Firma ta przejęła sklep Henninga. Narazie zamówienia funkcjonują tylko przez e-mail.Od 02.01.2018 będzie można dostać wszystko pod www.die-gummischmiede.de 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Nic z tego nie będzie.To są teorie !!! Po mojemu te ich patenty to chujnia.....Tomy ? a próbowałeś, że tak odradzasz @drChlubiczowi spróbowania. Jest pomysł - zrób, sprawdź i wyciągnij wnioski. Ja mam maksymę, spróbuj a przekonasz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Szukam czegoś do malowania gum aerografem ale kiepsko chyba z farbami do gumy na naszym polskim podwórku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 W modelarnia24.pl masz lakier do gum który współgra z barwnikami star dust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 W modelarnia24.pl masz lakier do gum który współgra z barwnikami star dust Podaj proszę link do tego lakieru, u mnie go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) W modelarnia24.pl masz lakier do gum który współgra z barwnikami star dust Rozmawiałem wczoraj z modelarnia24. Nie mają w ofercie nic do malowania gum a jeśli mają to tylko czasami przy okazji zamawiania innego towaru za granicą i rozchodzi się to w locie... Nawet nie wystawiają tego w ofercie sklepu. Jeśli masz namiary na takowy lakier to podaj jeśli możesz. Edytowane 9 Marca 2018 przez kezmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) Podbiję temat i spytam lepiej zorientowanych. Zmieniło się coś w kwestii w miarę szybkiej dostępności lakieru do gum ? Edytowane 29 Listopada 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) W Modelarnia24 masz już pełną gamę gotowych farb Sławku.http://www.modelarnia24.pl/136-farby-do-malowania-gum Edytowane 29 Listopada 2019 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 najlepsze farby maja w bright baitsponizej filmik jak nimi malowachttp://www.brightbaits.com/moviesprzesylke masz zazwyczaj w ciegu 5 dni w domu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi