TAURUS1989 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Panowie jakich pigmentów do lakierów używacie? Proszek płyn? Do tej pory robiłem farbki na bazie pigmentów perłowych Star Dust i były spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 (edytowane) I tego się trzymaj. Można jeszcze sprawdzić różne pigmenty do malowania paznokci(oczywiście suche), ale to musisz przetestować. Jeśli malujesz pędzlami to raczej większość się nadaje. Do aero już nie koniecznie. Ale pytanie z grupy tabu, bo przecież nikt nie robi sobie konkurencji [emoji52]. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Grudnia 2023 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 No właśnie do aero potrzebuję. Przerabiałem pigment w płynie do żywic, kolory super, krycie też ale szybko taka farba schodziła z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Jest kilka kwestii, jakość lakieru i pigmentów. Raczej skup się na suchych pigmentach. StarDust ma w miarę małe ziarno i da się to przepchnąć przez aero 0,3. Metaliczne już dużo ciężej i tu lepszy jest 0,5. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 Jestem w trakcie testów tych pigmentów:https://www.sklep.kreatywnie.com/pigmenty-w-proszkuPóki co jestem zadowolony, farba na tych pigmentach super się trzyma i dobrze kryje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 Czym to rozcienczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 Przechodzi przez aero? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 (edytowane) . Edytowane 25 Grudnia 2023 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 (edytowane) Przechodzi przez aero? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu TapatalkaBez najmniejszego problemu ale trzeba dobrze wymieszać. Używałem dyszy 0,45mm. Do mieszania farby kupię sobie jeszcze spieniaczkę do mleka Edytowane 25 Grudnia 2023 przez Mateo1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Chodziło mi o rozcieńczalnik, ciecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Chodziło mi o rozcieńczalnik, ciecz.Lakier, dodajesz pigmenty i masz farbę. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi